avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate DOG94

Activitate DOG94

Răspuns la discuția Chiriasi foarte zgomotosi
Am facut reclamatie si la asociatie care la randul lor au notificat proprietarul de situatie. Momentan s-au potolit. Sa vadem cat o sa tina. Plangerea la politie nu am mai depus-o. Dar o pastrez momentan, e gata scrisa in cazul in care lucrurile degenereaza iar.

Legat de interfon, acolo banuiesc ca trebuie acordul mai multor veicini si al asociatiei. Nu cred ca s-ar baga cineva la asa ceva aici. Multumesc pentru sugestii. Samabata frumoasa si linistita!
Salut, întâmpin o problemă cu niște presupuși chiriași. Folosesc termenul "presupuși" pentru că nu sunt sigur că locuiesc acolo în mod legal. Aceștia sunt foarte gălăgioși și lipsiti de bun simț. Zi de zi, între orele 18:00 și 1-2 noaptea, produc un zgomot constant, cu strigăte asemănătoare celor din codri, uși trântite, lovituri în pereți și alte comportamente neadecvate, tipice unor indivizi prost crescuți care nu înțeleg importanța respectului față de vecini într-un bloc. Menționez că locul în cauză se află la parterul blocului. Nu mai există locatari permanenți acolo, toți plecând treptat din cauza proprietarilor care desfășoară activități în regim hotelier. Clienții acestora au impresia că, închiriind un apartament, închiriază întregul bloc. Deși în scara blocului era afișat un orar al orelor de liniște, trebuie să menționez că, în urma reclamației depuse la asociație cu câteva zile în urmă, am constatat că foaia respectivă a dispărut.

Anul trecut, am depus o plângere la Ministerul Turismului împotriva proprietarului legal, deoarece a închiriat în regim hotelier fără acordul vecinilor cu pereți comuni. Din acest motiv, nu a putut obține clasificarea necesară pentru a desfășura această activitate în mod legal. Am primit un răspuns, dar nu sunt sigur dacă proprietarul a primit o amendă sau doar a fost avertizat, deoarece textul legii nu este foarte clar. În acest moment, intenționez să depun o plângere și la poliție, deși nu sunt optimist că aceasta va rezolva problema în totalitate.

Orice sfat în această situație ar fi foarte apreciat.

răspunsul de la Ministerul Turismului(am sters datele personale)
[ link extern ]
Explicati-mi va rog frumos si mie situatia in care urmatoarea fraza functioneaza

"În cazul refuzului de a emite și înmâna bonul fiscal, clientul poate beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia."

Pentru ca nimeni, nicaieri, nu iti da bon fiscal inainte sa platesti. Deci cum se face sa beneficiezi de orice fara a platii daca inainte ai platit? Adica, vorba aia: "Ada si na".

Există anumite situații în care se poate face o excepție și se poate angaja o persoană fără fișă medicală. De exemplu, persoanele cu dizabilități pot fi angajate la stat fără fișă medicală în unele cazuri, în funcție de gradul de dizabilitate și de specificul postului pentru care aplică. De asemenea, există situații în care persoanele care au anumite afecțiuni medicale pot fi angajate dacă acestea nu afectează performanța lor la locul de muncă și nu prezintă un risc pentru ceilalți angajați. În general, astfel de excepții se fac pe baza unei evaluări medicale și a unor acorduri speciale între angajator și angajat.

În general, pozitiile care nu presupun un risc semnificativ pentru siguranta si sanatatea angajatilor sunt cele care pot fi ocupate fara fisa medicala. Unele exemple ar putea include:

Functionar public in birouri sau institutii publice care nu necesita efort fizic sau expunere la substante sau materiale periculoase, personal administrativ sau de birou, cum ar fi secretare sau contabili, profesori sau educatori in cadrul institutiilor de invatamant.

Elenam24 a scris:

iar un alt vecin are 3 mașini, dibtre care 2 stau parcate de ani de zile si


Bună ziua! Dacă mașinile respective nu au fost utilizate de ani de zile, este posibil ca inspecția tehnică periodică (ITP) să fie expirată. În această situație, puteți suna la Poliția Locală pentru a solicita verificări și, dacă este necesar, ridicarea mașinilor.

În România, nu există o lege care să interzică parcarea mai multor autovehicule pe o persoană fizică sau juridică, în cazul în care aceasta deține mai mult de o mașină. Cu toate acestea, proprietarii de mașini trebuie să respecte normele de circulație și să nu blocheze sau să împiedice accesul altor autovehicule sau pietoni.
Am recitit putin mai serios ordinul actualizat([ link extern ] : "

d) acordul asociației de locatari/proprietari sau acordul proprietarilor cu care operatorul economic persoană fizică are pereți comuni, pe plan orizontal și vertical, din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă;"

Deci mie imi e putin neclar cum se procedeaza aici. Adica poate sa ceara acordula asociatiei si aia sa-i aprobe ca sa il poata ocolii mai apoi pe proprietar sau cum?

Intre timp mai las aici si link cu lista structurilor autorizate de ministerul turismului. Aici se poate verifica toate unitatile de cazare cu clasificare.
[ link extern ] /
Mda... doar ca poate sa minta si sa spuna ca sunt prieteni sau verisori si nustiu ce.. ceea ce si fac ca sa ocoleasca aceste reguli.


orbitor a scris:


Refuz să mă mai expun discuțiilor inutile și gata. Dar tot mă enervez și mă stresez când îmi dau seama că iar trebuie să sun la poliție. Partea bună e că au început review-urile negative pe pagina lor de booking. Tot e bine. Sper să fie atrași de proprietatea asta doar chiriașii de bubă credință.


Acelasi lucru am ajuns sa il fac si eu. Si sun la 112, ca la locala... pana ajung aia saracii dureaza 45 de minute minim. Politia MAI ajunge in 5-10 minute de la apel!!


LucianNiculescu a scris:


Dumneavoastră vă aflați totuși într-o poziție privilegiată, locuind deasupra lor: le puteți răspunde cu exact aceeași monedă (greutăți „scăpate” pe podea, boxe orientate cu fața în jos și muzică la volum mare etc).


Din pacate nu pot face asta. Deorace as deranja vecinii care au pereti comuni cu mine. Si nu vreau sa provoc discomfort cuiva care nu are nici o vina.

LucianNiculescu a scris:
Cred că va trebui să-mi iau eu inima în dinți și să mă mut.


Da poi asa e normal nu? Sa ajungem sa renuntam la propria locuinta din cauza ca legea protejeaza selectiv doar pe unii. Success, ce sa mai zic. Lucrez de dimineata pana seara ca sa-mi pot lua credit pentru casa.
Am vorbit cu sectoristul si cu alte persoane din domeniu si toata lumea mia spus ca singura solutie este sa il dau pe proprietar in judecata si sa cer instantei sa il oblige sa-si antifoneze apartamentul in asa fel incat sa nu ma mai deranjeze. In momentul de fata sunt singurul care se plange de zgomot si a incercat sa porneasca niste demersuri in sensul asta. Pe ceilalti vecini ori nu ii intereseaza ori le este frica sa se implice in orice fel de actiune. In situatia asta ar fi dificil sa deschid orice fel de proces impotriva proprietarului cand nu eu nu am nici un fel de sustinere din partea celorlalti vecini.
Si m-am tot gandit, nu cred ca exista vreo sansa ca legislatia sa se schimbe prea curand. Nu acum cand economia e la pamant si toti trag din toate directiile ca sa faca bani. Stiu pentru ca am in familie pe cineva cu o pensiune. Iar in ultimul an pentru hotelieri nu a fost deloc usor.