avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate Laura Stefan

Activitate Laura Stefan

multumesc pentru mesaj. ceea ce ma nelamureste este de ce trebuie noul administrator sa-si asume raspunderea pentru o perioada pe care n-a avut-o in administrare?
Buna!

In cazul unui SRL care si-a schimbat denumirea, actionarii si administratorul in februarie 2010, cum se procedeaza cu bilantul pe anul 2009
. Mai exact:
1. pe ce nume se face - numele din 2009 sau noul nume inregistrat la Reg Com?
2. care dintre administratori semneaza, cei care au fost in functie in 2009 sau cei care sunt trecuti in acte si la Reg Comertului la momentul depunerii bilantului?

Multumesc,
Laura
Buna!

Stiu ca s-a mai discutat pe aceasta tema, dar pentru ca nu am reusit sa ajung la o concluzie cooerenta, am nevoie de ajutorul vostru...

In cazul activitatilor cu caracter ocazional, companiile pot incheia contracte de prestari servicii cu persoane fizice neautorizate (in baza Codului Civil)...bun...si acum:
1. contractul nu trebuie inregistrat la Min de Finante. Corect?
2. firma retine 16% si vireaza la bugetul de stat. Declara suma in decl 100 si in decl 205? Corect
3. firma retine 6.5% sanatate?.

Are cineva un model de astfel de contract?

Va multumesc mult pentru ajutor!
Laura
Răspuns la discuția calculul indemnizatiei maternale
bafta multa si nastere usoara :)!
Răspuns la discuția calculul indemnizatiei maternale
Uite ce scrie in H1682/2008:

Art. 192. - (1) În situaţia persoanelor care realizează venituri din activităţi independente sau agricole, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se recalculează în baza dovezilor eliberate de autorităţile competente privind veniturile efectiv realizate în perioada pentru care s-a luat în calcul venitul estimat în vederea plăţii anticipate a impozitului sau, după caz, pentru care s-a completat declaraţia pe propria răspundere prevăzută la art. 6 alin. (5) lit. b).
(2) Dovada prevăzută la alin. (1) se transmite de către persoana beneficiară la agenţia teritorială, cu respectarea termenului general de prescripţie prevăzut de lege.
(3) Dacă din recalculare rezultă un cuantum mai mare al indemnizaţiei pentru creşterea copilului faţă de cel stabilit iniţial, diferenţa de cuantum se acordă pentru toată perioada de la data stabilirii dreptului.
(4) Dacă din recalculare rezultă un cuantum mai mic al indemnizaţiei pentru creşterea copilului faţă de cel stabilit iniţial, diferenţa de cuantum se recuperează de la beneficiar, în condiţiile art. 21 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă."


Prin urmare, se va tine cont si de venitul efectiv realizat si ti se va recalcula indemnizatia daca e cazul....
Răspuns la discuția 2 nelamuriri
conf OUG 28/1999, art. 2, lit k, exceptie de la obligativitate casa de marcat pt:
k) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă


referitor la transport, fiind foar o refacturare de costuri, nu cred ca trebuie CAEN separat....orice firma din comert factureaza intr-o forma sau alta transportul marfurilor catre clienti...parerea mea....

Răspuns la discuția 2 nelamuriri
Buna!

Hai sa incerc sa te lamuresc :-).

1. avand in vedere ca nu obtii profit din activitatea de transport, ci este doar un serviciu auxiliar livrarii produselor si care in mod normal intra in pretul de livrare, nu ai nevoie de CAEN separat.

2. zici ca livrezi produsele prin curier sau posta cu plata ramburs. In aces caz nu-ti trebuie casa de marcat. Daca insa se intampla sa incasezi cash de la o persoana fizica ai nevoie de casa de marcat.

Succes cu magazinul online!
Laura
Răspuns la discuția achizitie flori
Eu le-as pune pe un 604...pe 6025 nu merge avand in vedere ca firma nu are ca obiect de activitate activitati din agricultura. Intrebarea e daca sunt deductibile dpdv fiscal, avand in vedere ca nu sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri....
Nedeductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul se refera la vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului.

Cum dvs. folositi masinile pentru transportul de lemne, nu va afecteaza noile modificari ale codului fiscal.
Răspuns la discuția Foaie de parcurs
Se poate intocmi in Excel. O sa adaug in sectiunea Documente Utile un model.