avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate cool12

Activitate cool12

Răspuns la discuția concediu de crestere copil
aaa... inca ceva:eu platesc si la casa pensiilor in romania de citiva ani, platind aceasta cotizatie nu se poate lua concediu de crestere copil?
va multumesc mult pentru raspuns.o sa ma interesez de acte sa vad daca stie cineva.daca o sa am alte nelamuriri o sa mai intreb.merci inca odata
binenteles ca platesc inpozit, si atunci trebuie sa vin cu acte doveditoare din Spania si unde ar trebui mers in Romania?si cind dupa ce nasc sau inainte de nastere?E un lucru bun asta dar nu stiu exact cum trebuie facut.
daca lucrez legal in spania, ca muncitor pe cont propriu ,deci imi platesc taxele si inpozitele in aceasta tara,daca nasc pot lua din romania banii de crestere copil? Ma gindesc ca cele 2 tari au semnat un contract colaborare pe aceasta tema....sau nu?...merci
Parintii mei vor sa-mi vinda casa, dar casa a fost construita pe timpul lui ceausescu si parintii mei nu au acte decit pe constructie, pamintul de sub casa il are trecut in actul de proprietate a lui bunicul care e mort.acum trebuie sa dezbata mostenirea cu ceilalti 2 frati, din care 1 e mort, si familia lui nu vrea sa se prezinte la tribunal. ce se intimpla in cazul in care nu se vor prezenta?se mai poate dezbate mostenirea daca ei nu vor?mentionez ca sa inceput dezbaterea la judecatorie nu la notar. multumesc anticipat
platesc 91lei pe luna la casa de pensii , in cazul care ramin insarcinata ce drepturi am? primesc aceiasi bani ca si cum as fi angajat? sau este vreo diferenta? cit prenatal voi primi ? si cit pt. intretinerea copilului? multumesc
Răspuns la discuția asigurare la casa de pensii
am dreptul si la somaj sau merge numai vechimea in munca?sau ce drepturi mai am platind aceasta cotizatie?merci
Răspuns la discuția cine-mi mosteneste fratele?
intentia de a dona sa facut in timpul primei casatorii,atunci sa construit si casa, in anul 1994,prima sotie a plecat si a ramas fratele meu, dupa care el sa mutat in la 100km. dar casa a ramas in grija parintilor mei ,binenteles ca el venea la acea casa de cite ori avea timp. cu celelalte 2 sotii nu a locuit in acea casa, iar acum ele au ramas acolo la 100 km. iar parintii mei au grija in continuare de casa ,dar din banii lor, va dati seama impozit ,lumina, ingrijirea casei....etc.si la final pentru ce? sau pentru cine?nici una din sotii nu vrea sa vina sa faca succesiunea(costa bani)cred ca astai motivul.nu stiu ce se va intimpla pina la urma.
muncesc legal in spania de 4 ani, la sfatul unor colegi de 1 an jumate am facut un contract cu casa pensiilor pentru a-mi merge vechimea si in romania.intre timp a crescut salariu minim pe economie iar eu platesc acea cotizatie lunara ca inainte . nu creste si ea odata cu salariul? ce drepturi mai am in afara de vechime in munca?si la pensie no sa se bata cap in cap cu vechimea din spania ?platita in aceeasi perioada.merci anticipat
Răspuns la discuția cine-mi mosteneste fratele?
copiii si vaduva vor imparti cealalta jumatate de casa in mod egal?a.... inca ceva: pamintul pe care sa construit casa este donat de parintii mei fiului lor printro hirtie de mina, numai cu semnatura si stapila secretarului de la primaria din localitate,ce valabilitate are aceast act , si daca se poate strica de cineva, eu sau chiar parintii mei? si daca da mostenitorii ce impart? numai casa? nu si terenul? cam complicat dar ....asta e viata. multumesc pentru raspuns.