Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si sunt administratorul asociatie de proprietari!
Acest bloc are o parcare subterana (in subsolul blocului) si o parcare exterioara!
Proprietatii cu locuri de parcare din parcarea subterana fac parte din asociatia de proprietari!
Proprietarii locurilor de parcare din parcarea exterioara au crezut ca si ei fac parte din asociatia de proprietati fara a sti insa ca dezvoltatorul a rupt terenul din CF-ul condominiului si la vandut separat (parcarea extrioara este o coproprietare - proprietate privata comuna).
Am fost la cadastru si am scos CF pentru condominiu / asociatia de proprietari si astfel am aflat ca defapt parcarea exterioara este o proprietate privata cu care condominiul este vecin!
Avand in vedere ca parcarea subterana are cale de acces prin parcarea exterioara dezvoltatorul a pus in CF-ul celor cu parcarea extrerioara drept de servitute pentru cei cu parcarea subterana!
Calea de acces este cota parte indiviza a fiecarui proprietar de loc de parcare exterioara!
Si nu stiu sigur dar cred ca si proprietarii apartamentelor au drept de servitute pentru ca s-a gresit ceva in proiect iar iesirile din scarile blocului au fost facute spre interior si ca sa iesi din scara sa ajungi pe calea de acces trebuie sa treci prin parcarea exterioara!
E durere de cap, stiu!
Intrebarea mea este urmatoarea: proprietarii locurilor din parcarea exterioara pot semna un acord de asociere pentru constituirea unei asociatii de proprietari?
Nu cunosc exact data cand a fost cumparata, cam in Octombrie 2014.
Stiu ca absorbtia a avut loc la sfarsitul lunii Septembrie 2015, mai exact in 28.09.2015, atunci a fost radiata de la registrul comertului vechea societate si au fost preluate contractele de munca pe noua societate.
As dori sa stiu, in calitate de angajat, daca si cand pot fi concediat avand in vedere urmatoarea situatie.
Societatea la care sunt angajat a fost vanduta/cumparata catre/de o alta societate.
Societatea la care am fost angajat in 2002 avea mai multe puncte de lucru.
Societatea care a cumparat, banuiesc ca vrea sa desfiinteze punctul de lucru la care activez din varii motive.
Au mutat o parte din clienti la alt punct de lucru si acum incep sa faca scandal ca nu suntem profitabil.
In cat timp de la cumparare pot desfiinta un punct de lucru?
Cat de repede pot fi concediati angajatii din respectivul punct de lucru?
Exista vreo lege care prevede aceste situatii?
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme:
Sotia mea este angajata unei societati comerciale, lucreaza la aceasta societate de peste 5 ani de zile fara intrerupere.
In luna martie a acestui an (2013) pe data de 15 a nascut.
Am facut cerere de suspendare a contractului individual de munca pe o periaoda de 2 ani pentru cresterea copilului.
In urma cu 1 saptamana unul din colegii sotiei mele a anuntat ca isi da demisia.
Conducerea firmei a contactat-o pe sotia mea pentru a o anunta ca, colegul acesteia isi da demisia si pentru a o ruga, daca poate, sa revina la lucru mai devreme cu un an de zile pentru ca au nevoie de ea.
Sotia mea a fost de acord cu aceasta cerere.
Pana la momentul actual sotia mea inca nu a depus actele pentru indemnizatia de crestere a copilului si pentru alocatia acestuia.
Am contactat societatea la care este angajata sotia mea pentru a-i ruga sa modifice decizia de suspendare a contractului de munca de la 2 ani cat a fost initial la 1 an, pentru ca cei de la ASCO (Administratia Social Comunitara Oradea) au spus ca nu este in regula sa depunem documentele pentru 1 an daca decizia de suspendare a contractului de munca este pe 2 ani. Raspunsul primit din partea societatii a fost ca ei au trimis deja cererea la ITM Bucuresti si ca nu se mai poate face nimic pentru a o modifica, au spus ca au si sunat la ITM dar ca nu au primit un raspuns concret.
Va rog sa imi spuneti daca se poate face ceva pentru a modifica aceasta decizie de suspendare.
La inceputul lui Februarie 2008 (01.02.2008) am avut un accident de circulatie provocat de mine prin intrarea pe contrasens. Singura victima a accidentului am fost eu alegandu-ma cu niste taieturi pe fata.
Mi-a fost retinut permisul si in schimb mi-au dat o dovada pe care o prelungesc in fiecare luna.
Ce nu stiu eu sunt urmatoarele:
- cum aflu daca cel pe care l-am lovit (defapt el m-a lovit dar eu eram pe banda lui) a depus plangere impotriva mea ?
- daca a depus plangere nu trebuia sa fiu anuntat sau chemat la politie ori tribunal, avand in vedere ca au trecut 4 luni
si ceva
- ce se intampla daca a depus plangere ?
- ce se intampla daca nu a depus plangere ?
- de ce inca nu s-au hotarat ce fac cu permisul meu ?
- unde trebuie sa ma duc sa ma interesez ce se intampla in continuare ?
- o sa mi se suspende permisul ?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra
Am inteles in mare cum sta treaba.
Dar daca traduc dovada in limba engleza si germana si o legalizez la notar este posibil sa fie valabila ?
Mii de multumiri pentru ajutorul acordat
Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este eliberata in momentul retinerii permisului de conducere. Sau daca exista vreo posibilitatea de a circula pe teritoriul UE cat timp ai permisul de conducere retinut. Va rog sa ma luminati. Multumesc pentru ajutor.