avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate Mara M

Activitate Mara M

Va multumesc frumos,mult sanatate.
Buna ziua,referitor la grupa a doua,am sunat acum la casa de pensii mi sa spus că perioada lucrata in grupa a doua pana in anul 2001 aprilie se calculează cu 3 luni la an.Din 2001 până 2011 septembrie se pun 4 luni la an,este adevarat?Mentionez,ca am 35ani lucrati in acelasi loc de muncă, din 17 03 1985 cu procent 100%.Anul trecut cand am fost la casa de pensii ,mi sa spus că mă incadrez la 54 și 4 luni,după telefonul de astăzi nu mai iese asa.Sunt născută în ianuarie 1967,puteti sa mi spuneti cum este corect,multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara,daca am avut prenatalul timp de doi ani,in timpul anilor de de conditii deosebite,la fel si sotul,stagiu militar timp de un an si sase luni.Se scad aceaste perioade din anii de grupa?
Răspuns la discuția Exista varianta de pensionare?
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Exista varianta de pensionare?
Buna seara,data nasterii 18 01 1967,perioada de grupa a doua 19 03 1985,procent 100% până la01 04 2001,de la 01 04 2001 până la 01 11 2011 conditii deosebite.Intrebarea este,in momentul acesta am vreo varianta de pensionare ?Despre somaj,am inteles ca afecteaza cuantumul pensiei.Ce varianta mai buna am,multumesc frumos.
Buna ziua,am lucrat 35 de ani si 11 luni,varsta 53 și 6 luni ,locul de munca sa desfiintat am rămas acasă.In 2021 luna mai, ma încadrez la limita de varsta cu grupa a doua,dar până atunci,ce varianta mai buna am?Am inteles ca șomajul afecteaza cuantumul pensiei.Multumesc frumos.
Orele de noapte din grupa a doua si conditii deosebite,scade varsta de pensionare?
Nu mi raspunde si mie cineva,multumesc.

Mara M a scris:

Cum se calculeaza orele de noapte din grupa a doua si conditii deosebite ,pentru reducerea varstei de pensionare?Am lucrat in grupa a doua de munca din martie 1985 până în 01 11 2011 pe trei schimburi.Mai puțin un an si jumatate schimbul 1 și 2,plus prenatalul si postnatalul, concediu de maternitate de 2 ani începând cu anul 1998 in acea perioada.Mentionez ca lucrez in acelasi loc de muncă din 1985 sunt născută în ianuarie 1967,cand pot sa ma pensionez.Dupa calcul meu am 8 ani si 8 luni de grupa cu procent 100%,se ia in calcul si cele 8 luni,ori numai 8 ani?Alta intrebare,perioada de prenatal si postnatal e cotizata in acea perioada a 1998 2000?Multumesc frumos pentru raspuns.Sau cum se calculeaza orele de noapte in grupa a doua si conditii deosebite,Multumesc

Cum se calculeaza orele de noapte din grupa a doua si conditii deosebite ,pentru reducerea varstei de pensionare?Am lucrat in grupa a doua de munca din martie 1985 până în 01 11 2011 pe trei schimburi.Mai puțin un an si jumatate schimbul 1 și 2,plus prenatalul si postnatalul, concediu de maternitate de 2 ani începând cu anul 1998 in acea perioada.Mentionez ca lucrez in acelasi loc de muncă din 1985 sunt născută în ianuarie 1967,cand pot sa ma pensionez.Dupa calcul meu am 8 ani si 8 luni de grupa cu procent 100%,se ia in calcul si cele 8 luni,ori numai 8 ani?Alta intrebare,perioada de prenatal si postnatal e cotizata in acea perioada a 1998 2000?Multumesc frumos pentru raspuns.Sau cum se calculeaza orele de noapte in grupa a doua si conditii deosebite,Multumesc
Răspuns la discuția Lăsat acasă fără plata
Nu ia dat sa semneze nici un contract de muncă.Multumesc.