avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate tefelica

Activitate tefelica

Buna ziua.
Doresc sa stiu care este codul CAEN la care ma pot incadra cu acest tip de activitate (servicii de ambalare a cadourilor)?
Ma puteti sfatui daca pot face acest lucru prin PFI sau PFA?
Va multumesc


Buna ziua. problema mea este legata de confidentialitatea datelor personale dintr-un contract de credit. Am un contract de credit cu o banca, care se pare ca si-a externalizat serviciul de recuperare de datorii catre o firma. Recunosc ca platesc ratele cu intarziere (dar pentru asta platesc penalizari) si atunci firma de recuperare ma tot bombardeaza cu telefoane la ora 7 dimineata, biletele lasate prin usa cu mesajul de a suna urgent,mesaje lasate pe la vecini, telefoane la parintii mei, etc.Doresc sa stiu daca acea firma de recuperare de creante are dreptul de a beneficia de datele mele personale. In contractul cu banca la capitolul confidentialitatea datelor se mentioneaza ca banca are dreptul sa inscrie in bazele nationale de date a debitorilor rau-platnici numele si datele personale de indentificare(nu se precizeaza care sunt acestea). Doresc sa stiu daca acea firma de recuperare are dreptul sa cunoasca numerele de telefon din contractul meu cu banca si celelalte date personale.
Răspuns la discuția Contract de donatie cu sarcini
adutescu a scris:

1. nu ati mentionat ce calitate aveti, dar banuim ca sunteti unul dintre donatori; Sanse exista.
2. cat dureaza? ani de zile, depinde unde se desfasoara procesul, in Bucuresti se dau termene in februarie 2011;
3. trebuie sa intentati amandoi soti actiunea;
4. pt neexecutarea sarcinii sora nu poate solicita rezolutiunea, doar executarea sarcinii ( adica poate solicita plata).

De mentionat ca trebuie sa va grabiti, in curand se implineste termenul de prescriptie pt indeplinirea sarcinii si donatarul poate ridica exceptia prescriptiei extinctive.


Multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu daca e obligatoriu ca amandoi sa intentam actiunea. La momentul actual suntem despartiti prin divort iar relatiile nu sunt prea bune. Eu doresc ca imobilul sa revina in proprietate iar apoi prin partaj sa beneficiez de partea mea din imobil.
Ce tip de actiune ar trebui sa se intenteze pentru executarea sarcinii?
Buna seara. Am si eu cateva intrebari legate de contractul de donatie cu sarcini pe care-l voi prezenta mai jos.

Subsemnatii donator suntem proprietari asupra intregului imobil inscris in si solicitam dezmembrarea dreptului de proprietate in drept de nuda proprietate si uzufruct viager.
Noi donatorii declaram ca donam cu scutire de raport fiului nostru dreptul de nuda proprietate asupra intregului imobil in suprafata de ........, situat administrativ in ……- loc de casa cu casa si un adaus la aceasta casa , ambele la parter dobandit prin cumparare ca bun comun .
Subsemnatii donatori ne retinem dreptul de uzufruct viager asupra imobilului descris mai sus si solicitam inscrierea acestuia in CF.
Noi donatarii, consimtim la intabularea in CF, in numele donatarului a dreptului de nuda proprietate dobandit in conditiile acestui act, fara nici o alta interventie din partea noastra si garantandu-l in mod expres contra oricaror evictiuni.
Cu ziua de azi predam donatorului imobilul in proprietate, fara procese sau sarcini, cu taxele si impozitele achitate la zi, neurmarit, nesechestrat, nearendat, neipotecat si fara servituti.
Apreciem valoarea obiectului donatiei, dar numai in vederea taxarii actului, la suma de 130.000 ron.
Subsemnatii donatoriii lasam ca sarcina fiului nostru donatorul sus mentionat, ca pana cel tarziu la data de 01.12.2007 sa achite surorii lui suma de 7500 euro.
Cu ziua de azi preiau imobilul in proprietate in starea de fapt si de drept in care se afla si pe care o cunosc, urmand ca in continuare sa achit taxele si impozitele aferente, iar in eventualitatea in care ar mai fi de achitat anumite taxe si impozite aferente ma oblig sa le achit eu donatarul.
Taxele ocazionate cu perfectarea prezentului contract au fost suportate de donatar.
Noi partile semnatare aratam ca ni s-au adus la cunostinta si ne-am insusit prevederile legale care reglementeaza contractul de donatie.


Intrebarile mele sunt:

1. Ce sanse de reusita as avea daca doresc sa atac acest act si imobilul respectiv sa revina in proprietatea celor care l-au donat?

2. Cam cat dureaza un astfel de proces?

3. Daca intre donatori a aparut intre timp divortul poate cere doar unul dintre ei revocarea actului ?

4. Mentionez ca donatarul nu si-a achitat sarcina referitoare la suma pe care trebuia sa o achite pana la data din contract surorii lui. Aceasta poate cere anularea actului pe motivul neachitarii sumei respective?

Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.

Buna seara.

Vreau sa-mi analizati si mie urmatoarea situatie in care ma aflu. Am un CIM pe perioada determinata inlocuind titulara de post. Initial am avut contract pe 6 luni, dupa care mi s-a prelungit CIM cu inca un an printr-o anexa la contract. Vreau sa va intreb in cazul in care titulara de drept revine la munca (eu mai avand inca 8 luni de contract conform anexei la CIM) ce se poate intampla cu mine? Ma pot concedia ?
Răspuns la discuția Reziliere donatie cu sarcini
Buna seara. Revin cu date din contractul de donatie cu sarcini si o fac pentru ca mai multi avocati care l-au vazut mi-au spus ca nu se poate ataca.
Subsemnatii donatori suntem proprietari asupra intregului imobil si solicitam dezmembrarea dreptului de proprietate in drept de nuda proprietate si uzufruct viager........
Subsemnatii ...... ne retinem dreptul de uzufruct viager asupra imobilului de mai sus si solicitam inscrierea acestuia in CF.....
Subsemnatii donatori ii lasam ca sarcina fiului nostru,donatarul mai sus mentionat, ca pana cel tarziu la data de 01 12.2007 sa achite surorii lui suma de ...........

Doresc sa stiu concret care sunt caile de atac asupra acestui tip de contract.
Intrebarile mele sunt:
In conditiile in care sarcina donatarului nu a fost respectata (ma refer la plata acelei sume de bani) se poate rezilia acest contract si in ce conditii?
Mai poate acest tip de contract sa treaca in posesia celor care l-au avut inainte si prin ce cai?
Răspuns la discuția Reziliere donatie cu sarcini
Am uitat sa mentionez ca in acest "contract'' nu e trecuta nici o clauza de reziliere. Ma poate impiedica acest lucru in procedura de revocare? Si cum pot eu aduce dovada ca nu am primit acei bani conform contractului?Nu trebuie ca donatarul sa faca dovada ca a platit?
Buna ziua. As dori sa primesc si eu cateva sfaturi din partea dvs referitoare la un contract de donatie cu sarcini. Socrii mei au incheiat un contract de donatie cu sarcini catre fiul lor.Clauzele erau :1. acesta nu poate instraina imobilul atata timp cat ei traiesc; 2. acesta trebuia ca pana la data de 12.09 2008 sa plateasca surorii lui(sotiei mele) o anumita suma de bani .Mentionez ca termenul a expirat iar sotia mea nu a primit nici un ban. Intrebarea mea este: Se poate rezilia acest contract si cum? Cum putem face ca socrii mei sa reintre in drepturi si sa devina din nou proprietari pe imobilul respectiv?
Va multumesc.
Răspuns la discuția dovada plata salariu
De ce evitati sa-mi dati un raspuns concret la intrebarile formulate de mine?
Răspuns la discuția dovada plata salariu
Nu cumva ma incadrez intr-unul dintre urmatoarele ????????????

Răspunderea disciplinară.

Conditiile necesare pentru existenta unei astfel de raspunderi juridice:
- calitatea de salariat.(eu nu mai sunt angajat ). Nu este o conditie obligatorie???
- Termenele de aplicare a sancţiunii. Potrivit art.268 din Codul muncii angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare în termen de 30 de zile caledaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Deconturile care mi se impurta sunt pe lunile aprilie,mai 2008.
Conform acestui articol nu s-au prescris???????????
Nu mai spun ca ei nu au facut nici o decizie de sanctionare.