avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate Graminede

Activitate Graminede

buna ziua,
am un imobil inchiriat unei persoane, pana la data de 1 martie2013.
Contractul este inregistrat la finante.
Ca persoana sa-mi elibereze imobilul la data cuvenita si stabilita in contract mai trebuie facute alte formalitati de genul preavize sau notificari cu 30 de zile inainte??
sau asa cum am vazut:

Expirarea termenului Art. 1.809
(1) Contractul de locatiune inceteaza de drept la expirarea termenului convenit de parti sau, dupa caz, prevazut de lege, fara a fi necesara o instiintare prealabila.
(2) In privinta obligatiei de restituire a bunului dat in locatiune, contractul incheiat pe durata determinata si constatat prin inscris autentic constituie, in conditiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului

Asadar la data de 1 martie a.c. contractul inceteaza iar daca chiriasul nu a predat imobilul eu pot intra in casa!!
buna dimineata
nu prea am inteles ce reprezinta stagiul acela de cotizare despre care vorbiti.
Mi-a incetat contractul de munca in data de 1 mai 2009.
De atunci si pana acum o luna nu am putut beneficia de somaj deoarece aveam un imobil imchiriat cu contract la ANF.
Acum as dori sa pot face dosarul pentru somaj.
Se mai poate sau este prea tarziu sa mai primesc ceva?
buna seara,
in anul 2009 luna mai am fost dat afara de unde lucram.
Nu am beneficiat de indemnizatie de somaj deoare aveam un imobil inchirait si nu ma incadram deoarece luam o chirie lunara mare.
Acum chiriasii au plecat.
Am vorbit cu cineva de la ITM si mi-a spus ca nu mai pot sa ma incadrez ca sa iau somaj deoarece trebuia sa o fac in cel mult 12 luni de la disponibilizare...si cum au trecut 3 ani...basta
Si inca o intrebare: perioada de acordare a somajului se adauga la anii din cartea de munca??

multumesc frumos pentru ajutor
Buna seara,
in blocul unde locuiesc sunt cateva apartamente unde propietarii nu au declarat la administrator nr. real de persoane. Sau poate sunt pe mana cu administratorul, care-i cam ciubucar de fel si ii trece cu persoane mai putine decat sunt.
E vorba de 4 apartamente unde sunt trecute 1-2 persoane mai putin si astfel se sustrag de la plata.
Asfel se ridica cheltuielile la celelalte apartamente.
Noi ceilalti unde ne putem adresa ca sa se ia masurile de rigoare, la care institutie a statului???

"""Poate nu stiti ca totul e important ca sa castigati un proces... nu stziu meseria dv., dar daca e una ded biroul, cu acte, si dv. aveti mari probleme cu gramatoca... nu vad cat va considera judele ca seful chiar nu era indreptatit sa va arunce cele cateva cuvinte.""
Doamna avocat eu sunt un simplu om, fara scoli inalte si studii juridice acesta fiind poate si motivul scrierii mele dar, fara suparare si dvs mai gresiti:giggle:
In rest multumesc. Am inteles ca fara martori cheie nu pot castiga nimic iar singura solutie este sa plec de acolo.
Cu inregisrarea de pe telefon am inteles ca nu pot face nimic.
Deci in concluzie.....banul te face puternic:thumbup:
Domnule, eu nu detin atat de multa stiinta...scriu cum pot, vorbesc cum stiu
Daca aveam fite, sigur nu apelam la pareri pe forum si la mila domnilor avocati sau consilieri....:( de a-mi raspunde si a ma ajuta, ci ma duceam direct la tinta...
Nu am postat ca sa primesc corecturi gramaticale ci pareri din domeniul juridic.....deci daca sunte-ti dispusi sa-mi dati un raspuns concret e bine primit daca nu spuneti-mi sa nu-mi mai pierd vremea pe aici....
bani pe la avocati pe onorarii nu prea am de pierdut...si nu-i deloc ieftina "consultatia" decat 100-200lei:sorry:
themis....
cine are "stiinta" de a dovedi ca eu spun adevarul???
eu daca rog colegii sa vina ca martori nu vin de frica ca-si pierd postul...el patronul daca ii momeste cu mariri importante de salariu, cum are obiceiul sa faca, sunt destui care ar veni sa-i sustina lui cauza
Deci.....cum a-ti spus, poti pierde cu relatii ???????:D
Ptr. cate jigniri si penalizari de 10% pe motive neintemeiate, am primit in 6 ani de cand lucrez vreau sa-l dau in judecata ptr. calomnie...M-am saturat cate indur
cu colegii e cam greu sa vina ca martori ca-si taie craca de sub picioare daca depun marturie...
dar inregistrarea ma ajuta cu ceva?
se aude destul de clar cand imi spune ca sunt nesimtit, prost...incapabil si handicapat
buna ziua
in societaea unde lucrez de ceva ani, patronul care nu stie cam sa scape de mine, ca sa-si aduca un nepot pe postul meu, m-a facut vineri ca pe o "albie de porci", de fata cu angajatii si colegii mei. :((
Mi-a spus ca sunt un incompetent, ca ma tine in servici de mila, ca nu corespund ca pregatire profesionala, ca sunt nesimtit, prost...handicapat, ba mai mult a avut intentia de a ma lovi cu palma dar, s-a oprit deoarece colegii au scos ca un sunet de uimire
Eu am reusit o parte din discutia cu el s-o inregistrez pe telefonul meu mobil care-l aveam pe birou.
I-am spus ca ptr. toate abuzurile pe care le face asupra mea si ptr. insulte il dau in judecata, dar mi-a spus ca fara " relatii" nu castig nimic
Oare ce relatii trebuie, domnilor sa am?
Si dreptatea se face tot cu " relatii"?
multumesc
marius ionescu
buna ziua,
am facut anul trecut un contract de inchiriere la finante pe prioada de un an de zile, 15.09.2007-15.09.2008
in ianuarie 2008 am facut un act aditional la acest contract, tot la finante ptr. declararea de majorare a chiriei
acest act aditional are valabilitate tot de un an si se reziliaza la anul in ianuarie, sau s-a reziliat tot pe 15 septembrie 2008 ??
multumesc mult