Buna ziua
Societatea la care lucrez mi-a retinut pe ultima luna , respectiv lichidarea pentru aprilie , 84% din salariu, iar pentru luna mai se prefigureaza la fel
Motivele invocate sunt ca in urma deplasarilor facute in strainatate unde am lucrat , detasat de catre firma, in perioada ianuarie 2015-septembrie 2015, am primit mai multi bani, dar eu pentru acea perioada in firma exista o nota informativa prin care se specifica cum eram platiti, iar la sfarsitul anului trecut au venit cu o alta nota informativa prin care se modificau sumele pe care trebuia sa le primim, noi deja incasand banii pentru perioada respectiva, iar la ainceputul lunii februarie anul acesta au venit cu o alta nota informativa prin care au redus iar sumele care ar fi trebuit sa le incasam.
dupa aceste note informative au trecut la presiuni sa viram in contul societatii sumele pe care ei le considerau primite in plus, eu am refuzat acest lucru si au trecut la retinerii din salariu dae genul care am scris mai sus de 84% din salariu
in luna in care mi sa facut aceasta retinere ilegala eu am fost 10 zile in concediu medical si nu am primit nici macar suma aferenta acestui concediu medical
Cum trebuie sa procedez in acest caz? Rezolvare amiabila nu se poate ca mi sa transmis ca daca nu sunt de acord sa imi dau demisia sau ma dau ei afara
Va multumesc anticipat
In perioada iulie august am lucrat pentru o firma care nu mi-a transmis contractul de munca si nici nu m-a platit salariile, dar contractul a fost inregistrat la ITM de unde am primit raspuns ca nu exista dovada platii salariilor catre mine si mi sa sugerat sa ma adresez in stantei de judecata, cum procedez in acest caz?exista un model de solicitare sau ceva de genul acesta?multumesc
Buna ziua, am prestat servicii de transport in baza unui contract pentru o anumita firma , facturile au ajuns la scadenta si a fost depasit termenul de plata cu peste 30 de zile si refuza sa imi faca plata, ba mai mult nici la telefoane nu se poate vorbi cu ei, cum trebuie procedat?va multumesc
Buna ziua as dori sa stiu daca este legal un contract in care una din parti are ca penalitai de plata 0,5% pe zi iar cealalta 0,01% pe zi iar la prima se aplica ca penalitatile pot depasi de bitul initial.Va multumesc
As dori si eu sa stiu ce pot face in situatia in care lucrand la o societate din noiembrie 2007 pana pe 2 ianuarie 2009 am cosnatat cu stupoare ca in momentul in care ar fi trebuit sa imi ridic carte de munca ea nu era deloc completata pe acea perioada cat am lucrat la ei.ce anume pot face in acest sens si care sunt masurilelegale pe care le pot lua impotriva lor?va multumesc anticipat
Cineva mi-a postat o poza pe un site de intalniri si a pus unele date ale mele fara adresa si numar de telefon sau adresa de email.cum pot sa il fac sa inceteze si ce masuri legale se pot lua impotriva acelei persoane?
pai nu mi-a spsu doar ca are o plangere de la aceea persoana la adresa mea.si eu daca sunt din br trebuie sa ma prezint la politie la galatzi sau doar acolo unde am eu domiciliu(braila)?