avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Activitate Cixutz

Activitate Cixutz

Spuneam că această situație să fie votată în AGP.
1. La ce dispute vă referiți?
2. Acum este un casier, angajat al administratorului, care, după ce termină încasările, predă banii președintelui, iar aceasta îi depune la bancă; în noua situație, diferența este că președintele îi încasează direct, dar nu mai plătim orele de casierie și deplasarea casierului (vine de la 40 km distanță, la noi în localitate nu există administrator cu atestat).
Mulțumesc frumos!
Poate fi președintele asociației de proprietari și casier?

În condițiile legii 196/ 2018 poate fi președintele asociației și cel care încasează banii (condominiu are 160 de proprietari)? Am vrea să facem acest lucru pentru costurile mai mici și să-l votam în AGP. În lege n-am găsit un articol care să interzică acest cumul de funcții, dar dacă nu se poate, care ar fi legea/ articolul care îl interzice?
Mulțumesc frumos!
Legiuitorul a prevăzut majorarea fondului de rulment cu rata inflației. Citiți articolul 72, alin. 1 cu atenție și veți vedea că se specifică acest lucru.
Trebuie sa vadă care a fost, în anul anterior, luna cu cheltuielile cele mai mari ale proprietății dumneavoastră (art. 72, alin. 1 din Legea 196/2018), Acel cuantum trebuie constituit ca fond de rulment mărit, eventual, cu rata inflației.
Faceți o cerere către președinte (cu număr de înregistrare si data), acesta fiind obligat sa va răspundă in termen de 10 zile (art. 28, alin. 4 din Legea 196/2018).
Daca nu primiți răspuns, va puteți adresa primăriei, mai exact compartimentului specializat în "sprijinirea, îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari" (conform aceluiași articol + art. 10 din Legea 196/2018).
Răspuns la discuția In ce ordine se rețin restantele
Mulțumesc frumos!
Să înțeleg că nu este o regulă (o lege sau o specificație clară într-o lege). Este, mai degrabă, o alegere a fiecăruia.
Răspuns la discuția In ce ordine se rețin restantele
Păi aceasta era întrebarea: dacă vine cu 20 de lei, i se oprește
întreținerea + penalitățile
sau
întreținerea + fondul de rulment
sau
întreținerea + fondul de reparații
sau
penalitățile + fondul de rulment
sau
....
Care este ordinea priorităților (dacă toate sunt la fel de vechi):
1. întreținerea
2. penalitățile
3. fondul de rulment
4. fondul de reparații

sau care?
Răspuns la discuția In ce ordine se rețin restantele
Sau:
- dacă vine cu 20 de lei pentru care 2 tipuri de datorii (din cele 4) i se vor opri banii: întreținere, f. rulment, f. reparații sau penalități?
- dacă vine cu 10 de lei pentru care tip de datorie (din cele 4) i se vor opri banii: întreținere, f. rulment, f. reparații sau penalități?
Răspuns la discuția In ce ordine se rețin restantele
Am înțeles că se începe cu cea mai veche. Dar, să presupunem că cea mai veche este în cuantum de 40 de lei și cuprinde: 10 lei întreținere + 10 lei fond rulment + 10 lei fond reparații + 10 lei penalități. Proprietarul vine cu 30 de lei. Pentru care 3 tipuri de datorii (din cele 4) i se vor opri banii: întreținere, f. rulment, f. reparații sau penalități?
Sper că de data aceasta am reușit să fiu mai limpede.
Răspuns la discuția Kit sesizare scurgere gaze
Va puteți adresa compartimentului care se ocupa de asociațiile de proprietari din cadrul primăriei de care aparțineți.