avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianZ.

Activitate AdrianZ.

În primăvara o sa am 2 ani de când am condus baut,am fost prins etc. . În urma cu doua săptămâni am avut procesul am primit un an și 6 luni cu suspendare și 2 ani de supraveghere. Întrebarea mea este dosarul penal se pune de după accident sau după aplicarea sentinței? Iar după 4 ani din ce am înțeles cazierul devine curat, ceea ce înseamnă că dacă doresc sa aplic la MAPN, MAI este posibil sau nu?
Am primit în urma prezentării în instanță un an și 6 luni cu suspendare în urma conducerii unui autovehicul sub influenta alcoolului. Întrebarea mea este cu permisul ce se întâmplă fiindcă nu scrie nimic în sentința despre asta.

Vaccinul îl fac vineri pe 12, acum mi a venit rândul pe lista de vaccinare și as avea 10 zile de la vaccinare pana la data procesului doar ca pana în 17 ce plec din Germania nu am decât 6 zile de la vaccinare. Am auzit ca este o soluție cu test PSR pentru a nu întra în carantina
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, situatia este complicata.
Înțeleg ca sunteți nevaccinat.

Nu se poate ieși din carantină pentru a merge la instanta.
Daca faceți asa, instanta va constata ca ati incalcat legea și riscati noi probleme penale.

Vedeți ce zice avocatul dvs.
Trebuie gândit în concret.

Urmează sa plec în țară pe 16 nov. Iar pe data de 23 sunt chemat în instanță la un proces penal. Problema este ca este intrata în vigoare carantina în Romania practic n o sa ma pot prezenta la proces fiind în carantină. Ce este de făcut?
Discuție Alcool la volan
Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat bun avand in vedere circumstantele as putea sa scap doar cu amenda penală fara anularea permisului.Si in caz de anulare cum se procedeaza cu permisul,ce perioada ai de asteptat si cum se procedeaza.
Rectifica,permisul obținut de 4 zile nu suspendat

eugenoctavian1968 a scris:

Eşti în găleată grav!
Aveai permisul suspendat, băusei bine, conduceai un autoturism şi ai provocat un accident cu victime, adică trei infracțiuni. Din start adio permis, se anulează. În funcție de eventualele tale alte probleme cu legea penală, fie ajungi după gratii, fie iei cu suspendare.
Cam asta.
A, uitasem, îl tragi după tine şi pe cel care ți-a dat maşina.
Cum să procedezi?! Bani la avocat, (cam degeaba după părerea mea), dacă e bun şi îşi face treaba scapi de stat după gratii.

In data de 23 02.2020 am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am produs un accident iesind de pe carosabil persoanele din masina avand rani minore. Pe scurt am avut permisul luat de 4 zile iar in drum spre casa i am cerut proprietarului autovehiculului sa imi inmaneze masina sa conduc putin fiind nerabdator sa conduc iar baut fiind nerealizand ce fac. Mentionez ca nu am avut antecedente si am 18 ani. Ce sugestii aveti cum sa procedez?