avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Anuta7

Activitate Anuta7

Sigur! Perfect de acord. Dar noi ce am putea sa le zicem ca să nu fim implicate? Sa facă asta in afara programului grădiniței. Sau trebuie sa acceptam situația așa cum e?
Bună ziua! Sunt educatoare și am in grupa un copil cu părinții divorțați. In urma divorțului cei doi au custodie comună dar mama ne-a spus că tatăl nu are voie sa ia copilul de la grădiniță. Tatăl dorește să vina la grădiniță sa viziteze copilul iar noi cadrele didactice trebuie sa stăm lângă ei sa nu plece din grădiniță cu copilul. Mie nu mi se pare in regulă, dar as vrea sa știu dacă este legal sa se procedeze așa sau ce răspuns am putea da noi pentru a nu fi implicați în problemele lor personale. Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Invatamant-probleme juridice
Pentru inceput nu am fost informata ca am dreptul la concediu de odihna pentru cele 4 luni in care am fost in concediu de maternitate. Eu le-am spus si au "verificat" si dupa ce s-au convins ca asa este mi-au spus ca nu ma incadrez in cele 18 luni. Si am aflat de la dvs ca nu se mai tine cont fiindca cim a fost suspendat. Nu au dorit sub nicio forma sa imi acorde concediul ala. Lucrez in invatamant.

Cornel Vasile a scris:

Daca ne spuneti despre ce drept este vorba, va putem indruma la care institutie publica puteti depune sesizarea.

Bună! As vrea să știu dacă pot face o sesizare undeva cu privire la îngrădirea drepturilor și dezinformare din partea angajatorului. Lucrez în învățământ și mereu sunt nevoita sa apelez la dvs sau alte colege din alte instituții ca să-mi aflu drepturile. Deja m-am obișnuit cu fraza "Nu ai dreptul.." la orice problema am. Sunt pusă în situația sa le aduc eu in fata articole din lege ca să mă apăr, în condițiile în care ei ar trebui sa îmi acorde ceea ce este legal sa primesc. Nu cred că este în regulă și as vrea sa fac ceva în privința asta. Orice informație mi-ar fi de folos. Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Stimulent insertie invatamant
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Stimulent insertie invatamant
Face 2 ani in 24 septembrie 2021
Buna ziua! Lucrez in invatamant si azi am sunat sa anunt ca ma voi intoarce la lucru cu data de 24 iunie, data ce se afla pe decizie. Mi s-a spus ca deoarece anul scolar se incheie pe 25 iar suplinitoarea ce e pe postul meu mai are zile de concediu nu pot sa ma intorc pana in 28. Intrebarea mea este sa accept situatia asa? Voi mai putea lua acel stimulent pentru care am si spus ca ma intorc mai repede (copilul face 2 ani in 24 septembrie). Sau un sfat unde sa sun si sa intreb. Va multumesc anticipat!
Mulțumesc pentru răspuns!
Buna ziua! Stam in chirie de un an de zile dar nu am incheiat contract. Proprietarii au intocmit unul de mana, am semnat si au zis ca o sa inregistreze unul si la ANAF dar nu au facut-o. Pe noi nu ne-a deranjat, avand in vedere ca ne intelegem, ei nu sunt in tara iar noi platim cheltuielile la zi si nu au existat probleme.
Acum, insa, administratorii blocului ne-au cerut sa completam un tabel cu resedinta din buletin, serie buletin si alte date. Dupa ce am dat aceste date ne-am trezit cu o citatie de la Politia Locala ca sa mergem sa clarificam situatia resedintei.
La ce sa ne asteptam cand mergem acolo? Va fi vorba de o amenda pentru noi sau proprietar? Dupa cum am spus nu e in tara si nu cred ca vine doar pentru a face un contract.
Multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Am inteles acum! Va multumesc pentru raspuns!