avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta.florescu

Activitate nicoleta.florescu

Va multumesc frumos!
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamureasca cineva, cum se procedeaza cu retinerile din salariu pentru pensie alimentara daca copilul a implinit varsta de 18 ani? chiar daca urmeaza o forma de invatamant ulterior.
Mai exista obligatia de a-i plati?
In cazul in care nu mai urmeaza o forma de invatamant, care este procedura de notificare a angajatorului pentru a mu mai retine din salariu?
Multumesc!
Buna ziua,
Ma poate lamuri cineva daca adeverinta de coasigurat este valabila 1 luna sau 3 luni?
Imi puteti indica un temei juridic?
Cu multumiri!
Buna ziua dinnou,
Am totusi o nelamurire, trebuie sa specific si ziua in care vine la munca, daca vine 1 zi pe saptamana?
Multumesc frumos
Buna ziua,
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog, poate cineva sa ma ajute cu o lamurire la urmatoarea situatie:
Stiu ca este posibila angajarea unei persoane cu 20 de ore /luna.
In aceasta situatie vom incheia CIM cu timp partial?!
Se doreste ca timpul de munca sa fie repartizat inegal (adica 2 ore intr-o zi, 3 in alt zi etc.)
Intrebarea este : este obligatoriu sa treci numarul de ore/zi in CIM? sau este suficient sa treci de exemplu 20 ore/luna.
Alta intrebare: cum trec in pontaj daca nu am nici o specificatie cat se lucreaza pe zi?
(Pers. in cauza vrea sa aiba flexibilitate, (sa-si indeplineasc cele 20 de ore pe luna nu conteaza in ce zi vine si in ce zi nu) sunt de acord cu ea insa cum e corect de mentionat in CIM si in pontaj evidenta.
Multumesc mult!
Buna ziua,
Multumesc, nu este teapa este vorba de tatal meu care s-a recasatorit in Franta de cand eu aveam 5 ani iar in prezent cca 40 ani). Mai am 2 surori vitrege insa nu stiu in ce masura am de platot taxe in Romania. Trebuie sa anunt undeva de mostenirea primita? cum platesc taxele ? o declar undeva? multumesc frumos.
Buna ziua,
Cine poate sa ma ajute in urmatoarea speta.
Am de primit o mostenire din Franta. Ce taxe eu ca cetatean roman trebyie sa platesc , pe langa onorariul notarului de acolo din Franta. Aici la noi nu stiu daca trebuie platit impozit sau alte taxe?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Poate cineva sa ma ajute cu un model de fisa de post INGINER NAVE?
Cu multumiri!
Zi frumoasa!
Buna ziua,
felul muncii s-a schimbat si s-a incheiat act aditional la CIM.
Intrebarea este cum sa adauga noile atributii in fisa postului, pe langa cele vechi. Printr- o nous fisa de post sau printr-un act aditional la fisa postului?
Multumesc frumos.