avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate mefi

Activitate mefi

Pentru a nu mai face confuzie între concediu de maternitate și concediu pentru creștere copil : indemnizația de maternitate este de 85 % din venitul lunar brut pe ultimele 6 luni, iar indemnizația de creștere copil este de 75 % din venitul net pe ultimele 12 luni.
Nadie a scris:

Imi pare rau pentru Dv. Sper sa nu fie cazul meu....Va doresc o compensatie...divina.L.F.


Multumesc Nadie in final asa cred si eu cand esti corect Dumnezeu te va rasplati.
Nadie a scris:

Va multumesc, din nou, Dle. avocat. Din pacate, nu am putut alege eu notarul si nici nu mi-a trecut prin cap sa pun la indoiala profesionalismul sau...buna credinta a notarului ales de promitentul cumparator...Acum constat ca redactarea il cam avantajeaza, in sensul ca nu s-a inclus un pact comisoriu expres de gradul IV, ci doar clauza referitoare la principiul arvunei - el pierde avansul, eu, restitui dublul sumei primite -iar problema desfiintarii de drept a antecontractului se pune doar in cazul neincheierii contractului in forma definitiva din motive neimputabile niciuneia din parti, respectiv in caz de forta majora, calamitate,etc. cand eu as fi obligata, desigur, sa restitui avansul primit. Acest ETC. poate, eventual, fi interpretabil, m-am gandit eu abia acum, cu teama. In plus, a fost inclus in antecontract un paragraf in care eu ma oblig ca, dupa semnarea antecontractului, sa nu instrainez, ipotechez apartamentul, nici sa semnez un alt antecontract de vanzare cumparare. Fiind de buna credinta, mi s-a parut corecta previziunea, doar ca acum realizez ca nu s-a specificat pana cand. Normal trebuia sa se spuna pana la data in care ambele parti au fixat data incheierii contractuluiu, nu lasat asa, sine die... Astfel, eu pot fi incurcata...pe vecie. Nici el nu-l cumpara...nici eu nu-l pot vinde, chiar daca as gasi alt client.Inteleg ca nu pot solicita notarului anularea antecontreactului si a stergerii acestuia din cartea funciara, ci doar prin instanta judecatoreasca....Iar acest lucru...cine stie cat mai poate sa dureze...In plus, ar fi culmea sa dau de o instanta care sa fie sensibila la argumentele Dlui.promitent cumparator ...Atunci chiar nu as mai intelege de ce mai exista prevederea principiului arvunei, daca tot poate fi incalcat fara nicio sanctiune pentru partea ce o incalca.M-ati linistit si..pus pe jar in acelasi timp. Va multumesc mult pentru disponibilitate, timp, Domnule avocat. O zi buna, va doresac, L.F.


Același lucru am pțit și eu ,numai c n cazul meu eu am fost cel care am vrut s cumpr un teren iar vnztorul nu a mai vrut n final s vnd , ce credeți c s-a ntmplat ? m-am prezentat n fața notarului așa cum era stipulat n antecontract la data stabilit pentru a ncheia actul n form autentic și surpriza mi-a fost c vnztorul nu s-a mai prezentat la notar n acea dat și s-a rzgndit, nu a mai vrut s vnd astfel eu am rmas și cu arvuna dat ( pierdut ) și fr teren, chiar dac l-am acționat n instanț acesta a fost fr nici-un rezultat. V vine s credeți cu actele care justificau c am dat arvuna , m-am prezentat la data stabilit n fața notarului c vnztorul nu a ndeplinit condițiile din ante-contract și cu toate acestea am pierdut și bani mei care i-am dat arvuna ( lasand la oparte faptul ca in antecontract am specificat ca cine se razgndește da dublu sumei primite ca avans ) am ramas și far teren.
Așa ca in concluzie totul este posibil in justiția din ROMNIA, poți sa ai legea de partea ta dar depinde ce judectori nimerești pentru a o interpreta corect.
Bună ziua ,am şi eu o întrebare , poate cineva să-mi spună şi mie la cât timp după naşterea copilului se depune dosarul pentru CIC pentru că am fost să depun actele la primărie şi doamnele de acolo mi-au spusă că după 42 de zile de la naşterea copilului pot să aduc dosarul la ele , este adevărat? vă rog să mă ajute cineva cu nişte răspunsuri.( copilul are 3 săptămâni de la naştere ).
Când am deschis primul proces am cerut să n-i se recunoască sau să se constate vabilitatea antecontractului şi să se pronunţe o hotărâre care să ţină loc de act autentic însă cum am mai spus instanţa ne-a respin apelul şi a constatat următoarele văredau un fragment din pronunţarea hotărârii ,, Respinge recursul declarat de recurenţii reclamanţi ..... împotriva sentinţei civile nr. ....... din dat de ........ pronunţată de Jud. Cv. în dosarul ........în contradictoriu cu intimata pârâtă ....... . Irevocabilă. '''
Bun am fost cu această hotărâre la executor şi mi-a spus că nu pot să-mi ridic bani de la CEC pentru că instanţa nu a pronunţat o hotărâre în care să specifice că trebuie să-mi restituie intimata bani depuşi.
Iar în cea de-a doua problemă intenţionez să o dau din nou în judecată pentru a-mi recupera cealltă sumă de bani dată ca avans când am încheiat precontractul.
Întrebarea mea este următoarea este corect formulată hotărârea pronunţată de judecătorie sau executorul nu vrea pur şi simplu să-mi mai ridic acei bani depuşi de mine pentru intimată pentru aface dovada achitării întregului preţ.
Vă mulţumesc mult celor care mă ajută cu sfaturi şi răspunsuri.
A-m uitat să vă mai întreb ceva când intentez să cer în judecată este posibil să-mi recuperez decât suma dată ca avans sau cum scrie în precontract că cine se răzgăndeşte plăteşte dublu sumei primite date ca avans, ( adică decât 5000 ron cât i-am dat sau 10.000 ron cât trebuie să-mi dea ) ?
Întradevăr nu are venituri decât o pensie de 400 ron pe lună , terenul mai există încă dar cum pot să-l urmăresc sau cum pot să cer în instanţă să-mi recuperez bani cât mai repede posibil pentru că promitenta vănzătoare are o vârstă destul de înaintată ( 81 ani ) şi nu înţeleg cum este cu acea licitaţie ,cine desemnează executor instanţa de judecată sau tot eu trebuie să-i plătesc onorariul sau alte cheltuieli ce mai fac obiectul acestei licitaţii ?
Doamna Tince să ştiţi că am fost şi la executorul judecătoresc am luat cu mine şi hotărârea judecătorească dar mi-a spus că nu pot să-mi mai retrag bani pentru că poate să vină şi să-i ceară promitenta vănzătoare.
Dr eu cred că odată ce sa încheiat acest proces pot să-mi recuperez acei bani de la CEC .
Vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns.
Pentru cel de-al doilea sfat vă rog să-mi daţi mai multe amănunte cum să procedez să merg în instanţă să-mi recuperez şi cealaltă parte de bani,iar dacă promitent vânz. nu are de unde să-mi mai dea bani şi nici alte bunuri care să poată fi urmărite de către executor ce o să se întâmple?
Încă odată mulţumesc tuturor celor care mă ajută cu sfaturile lor.
Bună ziua ,doresc să vă atrag atenţia cu un subiect la care a-şi dori un răspuns cât mai urgent dacă se poate.
În urmă cu doi ani de zile am cumpărat un teren am mers la notar am făcut un precontract de vânzare cumpărare am dat un avans de 5000 ron ( 50 mil vechi ) ca apoi să facem contractul autentic la o dată stabilită de noi în faţa notarului dar numai că la acea dată promitentul vânzător nu sa prezentat la notar să încheiem actul autentic şi atunci am făcut o notificare prin care o chema-m în faţa notarului , tot nu s-a prezentat şi pe baza notificării am dato în judecată , am depus printr-un executor judecătoresc diferenţa de bani la CEC care trebuia să-i o dăm la încheierea actului autentic adică 5000 ron ( 50 mil vechi ) , preţul total fiind de 10.000 ron.
După judecarea procesului în care am pierdut , cauza fiind că au găsit ca nefondat apelul nostru şi avem o hotărâre care este definitivă şi irevocabilă.
Întrebarea mea este următoarea ; cum pot să-mi retrag bani de la CEC pe care eu i-am depus pe numele promitentei vânzătoare ca făcând plata preţului total ,dacă eu am pierdut procesul ?
Răspuns la discuția Dacã se poate rãspuns urgent
Mulţumesc celor care mi-au dat sfaturi şi au răspuns promt la apelul meu.
Sfaturile lor chiar au fost de mare ajutor pentru mine,mulţumesc încă odată.