avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate marisas

Activitate marisas

Discuție Diurna externa
In cazul unei institutii publice:
Conform HG 518/1995 actualizata diurna reprezinta o indemnizaţie zilnica în valuta, denumita în continuare diurna, în vederea acoperirii
cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localitãţii în care îşi desfãşoarã activitatea.
Sa inteleg ca transportul in interiorul localitatii(de la hotel la eveniment) se suporta din diurna ?
Institutia publica va deconta doar transportul de la aeroport, gara la hotel.
Multumesc
O societate comerciala, aflata in procesul de lichidare, trebuie sa intocmeasca bilantul de lichidare cu toate conturile pe 0. Problema a intervenit la inchiderea contului 4551, aici se regasesc banii creditati societatii de catre asociati. Intrucat societatea nu dispune de bani pentru a inapoia datoria catre asocoati, acestia renunta la imprumut si astfel banii vor fi inregistrati in contul 758'Alte venituri..'Se constituie impozitul pe profit iar acesta trebuie achitat, dar din ce bani?
Din nou asociatii trebuie sa crediteze firma, iar contul trebuie inchis pe 758 si iarasi acelasi proces?Va rog daca ati mai intalnit aceasta situatie care a fost solutia, sau se poate si in alt mod. Multumesc
Discuție Probleme,,,
Buna ziua si La multi ani
Sunt divortata si am in intretinere un baietel de aproape 8 ani. Acum cateva zile tatal lui a vrut sa il ia cu el la domiciliul sau, insa baietelul a refuzat. Am fost putin nedumerita pentru ca mai iesisera impreuna(de multe ori). Am intrebat copilul care este motivul si mi-a raspuns ca sotia tatalui nu se poarta tocmai frumos cu el, ii vorbeste rastit, il ignora, doar cand ajunge tatal lui acasa lucrurile se schimba...se poarta frumos. Am incercat sa vorbesc aceste aspecte cu tatal lui, sa gasim o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Nu a vrut sa asculte si mi-a zis ca este invatat de mine. Oricat de tare as suferi eu,este tatal lui si trebuie sa existe in viata copilului, insa ma doare ca partenera tatalui sa imi "raneasca " copilul....de fapt nu accept acest lucru,!Stiu ca copilul nu s-a plans niciodata tatalui sau, sau sa ii semnaleze acest aspect pentru ca nu il crede,intodeauna este "invatat "de catre mine . Acum ceva timp i-a spus ca nu ar dorii sa mearga la domiciliul lui pentru ca este "ea "acolo. Nu a contat l-a dus. Am vorbit cu tatal si i-am spus eu aceste aspecte , l-am rugat sa ii dea voie sa se obisnuiasca si sa nu mai forteze lucrurile ...dar nu a contat.
Ce soluti am sa pot impaca si copilul si tatal, copilul sa iasa cu el iar tatal sa inteleaga ca si dorintele copilului sunt extrem de importante? Poate daca as apela la consultul unui psiholog?
Va multumesc si sa aveti un an plin de satisfactii,
Răspuns la discuția dilema
Da, angajatorul a platit pentru salariatii proprii prime de asigurare.
Buna ziua,
Cum ar putea fi interpreta din punct de vedere juridic si fiscal prevederile Art. 23 din Codul de procedura fiscala" ARTICOLUL 23 Nasterea creantelor si obligatiilor fiscale
(1) Daca legea nu prevede altfel, dreptul de creanta fiscala si obligatia fiscala corelativa se nasc in momentul in care, potrivit legii, se constituie baza de impunere care le genereaza.
(2) Potrivit alin. (1) se naste dreptul organului fiscal de a stabili si a determina obligatia fiscala datorata. "
Multumesc anticipat,

Discuție dilema
Cum interpretati prevederile Titlui II -Impozit pe profit Codul fiscal "Art. 21 alin.(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile: k) cheltuielile cu primele de asigurare platite de angajator, in numele angajatului, care nu sunt incluse in veniturile salariale ale angajatului, conform titlului III; " vis-a vis de prevederile Titlului III - Impozit pe venit Art. 55 alin. " (3) Avantajele, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), primite in legatura cu o activitate dependenta includ, insa nu sunt limitate la : lit. g) primele de asigurare platite de catre suportator pentru salariatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul platii primei respective, altele decat cele obligatorii.
Daca o societate, pentru primele de asigurare platite angajatilor, a considerat aceste sume cheltuieli nedeductibile fiscal la calcului impozitului pe profit, de ce organele de inspectie fiscala au impozitat aceste prime de asigurare conform Titlului III- Impozit pe venit, incluzandu-le in veniturile salariale ale angajatilor ,iar din punct de vedere al impozitului pe profit au considerat aceste sume deductibile fiscal.
Si dumnealor au considerat ca cele doua articole din Codul Fiscal , respectiv Art.21 alin.4, lit k) si Art.55ali.3 lit g) se cam bat cap in cap....dar asa fac ei.....
Ce alte argumente as avea .......
Help me please,
Multumesc

Sunt divortata iar baietelul meu in varsta de 8 ani in timp ce se juca s-a lovit de un alt baietel, a cazut, iar in cadere si-a fisurat osul de la piciorul drept. Am fost la medic si acesta i-a pus piciorul in gips. Fostul meu sot cand a vazut asta m-a amenintat ca ma da in judecata si cere reincredintarea copilului pe motiv ca nu am grija de el.
Poate obtine reincredintarea ?
Inca un aspect, eu am insistat asupra baietelului ca trebuie sa se vada cu tatal lui, insa el refuza sa mearga impreuna cu acesta motivand ca viitoarea sotie a tatalui se poarta urat cu el. Pot cere in instanta ca tatal sa nu il mai duca in prezenta viitoarei lui soti ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Răspuns la discuția Codul de procedura fiscala
Inspectia fiscala a avut loc in iunie 2007 si a cuprins perioada 01.01.2002-30.06.2007.
Nu termenul de prescriptie nu a fost intrerupt sau suspendat.
CAP. II din Codul de procedura fiscala prevede:

Prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale

ART. 91

Obiectul, termenul si momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie a dreptului de stabilire a obligatiilor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani, cu exceptia cazului in care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescriptie a dreptului prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala potrivit art. 23, daca legea nu dispune altfel.
.....
exemplu: Organele de inspectie fiscala stabilesc ca perioada supusa inspectiei fiscale 01.01.2002 -30.06.2007. Intrebarea mea este daca perioada supusa inspectiei fiscale , stabilita de catre organele de inspectie fiscala ,nu este contradictorie cu prevederile art. mentionat mai sus ?
Va multumesc,



Discuție minor
1.Care sunt motivele prin care judecatorul poate dispune reincredintarea unui minor ?
2.Sunt divortata cu un copil minor de 8 ani. Desi in hotararea judecatoreasca tatal nu a stabilit ore de vizita nu m-am opus ca acesta sa pastreze legaturi cu minorul. Este firesc, insa atunci cand pleaca cu minorul acesta, este supravegheat tot timpul. A fost lasat singur intr-o camera de hotel- cateva ore. Am incercat sa vorbesc cu fostul sot si sa ii spun ca nu este tocmai in regula sa lasi un copil singur chiar si cateva ore, insa nu am reusit sa-l fac sa inteleaga. Aceste incidente se repetata.
Ce pot face ?
Va multumesc,