avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Lupu Adrian

Activitate Lupu Adrian

Buna seara.
Desfășor activitate de comerț cu amănuntul, produse de uz gospodăresc,vopsele,șuruburi.
Doresc sa aflu daca există vreo reglementare care să impuna "gestiunea pe calculator" începând cu 01-01-2024?Sau vreo data limită până la care sa se treaca obligatoriu la gestiunea electronică?
Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua.Doresc lămuriri suplimentare și explicite în legătură cu plata cash.
Deoarece exprimarea din OUG 98/9.11.2023 este alambicata pentru mulți și lasă loc de interpretări,as dori sa stiu,în mod expres plafonul de plăți/ încasări zilnice între persoane juridice și plafonul zilnic total al platilor efectuate de către o persoana juridică.
Am participat la discuții (cu hârtiile pe masa pentru lamuriri) unde parerile despre aceste sume sunt împărțite.Mărul discordiei este referirea OUG la modificarea articolului LXIV din Legea 296/2023.
Va mulțumesc.
Buna seara.
Începând cu 1 ianuarie 2024,odată cu obligativitatea utilizarii EFactura,un magazin en detail,cu clienti atât persoane fizice cât și juridice,poate desfasura activitatea doar prin emiterea bonului fiscal prin casa de marcat?Mentionez ca nu exista gestiunea electronica si pana acum am emis facturi fiscale clasice,nu electronice.Pot funcționa în continuare doar cu casa de marcat,fara sa mai emit facturi? Sau devine obligatorie instalarea unui program adecvat de gestiune și vânzare?
Va mulțumesc anticipat.
Bună ziua.
Vă rog să mă lămuriți într-o problemă legată de dreptul de "a beneficia "de cavoul unde sunt inmormantati bunicii.
A fost construit de ei in timpul vieții și acolo își dorm somnul de veci.
După decesul ambilor,la taxa de succesiune între cei doi copii ai lor,nu a fost luată în discuție moștenirea cavoului.Nu cred că există vreun act de proprietate, fiind o speță într-un domeniu special.
Acum ,unul dintre nepoți dorește să îi deshumeze pe bunici( sunt mai mult de 7 ani,nu ar fi o problemă din acest punct de vedere) pentru a beneficia în viitor de cele 2 locuri în cavou.Acest lucru vor să îl facă fără a se consulta cu celelalte rude de același grad.
Cum se poate ajunge la consens?
Vă mulțumesc.
Bună ziua.. As dori să știu dacă de la 1 iulie 2023 mai pot face factură clasică pe suport de hartie către o unitate școlară care dorește să achiziționeze produse electrice consumabile, gen becuri sau tuburi iliminat sau este obligatoriu să mă înregistrez pentru E-factura?
Vă mulțumesc!
Bună ziua.As dori lămuriri in legătură cu procedurile legale de eliminare din arhivă a dosarelor contabile mai vechi de zece ani și care sunt documentele care se păstrează doar cinci ani. Vă mulțumesc frumos.
Bună ziua.
La data de 30 iunie un salariat împlinește varsta de 60 de ani.
Vechimea în muncă este de 40 de ani, fără stagiul militar.
La acea dată va depune dosar de pensionare anticipată.
Ce pași urmează să facă societatea.
Se emite decizie de încetare a CMI?
Sau la cererea salaritului,care nu mai dorește să lucreze, poate intra în concediu fără plată până la sosirea deciziei?
Vă mulțumesc.
Bună ziua.
Pentru casa părinților mei mi-a fost făcut contract de donație imobiliară cu sarcină de întreținere și uzufruct viager.
Între timp tatăl meu,care fusese proprietar a decedat.
De curând, mama mea, care a locuit singură în casă respectiva,a fost diagnosticată cu demență, fiindu-i eliberat certificat de handicap permanent.
Intrebarea este,dacă există varianta scutirii de la plata impozitului pe locuință (pe timpul vieții ei) și de la alte obligații sociale ce privesc acel imobil.
Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc!
Bună seara.
Odată cu introducerea restricțiilor, de luni,intr un magazin cu produse electrice,sanitare,curățenie este necesar certificat verde?
Mentionez că nu e situat într un centru comercial.
Mulțumesc.