avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Altheea

Activitate Altheea

Buna ziua, aveti termen de 15 zile de la comunicare ( comunicarea trebuie sa vina de la executorul judecatoresc) sa depuneti Contestatia la Executare la judecatorie. Contestatia va cuprinde numele partilor, adresele acestora, o prezentare a situatiei de fapt si temeiul legal. Este bine sa cereti si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei. Pentru suspendare instanta va va stabili o cautiune, cam 10% din suma supusa executarii.
Buna ziua,
Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Este vorba de vanzarea unui imobil si a terenului pe care acesta se afla. Terenul si imobilul formeaza un singur corp funciar, avand un singur numar cadastral. Cladirea este P+2, din 2002, cu o valoare mult mai mare decat cea a terenului pe care se afla, Terenul este destul de mic, astfel ca pe spatiul ramas nu se mai poate construi o noua cladire.
Singura problema este ca terenul se afla pe societatea romaneasca iar cladirea pe societate straina. Este acest lucru un motiv temeinic pentru care vanzarea terenului sa se faca cu TVA, desi legea nu prevede situatii diferite in caz de proprietari diferiti? Codul fiscal prevede ca " Operatiunile constand in livrarea de constructii / parti de constructii si a terenurilor pe care sunt construite, precum si a oricaror altor terenuri sunt, ca regula de baza, operatiuni scutite de TVA fara drept de deducere."

"1. Valoarea terenului, parte a ansamblului care face obiectul contractului de vanzare – cumparare este mai mica decat valoarea constructiei.
In acest caz, terenul pe care s-a edificat constructia urmeaza regimul constructiei, respectiv:

- daca este vorba de o constructie noua, asa cum a fost ea definita mai sus, tranzactia este impozabila in totalitate si se aplica TVA intregii valori de vanzare a ansamblului. 9nu este cazul in aceasta speta)
- daca este vorba de o constructie care nu indeplineste conditiile pentru a fi considerata o constructie noua, operatiunea este in totalitate scutita de TVA fara drept de deducere, chiar daca terenul pe care cladirea este amplasata este unul construibil."

Stiu ca pare ca mi-am raspuns singura la aceasta intrebare insa intampin mari dificultati sa o fac pe dna contabila care factureaza sa inteleaga acest lucru, singurul ei argument este faptul ca terenul si casa au proprietari diferiti, iar firma romaneasca vinde doar terenul, prin urmare se face cu TVA, desi legea si nici normele metodologice nu fac diferentieri.

Va multumesc mult, orice raspuns este binevenit.
Multumesc pentru raspuns. Firma nu are datorii, de fapt se cauta solutii pentru a nu pierde aceste bunuri. Ma gandeam ca o solutie infiintarea unei noi companii care sa "cumpere" aceste terenuri, astfel incat sa ramana tot in posesia lor. Repet, firma nu are niciun fel de datorii, creditori sau stat.
Buna ziua,

Firma romaneasca cu asociat unic persoana juridica straina se afla in lichidare. Aceasta firma detine mai multe terenuri. Intrebarea mea este cine va dobandi aceste terenuri in conditiile in care persoanele straine fizice sau juridice inca nu pot detine terenuri in Romania?
Buna ziua,
In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei doi asociati?

In afara de hotararea asociatilor,de actul aditional la statutul societatii, de contractul de inchiriere inregistrat si acordul asociatiei de proprietari mai este nevoie si de alte documente?

Va multumesc
Va multumesc. Ciudat este ca la sediu nu a ajuns nicio instiintare sau sentinta de dizolvare. Vom face recurs, sper sa nu fie prea tarziu.
Asociatul descopera ca societatea se afla in lichidare pentrui nedepunere bilant pe anul 2007, desi s-au depus bilanturile pentru 2008 si 2009.
Ce se poate face sa nu fie lichidata firma?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de comodat intre o persoana juridica straina (comodant) si o persoana fizica straina (comodatar) cu privire la un imobil aflat in Romania.
In cazul in care se poate care este procedura, se poate incheia contractul in forma autentica la un notariat din Romania? (cu translatori)
Va multumesc
Cumparatorul este de fapt tot proprietarul, vrea sa treaca constructia de pe numele firmei pe numele lui. Casa a fost cumparata direct de la constructor si are dosarul complet. Ma gandeam sa nu se ceara un certificat constatator pentru compania offshore, asa cum se cere in cazul unei firme romanesti care vinde un imobil.
In rest are toate actele.
Multumesc pentru raspuns