avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Roxynel

Activitate Roxynel

Buna ziua! As putea beneficia de ziua libera pt vaccin daca sunt în perioada de preaviz? ( Demisie). A 2 - a doza am făcut-o pe 13 nov.2021.
Chiar daca am contract pe perioada determinata?

Cornel Vasile a scris:

Veți putea fi sau nu cercetat disciplinar pentru absente nemotivate

Am demisionat din funcție de conducere cu preaviz de 45 zile lucrătoare, dar nu mai rezist nicio zi in cadrul firmei. Ce se întâmplă dacă absentez nemotivat?
Am scris cererea de încetare a CIM cu acordul părților în 17 octombrie, ultima zi de plata 17 octombrie și data de încetare 18 octombrie. Superiorul a șters cu pasta corectoare data de 18 octombrie și scris 20 in loc .Menționez că am și nr.de înregistrare și am făcut și foto înainte să plec din firma.

Cornel Vasile a scris:

A modificat data sau a precizat care va fi ultima zi de preaviz?

Ce este de făcut dacă superiorul a modificat data din cererea de demisie a angajatului? Precizez că am trecut data de încetare a contractului de muncă pe 18 și a modificat în data de 20
Mulțumesc pt răspuns, dar eu mă refeream la actele lor de identitate ( CI și Certificate de naștere).
Buna ziua! Au trecut 7 ani de la moartea mamei și aș vrea să dezbat moștenirea, doar că ceilalți moștenitori ( tata și doi frați)nu doresc . Ce as putea face? Cu siguranță nu o să-mi înmâneze niciun act cu care sa pot merge in instanță.
Sunt salariat la o firma( sunt in șomaj tehnic acum) și Reprezentant legal al unei Întreprinderi Familiale. In cazul in care optez sa beneficiez de ajutorul dat de stat pt PFA- urî, II- urî, IF- urî etc, ce statut voi avea în firma unde sunt salariat ( mă va afecta , ca și salariat, după ce ieșim din starea de urgență?)


Emilika40 a scris:

Guvernul are pe masă un proiect de OUG prin care va interzice cumularea indemnizației pentru PFA-uri, II-uri etc. cu alte venituri - cum sunt cele din salarii despre care spuneți dvs. Proiectul va fi adoptat cât de curând, poate chiar azi.

Urmăriți articolele de pe site sau știrea, în general.

Mulțumesc! Am aflat despre acest lucru de dimineața . ..
Buna ziua! Sunt Reprezentantul legal al unei întreprinderi familiale și, in paralel, sunt angajat la o firma care și-a a suspendat activitatea pe perioada stării de urgență,.deci sunt in șomaj tehnic. Întrebarea mea este daca pot depune actele necesare pt a putea beneficia de indemnizația acordată de stat pt IMM- urî în condițiile stării de urgență. Menționez că beneficiez de șomaj tehnic că și persoana fizica, dar nu pentru întreprinderea familială ce o reprezint. Mulțumesc anticipat!