avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate lexa_80

Activitate lexa_80

Ce faci cand angajatorul te trimite acasa de la munca fara justificari?
Ma gandesc la somaj, deoarece este foarte greu sa imi gasesc un loc de munca in aceasta perioada, dar asta nu inseamna ca nu imi caut, lucru care se intampla zilnic.
Sa se inteleaga, nu vreau sa primesc somaj, deoarece nu doresc sa muncesc, dar nu mi se pare normal sa lucrez 9 ore pe zi, chiar si in weekend, si sa nu imi primesc salariul.
Buna ziua,
Sunt angajata pe perioada determinata la o firma, acum la sfarsitul lunii octombrie expira durata contractului.
Intrebarea mea este: se poate merge in somaj la expirarea duratei contractului de munca, in masura in care eu nu doresc sa continuu activitatea in aceasta firma, iar motivele mele sunt obiective, si anume la programul de munca de 8 ore, a se citi 9 ore, ne fura cu o ora, din care 30 min. sunt pauze de tigara, eu nu sunt fumatoare,
salariile nu se platesc nicodata la timp, trebuie sa "cersesti" banii pentru care muncesti, si multe altele.
Eu am platite vreo 5 luni contributiile la CAS, care ar fi conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a putea beneficia de ajutorul de somaj la finele contractului?
Pot sa platesc eu din buzunarul meu, toate contributiile, retroactiv daca este necesar?
Multumesc.
As avea si eu o intrebare, si anume, care ar fi conditiile de inceput pentru o asemenea afacere? aici ma refer pe langa spatiu, care ar fi etapele legale? mutlumesc.
Discuție este legal?

Buna,
Intrebarea mea era daca sunt abuzive formele cercetarii disciplinare, ce anume se face pe parcursul unei cercetari disciplinare stiu, eu vrea sa stiu daca cele mentionate mai jos sunt forme abuzive ale cercetarii disciplinare:
- s-au facut trei referate, din care doua sunt facute in perioada in care eu am fost in CM, pe motiv ca mi-am schimbat domiciliul si nu am anuntat angajatorul, iar ultimul pentru ca am intarziat la locul de munca, respectiv am parasit firma in timpul programului de munca(lucru care nu s-a intamplat),
- eu nu mi-am schimbat domiciliul, in sensul ca actele mele, ma refer la buletin si permis sunt neschimbate pe acelasi domiciliu, si anume al surori mele.
- au inceput sa adune declaratii de la colegii de serviciu, cu care eram in relatii bune, de unde ma aduceau dimineata de la servici si unde ma ducea dupa terminarea serviciului. Mentionez ca parintii mei mai au un apartament pe care il dam in chirie, dar in perioada in care nu avem chiriasi mai locuiesc eu.
- eu nu am refuzat niciodata sa dau si aceasta adresa, in masura in care mi se solicita, la telefoane raspundeam deci nu incercam sa ma sustrag de la nimic.
Totul a inceput de la faptul ca mi-au trimis o singura scrisoare pe adresa din buletin, prin care ma notificau ca mi se desfiinteaza postul, si care din nu stiu ce motive s-a intors la firma si figura pe confirmarea de primire, domiciliu nevalabil, subliniez ca doar o singura data au trimis-o.
Referatele nu mi s-au prezentat, nu stiu ce contin, nota explicativa am dat cu privire la schimbarea domiciliului, dar ei sustin ca eu stau la o cu totul alta adresa, lucru care nu stiu in ce masura conteaza pentru a porni o cercetare disciplinara.
Sunt abuzive aceste metode? Pot sa fac sesizare la ITM? E legal?
Buna,
Am si eu niste intrebari legate de cum se desfasoara o cercetare disciplinara.
Cum am mai mentionat contractul meu de munca este suspendat in baza art.52, pe mai multe motive. Mi s-au facut trei referate, din care doua sunt facute in perioada in care eu am fost in CM, pe motiv ca mi-am schimbat domiciliul si nu am anuntat angajatorul, iar ultimul pentru ca am intarziat la locul de munca, respectiv am parasit firma in timpul programului de munca(lucru care nu s-a intamplat),
Eu nu mi-am schimbat domiciliul, in sensul ca actele mele, ma refer la buletin si permis sunt neschimbate pe acelasi domiciliu, si anume al surori mele. Ei au inceput sa adune declaratii de la colegii de serviciu, cu care eram inrelatii bune, ca de fapt eu stau la o alta adresa decat cea din buletin. Mentionez ca parintii mei mai au un apartament pe care il dam in chirie, dar in perioada in care nu avem chiriasi mai locuiesc eu.
Mi se pare abuziv ceea ce fac ei, in special ca eu nu am refuzat niciodata sa dau si aceasta adresa, in masura in care mi se solicita, la telefoane raspundeam deci nu incercam sa ma sustrag de la nimic.
Totul a inceput de la faptul ca mi-au trimis o singura scrisoare pe adresa din buletin, prin care ma notificau ca mi se desfiinteaza postul, si care din nu stiu ce motive s-a intors la firma si figura pe confirmarea de primire, domiciliu nevalabil, subliniez ca doar o singura data au trimis-o.
va multumesc.
Discuție suspendare cim
Buna,
pe ce perioada poate fi suspendat un cim, pe motiv de cercetare disciplinara, sau nu exista reglementari in aceasta privinta.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. La inceputul lunii ianuarie mi s-a adus la cunostinta ca postul pe care eram angajata se desfiinteaza. Avand o presimtire cu privire la ce urma, eu aveam concediu medical incepand din data de la care ei m-au anuntat. In aceasta perioada de concediu medical, mie mi s-au facut trei referate si au pornit o cercetare disciplinara, pe motiv ca mi-am schimbat domiciliul si nu i-am anuntat, ca am intarziat si ca as fi lipsit in timpul programului, si mi-au suspendat CIM-ul in baza art.52, alin.1, lit.a. Este legal sa porneasca cercetare disciplinara pe pe rioada concediului medical?