avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate cristika

Activitate cristika


Îmi cer scuze dar am omis ceva in sensul ca persoana care a cumpărat terenul menționat, a cumpărat și lângă vecinul și schiță pe care a făcut-o firma autorizata cuprinde și terenul vecin. Deci în total sunt 1400mp iar partea care a cumpărat-o de la mine este de 856mp.Cand voi ajunge la notar pentru acel precontract este bine sa atentionez pe domnul notar ca voi fi de acord numai pentru partea mea de 856 mp. Pentru restul de teren pana la 1400mp, cumpărătorul nu a putut chema pe acei proprietari pentru ca nu detin acte pe teren-nu s-a făcut succesiunea. Pe mine ma interesează numai ce este în dreptul meu și sunt de acord cu acel precontract, numai ca schiță de la firma este pe tot terenul. Cum sa pun problema în fata notarului fără sa se supere vânzătorul astfel încât sa nu ma afecteze.
gi-jane2 a scris:

Pai cat mai indepartat, sa stiti ca va ies cartile intre timp.

Da, nu are autorizație de construcție. Și ce termen ar trebui sa punem.

gi-jane2 a scris:

Cu ce sa va afecteze? E o promisiune sa ii veti vinde vand veti avea actele. Vedeti ce termen puneti pt semnarea celui final.
A construit fara autorizatie?

Precontract?
Am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla mai mare unei persoane pentru construcție casa. Terenul nu deține carte funciara. Cumpărătorul a construit o casa pe respectivul teren pe care l-am vândut fără forme legale și fără a perfecta actele de vanzare cumpărare. Cumpărătorul dorește sa între în legalitate deoarece nu poate instala curent electric. A contractat o firma autorizata pentru a obține cărțile funciare atât pentru tot terenul cât și pentru terenul pe care a ridicat casa, dar firma ne-a atenționat ca trebuie așteptat undeva 2- 3luni pana ies cărțile funciare.
Între timp firma autorizata a întocmit schiță cu terenul pe care l-a cumpărat pentru a face un precontract la notar pentru a putea merge la Electrica în vederea instalării curentului electric la casa. Acest precontract care se va face pana la întocmirea documentației finale(carti funciare, vânzarea cumpărarea finala) m-ar afecta pe mine ca vânzător. Adica ce inseamna acest precontract care se intocmeste la notar unde m-a chemat cu certificatul de moștenitor, copia buletin și respectiva schiță stampilata de firma autorizata.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Constructiile sunt de pe timpul bunicilor 1940 si pentru acestea am primit o adeverinta de la primarie.

raluk0207 a scris:

Titlu de proprietate este doar pentru terenuri.
Pentru construcții ar trebui sa aveți autorizație de construire.
Construcțiile nu au fost ridicate în timpul căsătoriei cu mama?
Notarul ia act de vointa dvs.
Variantele sunt nenumărate.
Cumnata dvs ce poziție are? Ca de obicei nurorile doresc sa fie trecute și ele.

Succesiune
Buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si noi copii si mama(sotia defunctului) am deschis dezbaterea succesiunii. Tata a fost casatorit cu mama 51 ani. Toate bunurile adica o casa, o anexa si terenurile sunt conform titlului de proprietate pe numele lui tata. Saptamana viitoare probabil vom fi programati pentru dezbaterea succesiunii la notar. Pentru ceva informatii la ce sa ne asteptam noi mostenitorii-2 fii si sotia defunctului? Care vor fi cotele parti? Cum este bine sa procedam. Acolo traieste acum intruna din case fratele meu cu sotia lui si in anexa mama mea. Noi vrem ca casa sa ramana fratelui meu iar anexa sa ramana mamei, urmand ca dupa aceea cand nu va mai fi mama sa-mi revina mie (celalalt copil al defunctului). Sa acceptam in prima faza mostenirea cu cotele parti, urmand ca dupa aceea cand va deceda mama sa facem partajul? Va multumesc pentru eventuale sfaturi.
Care este termenul pentru dezbaterea succesiunii? (cumva 2 ani).

Succesiunea dupa tata?
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori sunt cei doi copii si mama(sotia defunctului). Cat ne-ar costa aceasta succesiune la notar daca singurii mostenitori ar fi mama si cei doi fii si daca noi am ceda dreptul in favoarea mamei?
Daca noi cedam in favoarea mamei, atunci cand mama v-a deceda, noi cei doi fii mai avem dreptul la mostenire dupa mama chiar daca noi am renuntat in prima faza dupa tata?
Ar mai fi o intrebare, daca ar trebui sa facem aceasta succesiune dupa tata(defunct) sau sa asteptam pana atunci cand mama va deceda? Ne gandim la toate cheltuielile care se fac in prima faza cu tata si apoi sa o luam de la capat.
Va multumim pentru eventuale sfaturi care imi pot fi de ajutor.
Bună ziua,
Sfat înstrăinare teren.
Tatăl meu a vândut un teren aferent construcției unei case în perioada cât mai era în viata și nu s-au finalizat la notar actele necesare de vânzare cumpărare. Între timp a murit tatăl meu și ce trebuie făcut în asa fel încât la terenul înstrăinat sa se facă la notar actele necesare de vânzare cumpărare. Se poate evita succesiunea după tata. Menționez ca singurii mostenitori sunt mama și cei doi copii și nu ar fi necesara succesiunea deocamdată. Va mulțumesc.
Pensie de urmas
Bună seara, Mama mea are o pensie de CAP de 800 lei. În condițiile actuale în urma decesului tatălui meu, mama mai poate beneficia ceva pensie de urmaș de pe urma soțului dacă rămâne cu pensia actuala de CAP. Deci poate avea în continuare pensia de CAP și ceva procent din pensia fostului soț care a decedat. Ar putea sa renunte la pensia de CAP și sa meargă cu pensia de urmaș a soțului dar o sa fie mai mica decât valoarea pensiei de CAP. Va rog un răspuns și dacă exista ceva baza legala. Va multumesc
Legea 130 din 15 iulie 2020 se aplica copiilor veteranilor de război.
Bună ziua, Tatăl meu a fost pe front în război la Odessa unde a fost rănit. A murit în 1986 iar mama a beneficiat de indemnizație de văduvă de veteran de război. Mama a murit acum 3 ani. Noi copii, moștenitorii direcți putem beneficia de prevederile legii 130 din 2020 care face completare la legea 118 din 1990.Va mulțumim pentru sfat.