avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters60093

Activitate ContSters60093

QCERT a scris:

Părerea mea e ca pe forum se găsesc doar avocații tineri și dornici de afirmare, cei foarte buni, cu experiența nu găsești decât la cabinet sau în instanta.


Stimata doamna, nu vreti sa detaliati putin?
Pentru domnia voastra un avocat "foarte bun" este cel care percepe onorarii de 2000 de Euro/termen de judecata?
Ceilalti (tineri de peste 40 de ani, multi dintre noi), in opinia dvs., sunt nepregatiti?
Daca da, cum explicati faptul ca dvs. insiva ati apelat la cunostintele lor chiar aici, pe forum?


QCERT a scris:
Subiect:
Am nevoie de ajutor .... apel sau recurs
Am formulat apel dar am văzut ca pe portal dosarul a fost înregistrat ca recurs.
Care e diferența ... pe portal stadiul procesual e recurs ... tipul actinii e apel.

Motivul era, că, la primul termen, fără a fi comunicata hotărârea de respingere a cererii de recuzare a judecătoarei care se pronunțase în dosarul în care intimatul depuse mărturie mincinoasa, aceasta s-a pronunțat fără a-mi da nici măcar posibilitatea de a depune concluzii.


V-a surprins faptul ca nu v-a raspuns nimeni? Nu ar fi trebuit!

Va doresc sa va mearga bine in tot ceea ce faceti!
Răspuns la discuția succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mirela741 a scris:

In primul rand succesibilii, nu dvs ca nu aveti calitate , trebuie sa deschida succesiunea.


Succesiunea s-a deschis prin moartea socrului... :)
Iulian81 a scris:

Am inteles ca pentru anumite profesii juridice gen consilier juridic, mediator, arbitru, consilier de proprietate intelectuala sau industriala si probabil si altele se poate deveni avocat definitiv doar devenind definitiv in una din profesiile juridice mai sus amintite. E adevarat?


O premisa falsa va va conduce intotdeauna la o concluzie falsa: nu amestecati profesiile juridice cu medierea! Chiar daca Romania este tara tuturor posibilitatilor, sigur nu veti putea deveni avocat (cu atat mai putin definitiv) fara a avea studii juridice... Credeti ca ar fi echitabil (nu pentru mine, ci pentru destinatarii serviciilor mele) ca dupa un curs de crucea rosie sa pot deveni chirurg?
Răspuns la discuția preschimbare termen
A fost lipsa de procedura in ceea ce va priveste, nefiind legal citata.
Urmeaza sa primiti citatie pentru termenul care s-a acordat astazi.
Răspuns la discuția succesiune cu testament
Testamentul poate fi atacat, chiar autentic fiind, pentru lipsa discernamantului, spre exemplu. Notarul doar constata, nu stabileste prezenta discernamantului! Daca exista un istoric medical pe baza caruia sa se poata stabili printr-o expertiza medico-legala ca defunctul respectiv avea discernamantul abolit/alterat substantial la momentul testarii, testamentul se va anula (fiind nulitate relativa termenul de prescriptie este de 3 ani).
Buna ziua!

Instanta va proceda la verificarea de scripte potrivit disp.art.177 si urm.Cod proc.civ.

Daca instanta nu se va lamuri in urma verificarii de scripte (se compara semnaturile contestate de dvs. cu semnaturile pe care le veti efectua in fata instantei - din pozitie sezand si in picioare), se va dispune efectuarea expertizei grafoscopice (nu grafologice!).

Veti fi obligat sa puneti la dispozitia expertului inscrisuri originale care sa poarte semnatura dvs. si care sa fie din aceeasi perioada cu inscrisurile pe care nu vi le insusiti.

Succes!
Da, trebuie sa dati acelasi tip de declaratie pentru acceptarea mostenirii dupa mama dvs.
Răspuns la discuția Consilier juridic vs jurist
Absolventii unei facultati de drept sunt juristi indiferent de ce profesie aleg sa practice ulterior (consilier juridic, avocat, magistrat...).
@ela n,
ti-ai dat singura raspunsul: fiind vorba despre o adeverinta medicala, nu poate fi eliberata decat de un medic (in speta psihiatru). Psihologul nu este medic!
Multa bafta!:luck:
Dle avocat,
sper sa va fie de folos urmatoarele informatii:
In Grecia

"Succesiunea se acordă moştenitorului fără nicio procedură specială. Ea se acordă moştenitorului chiar fără o acceptare expresă, dacă nu se face nicio declaraţie de renunţare în termenul stabilit. Termenul legal pentru renunţare este de patru luni din momentul în care moştenitorul a luat cunoştinţă de deces şi de vocaţia sa de moştenitor sau de la publicarea testamentului de către tribunal. Acest termen este de un an dacă moştenitorul locuieşte în străinătate. Testatorul sau notarul nu pot să stipuleze altfel.

Nu este necesar să se aştepte trecerea acestui termen pentru a se trece la devoluţiunea succesiunii. Dacă este vorba de bunuri imobiliare, trebuie contactat notarul. Dacă este vorba de bunuri mobiliare, trebuie contactate serviciile fiscale."


Mai multe date obtineti accesand:

[ link extern ] /