avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Activitate corinuta

Activitate corinuta

in actiunea pt acordarea daunelor morale am indicat ca si temei legal, pe langa art.253 din Codul muncii si acest art.1350 din Codul civil,
Ce se va intampla daca am trecut si art mentionat din codul civil, ce pararea aveti?
Si un contract individual de munca nu este tot un contract civil?
Care este temeiul corect pt a solicita despagubiri privind daunele morale, provocate de Angajator printr-o concedire nelegala a salariatului pentru o actiune inregistrata dupa 15.02.2013?
Pe langa art. 253 din Codul muncii, republicat, considerati ca e corect coroborat acesta cu art.1350 din Noul Cod Civil - privind raspunderea contractuala, avand in vedere ca temeiul principal din Codul muncii, art253, face trimitere la normele si principiile raspunderii civile contractuale?
Astept argumentele dvs.
Buna,
Eu am cerut judecarea cauzei sa se faca in lipasa, si am invocat ca temei art.411, al.2, este gresit temeiul acesta?
Daca se considera ca l-as fi indicat gresit care este consecinta?
Inca nu am fost citata pt primul termen, as mai putea reveni...
Ce ma sfatuiti??
Multumesc
De ce este mai bine sa ai personalitate juridica pentru un sindicat, respeciv o filiala a acestuia. Daca puteti sa-mi prezentati importanta dobandirii personalitatii juridice.
Multumesc
Un contract incheiat, dupa ce obiectul contractului a avut loc intre cele doua parti, este incheiat in mod valabil?
Mentionez ca, pentru valabilitatea contractului nu este ceruta forma ad validitatem, ci doar forma ad probationem, fiind vorba de un contract de autor, reglm.de legea nr.8/1996.
Deci, perioada contractului a fost luna martie(in aceasta luna a avut loc si obiectul contractului), si contractul a fost incheiat ulterior, in perioada aprilie-mai.
As dori sa va intreb daca exista obligatia de a face asigurare pentru cladiri, care sunt utilizate de institutii pentru activitatea lor curenta(cum ar fi primariile, prefecturi, sau orice alte institutii de stat), nu ma refer la imobile cu destinatia de locuit, ci la imobile pentru destinatiile unor sedii de institutii.

Existat instaurata aceasta obligatie in sarcina institutiilor, de a face asigurare pentru imobile/cladiri, sau nu? Daca da, va rog mult, daca ati putea sa-mi indicati si temeiul juridic.

Va multumesc mult.
Din cate se stie insulta si calomnia nu mai sunt incriminate de codul penal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Astfel incat nu vor avea nici un temei legal pe ce sa se sprijine in penal.
Discuție Model contract
Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de novatie pentru inlocuirea si stingerea unei obligatii initiale cu una noua.

Mentionez ca nu doresc pentru schimbarea debitorului sau creditorului.

Multumesc celor ce m-ar putea sprijini in acest sens..
corinuta a scris:

Buna ziua,

Care este modalitatea legala de a recupera o suma de bani care face obiectul unui contract de sponsorizare, pe care sponsorul nu mai doreste sa o puna la dispozitia mea, in calitate de beneficiar, chiar daca am incheiat un contract de sponsorizaare in acest sens. Sponsorul invoca ca nu-mi plateste suma, deja scadenta de cateva luni, pe motiv ca nu-i eliberez factura, insa nu este posibil acest lucru si oricum nu vrea sa mai onoreze contractul deja incheiat. Mai mult de atat eu mi-am indeplinit obligatia de ai aduce la cunostinta numele si imaginea in cadrul activitatii ce se dorea sponsorizata. Ce actiuni ar trebui sa initiez in acesta speta.
Astept cu mare interes raspunsul dvs.


In conditiile in care ar fi deacord sponsorul, as putea sa inchei un contract de novatie cu el?