avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Enache Nicolae

Activitate Enache Nicolae

Buna seara soția mea are o sesizare că a lucrat cînd erea pensionara gradul doi și i sa trimis dosarul la institutul national de expertize medicale pentru revizuire care este termenul legal sa o cheme sau așteaptă pina in decembrie cin atunci este dată să facă un an
La mine

Manuela Rășină a scris:

Copiii stau cu mama sau cu dvs.?

Da băiatul că are CI fata pe certificatul de naștere nu știu dacă scrie domiciliul

Manuela Rășină a scris:

Copiii au domiciliul la dumneavoastră?

Soția mea încasează alocațiile la copii noi suntem despărțit soția nu vrea să scoată alocațile la copi sa le de-a și le cheltue bani copiilor ce pot face să opresc alocațile sa nu le mai încaseze mama prin virament bancar mulțumesc
Am înțeles dar sunt șanse să o oblige sa de-a bani înapoi în această perioadă cit a fost gradul 2 daca care a lucrat fără acte in regula și îi poate ori pensia după ce merge la acea comisie din nou

Cornel Vasile a scris:

Va fi chemata la Comisie si va fi suspusa unei revizuiri privind capacitatea de munca.

Buna ziua soția pina la urma a fost reclamată la casa de pensii și am înțeles că aceștia au înaintat o cerere către comisia de expertiza medicala pentru luarea de măsuri legale ce se impun ce se poate întâmpla nu am înțeles mare lucru mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Munca la negru este sanctionata cu amenda dre catre ITM.

1. pentru angajator : amenda de 20.000 lei

2. pentru persoana fizica care a prestat activitatea : amenda de la 500 lei la 1.000 lei

Buna ziua am o casa care anul trecut recepția și intabularea anul trecut am scos CERTIFICATUL FISCAL cu datori zero restante zero totul zero azi am fost sa plătesc impozitul pe anul 2025 și a spus că am datori și că acel Certificat Fiscal nu îl ia în considerare ce pot face și unde să mă adresez va mulțumesc
Nu am înțeles răspunsul pentru că nu a lucrat cu contract de munca ce se poate întâmpla dacă îi face reclamație poate sa o oblige sa de-a pensia înapoi sau plătește o amendă și rămîne acum fara pensie
Buna ziua soția mea a lucrat că bona la o familie timp de 4 ani fără contract de muncă fiind pensionară pe caz de boală gradul doi acum o persoană vrea sa ii facă rău și să o reclame la ITM și casa de pensii are poze și filmări cit a fost la acea familie ce poate păți soția mea daca ii face reclamație
nu a lucrat cu contract de munca, a lucrat la negru