Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamureasca cineva, cum se procedeaza cu retinerile din salariu pentru pensie alimentara daca copilul a implinit varsta de 18 ani? chiar daca urmeaza o forma de invatamant ulterior.
Mai exista obligatia de a-i plati?
In cazul in care nu mai urmeaza o forma de invatamant, care este procedura de notificare a angajatorului pentru a mu mai retine din salariu?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog, poate cineva sa ma ajute cu o lamurire la urmatoarea situatie:
Stiu ca este posibila angajarea unei persoane cu 20 de ore /luna.
In aceasta situatie vom incheia CIM cu timp partial?!
Se doreste ca timpul de munca sa fie repartizat inegal (adica 2 ore intr-o zi, 3 in alt zi etc.)
Intrebarea este : este obligatoriu sa treci numarul de ore/zi in CIM? sau este suficient sa treci de exemplu 20 ore/luna.
Alta intrebare: cum trec in pontaj daca nu am nici o specificatie cat se lucreaza pe zi?
(Pers. in cauza vrea sa aiba flexibilitate, (sa-si indeplineasc cele 20 de ore pe luna nu conteaza in ce zi vine si in ce zi nu) sunt de acord cu ea insa cum e corect de mentionat in CIM si in pontaj evidenta.
Multumesc mult!
Buna ziua,
Multumesc, nu este teapa este vorba de tatal meu care s-a recasatorit in Franta de cand eu aveam 5 ani iar in prezent cca 40 ani). Mai am 2 surori vitrege insa nu stiu in ce masura am de platot taxe in Romania. Trebuie sa anunt undeva de mostenirea primita? cum platesc taxele ? o declar undeva? multumesc frumos.
Buna ziua,
Cine poate sa ma ajute in urmatoarea speta.
Am de primit o mostenire din Franta. Ce taxe eu ca cetatean roman trebyie sa platesc , pe langa onorariul notarului de acolo din Franta. Aici la noi nu stiu daca trebuie platit impozit sau alte taxe?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
felul muncii s-a schimbat si s-a incheiat act aditional la CIM.
Intrebarea este cum sa adauga noile atributii in fisa postului, pe langa cele vechi. Printr- o nous fisa de post sau printr-un act aditional la fisa postului?
Multumesc frumos.