avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... judecatorii sunt obligati sa citeasca dosarul?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

judecatorii sunt obligati sa citeasca dosarul?

Adica, judecatorii au datoria sa cunoasca dosarul inainte sa dea o sentinta?
Cel mai recent răspuns: nutzucu , utilizator 19:01, 23 Octombrie 2011
Precizati intrebarea! Sau mai exact, sensul ei!!!
ESTE obligatoriu ca judecatorul sa citeasca dosarul si in baza actelor si probelor aflate la dosar sa pronunte o solutie
Trebuie sa il citeasca, dar oricum il cunosc, tot il frunzaresc la fiecare termen.
Buna ziua

Desigur, cred ca principala obligatie a unui judecator este sa citeasca dosarul pentru a pronunta o hotarare temeinica si legala, dar se pune intrebarea: se si aplica acest principiu.
Au fost situatii in experienta mea cand mi-am dovedit contrariul, un judecator mi-a pus in vedere sa depun taxa judiciara de timbru, cand aceasta era platita inca de la formularea actiunii in pretentii, altul mi-a invedereat faptul ca exceptia" reamintita a fi discutata in contradictoriu" in cursul procesului nu poate fi luata in discutie ca nu a fost invocata prin intampinare, desi aceasta era invocata prin intampinare inca de la primul termen de judecata, probabil ca urmare a salariului foarte mic pe care acestia il incaseaza asemanator cadrelor didactice:D mintea sclipitoare a acestora nuanteaza perfect starea actuala a cetateanului roman dornic de dreptate!!!!!!!!

Hai sa traim cu totii,"justitia este un stalp al societatii, nu corupe si nu te lasa corupt..".=D>, nu stiu de ce oare atunci cand citesc aceasta fraza pe fiecare perete al unei instante brusc ma ia o oboseala impusa coroborata cu un profund sentiment de lehamete.

Unde esti Tu Tepes Doamne!
Exista o lege care prevede aceasta, un paragraf in fisa postului de judecator? M-ar ajuta sa stiu pe ce sa ma concentrez sa pun in atentia instantei probabil
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
masayoshi, utilizator

Alte discuții în legătură

Termen pentru imposibilitate de prezentare serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Poate un aparator ales al unei persoane sa ceara instantei si sa i se acorde un alt termen de judecata decat cel stabilit de instanta pentru imposibilitate de ... (vezi toată discuția)
Omisiune Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat si care se gaseste in faza de apel,am depus motivarea apelului pana la primul termen. Dupa scurt ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata care include actele unei alte persoane si alte probleme BogdanH BogdanH Buana seara! De curand am primit o cerere de chemare in judecata (cerere de valoare redusa) la care trebuie sa depun intampinare. Pe scurt, este vorba de ... (vezi toată discuția)