avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate nutzucu

Activitate nutzucu

(2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său.''-CITAT DIN NORMA RCA 23/2014
Răspuns la discuția partaj voluntar fara intabulare?
Deci,eu am fost la notar si am intrebat daca se poate face partajul voluntar dupa succesiune fara intabularea terenurilor si raspunsul a fost negativ:* s-a modificat codul civil si nu se poate fara intabulare*;
Intrebarea mea este: daca mostenitorii vor sa imparta terenurile fara a se faramita proprietatea,adica exact asa cum sunt in titlu,este posibil fara intabulare?
Va apare in certificatul de mostenitor cota indiviza sau si locatia terenului?
Este posibil sa se scrie in certif.de mostenitor terenurile asa cum le-au impartit mostenitorii?
Răspuns la discuția Cum imi iau minorul?
Dar din cate stiu eu la procesul de divort se accepta si martori rude de gradul intai,nu?
Eu nu vreau sa intru in disputa cu nimeni dar nu pot sa nu va impartasesc din propria experienta :la fiecare termen de judecata d-na presedinte cerea depunerea la dosar a anchetei sociale ancheta care rea depusa la dosar de la primul termen iar dosarul il avea in fata si nici vorba sa fie voluminos si vorbesc de judecatoriede orasel din provincie unde ieri erau 10 cauze la civil si 20 la penal si sunt 5 judecatori cate unul in fiecare zi lucratoare deci 30 dosare de studiat intr-o saptamana: aleluia!
eu ma uitam acum la un anunt de concurs pentru grefieri si printre altele trebuie la dosarul de inscriere,citez" datele din evidenta operativa a organelor judiciare.Aceste date se solicita de la sectia de politie de care apartine candidatul" so,ce nu apare in cazier poate sa apara in evidenta operativa
Răspuns la discuția testament
Daca sotii,casatoriti de 50 de ani, casa construita in timpul casatoriei si avand 4 copii poate unul din soti lasa prin testament unui copil jumate din casa?
Nu se incalca rezerva celorlalti copii si a sotului supravietuitor?

Notarul are obligatia sa atraga atentia sau numai sa autentifice testamentul?

Sotii sunt in viata iar ce nu inteleg e : poate unul din soti atat timp cat celalat e in viata sa dispuna de jumatate din imobil?
Răspuns la discuția Prescriere amenda circulatie
Eu amenda am platit-o la timpul respectiv.Intrebarea mea era daca exista un act normativ mai recent care inlatura prescrierea amenzilor, asa cum imi spunea functionarul de la primarie;
nu vreau sa umblu de la primarie la trezorerie sa dovedesc cu acte ce am platit acum sase ani daca amenda s-a prescris
Răspuns la discuția Prescriere amenda circulatie
Intrebarea mea este daca exista vre-un act normativ care inlatura acest termen de prescriere de 5 ani , in vigoare in momentul de fata?


Cazul meu: primesc notificare de la primarie acum, datata 7 02 2011 in care imi apare in afara de impoziteele datorate (masina,etc) o amenda rutiera din 24 09 2005.
Cum chitanta de plata a amenzii nu o mai am mi s-a cerut de catre contabila de la primarie extras de cont de la trezorerie unde bineinteles ca mi s-a spus ca banii s-au dus direct in contul primariei si ca ei nu gasesc nimic inregistrat pe numele meu,in schimb un functionar din trezorerie mi-a cerut copie dupa pr.verbal de la primarie sa vaza data exacta...si tot asa...la primarie contabila numai era...etc

In mod normal ,daca s-a prescris, as scapa de bataia de cap,dar un functionar principal dela primarie mi-a zis ca nu se mai prescriu amenzile...deci? sa ma mut din romania sau ce sa fac?
in Codul Civil nu se specifica o distanta ci doar ca :
tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul lui,sau pe ulite,iar nu pe locul vecinului sau -art 615 c.civ.
Din cate am aflat eu se accepta studii tehnice,juridice si economice-studii universitare de lunga durata...