avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian3094

Activitate Adrian3094

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la timpul de calatorie in timpul week-endului. Daca calatoresc in zilele de sambata si duminica in interes de serviciu, cu exceptia diurnei pentru ziua respectiva, angajatii nu beneficiaza si de o zi libera pentru accea perioada ?
Bună ziua, anul trecut am fost implicat în Bulgaria ca și șofer într-un accident auto, soldat cu 2 victime. În România au obținut certificat medico legal una cu 80 și una cu 120 zile de spitalizare. Inițial ambele persoane nu au avut nici o pretenție financiara ca mai apoi sa dea firma de asigurări in judecata în România, eu fiind intervenit. Una din persoane și. A schimbat declarația și în Bulgaria spunând ca are pretenții financiare deși inițial nu a dorit nimic. Îmi puteți spune cu referire la ancheta în Bulgaria cam care ar putea fi finalul? Suspendare, plata bani etc? Din experienta sau auzite? Mulțumesc.
Am fost vinovatul unui accident auto în Bulgaria cu doua victime din mașină mea. O persoana a primit sub 90 de Ile spitalizare, iar cealaltă peste 90. Este un proces deschis în Bulgaria pe numele meu. În general care sunt pedepsele pentru aceasta fapta?
Bună ziua, va mulțumesc de timpul acordat, însă citind "Norma procedurală privind efectuarea expertizelor, a constatărilor și a altor lucrări medico-legale din 25.05.2000" cu link-ul: [ link extern ]

În Art 9 litera C, Art 15 lit b, Art 16 lit a rezulta faptul ca orice "persoana interesata" ( aici apare întrebarea referitoare la acest termen) în termen de 30 de zile poate solicita eliberarea certificatului medico legal. Greșesc? Fata este cea accidentata.
Bună seara,
Am fost implicata într-un accident în străinătate (Bulgaria) . Doresc despăgubirea de către firma de ASIGURARI în baza politei RCA. Cei de la asigurări mi-au spus sa le aduc un certificat medico legal pentru traumele suferite ( fractura de bazin).
Când am fost la IML, cei de acolo ma îndruma spre politia rutiera romana unde nu am depus nici o plângere pentru ca nu am nici o pretenție de la vinovat ci de la firma de asigurări. Țin sa precizez ca accidentul s-a petrecut luna aceasta deci nu am depășit cele 30 de zile.
Îmi poate spune cineva dacă cei de la IML greșesc? Contra platii taxei nu pot cere personal eliberarea certificatului medico legal?
Bună ziua, fiica mea a fost implicata într-un accident auto în Bulgaria in urma cu 2 săptămâni ca și pasager într-o mașină. În urma acestui incident s-a ales cu mai multe fisuri plus fractura de bazin fără operație. Însă trebuie să stea în pat 4 săptămâni plus alta perioada de recuperare cu terapeut.
Masina deținea desigur polita RCA și acum am dori sa fim despăgubiți pentru o parte din cheltuielile medicale din tara. Fata este externata cu toate actele medicale plus cele din Bulgaria traduse însă asigurătorul a spus ca are nevoie neapărat de certificat medico legal. Când am fost la IML, medicul de acolo ne-a sugerat sa trecem printr-o procedura lunga, drum în Bulgaria la politia rutiera, sa solicitam de acolo o cerere de a politiei și numai în baza acelei cereri poate el sa emită certificatul medico legal. Accidentul s-a produs acum mai puțin de 30 de zile.
Nu dorim sa ii facem probleme șoferului vinovat pe cale penala, dorim doar sa fim despăgubiți de forma de asigurări.
Îmi poate sugera cineva cum am putea întra în posesia acestui certificat medico legal? Domnul medic are dreptate în acest caz cu afirmația sa ce presupune deplasarea în Bulgaria?
Multumesc