Am un copil cu handicap si in septembrie face 2 ani. Eu am trimis certificatul de handicap la asociația de plati ilfov și atunci când am completat cererea am bifat întreținere copil până la 3 ani. În luna august am primit indemnizatie doar jumătate si mi s a comunicat că trebuia să intre tatăl ultima luna, si daca nu a făcut acte am pierdut banii . Este ok?
Apoi mi s a comunicat că de la 2 la 3 ani trebuie făcute alte acte. În acest caz îl trec pe sot la indemnizatie. Cum se completează adeverința de venit? Ultimii doi ani anteriori nașterii copilului care acum face 2 ani? (Mai exact salariul de acum 3 si 4 ani?)
În așteptareaunui răspuns va doresc o seară frumoasă! Mihaela
Daca sunt cetățean român cu rezidență în italia și nu am lucrat deloc în românia nici în italia până la 50 de ani, pot sa imi plătesc contribuțiile la statul român pentru mai multi ani in urmă pentru a beneficia de pensie?
Daca da , cu cine trebuie sa iau legatura sa imi spuna ce si cum sa fac.
Multumesc.
Bună seara,
Daca am lucrat la o firmă până la data de 11 iunie 2019 apoi am rămas însărcinată și m-am angajat din nou în altă parte la o firmă începând cu data de 27 ianuarie 2020 pot beneficia de concediu prenatal pe toată luna aprilie?
Mentionez ca data estimativa de naștere este 8 mai.
Apoi pot lua în continuare concediu postnatal până la 126 de zile fara sa imi fie afectată indemnizatia de creștere copil?
Concediu postnatal este mai mare decat indemnizatia de creștere copil.
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Daca un părinte este în șomaj tehnic celalalt părinte poate beneficia de indemnizatie pentru zile libere pe perioada situației de urgenta?
Multumesc
Daca eu (mama) am în îngrijire un copil cu handicap care are 1 an și jumătate mai poate soțul sa beneficieze de indemnizația de 75% pentru a avea grija de al doilea copil de 6 ani cât timp acesta nu merge la grădiniță? (În perioada în care școlile și grădinițele sunt închise? )