avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate Luciann739

Activitate Luciann739

Mulțumesc pentru răspuns
Nu am de gand să ma sustrag de la comunicarea identititatii soferului,adică eu
Dar ma gândeam ca dacă mai amân birocratia poștală reusesc sa trec peste perioada sarbatorilor cu permisul în buzunar!
Nu știu dacă în cazul meu neavând un an de vechime al permisului voi primii dovada de circulație de 15 zile.
În cazul in care nu ridic recomandata ,banuiesc ca voi primii instiintarea acasă sau care sunt urmatori pași..
Mulțumesc

latka a scris:

Puteti sa ridicati instiintarea, nu se suspenda automat permisul daca nu comunicati identitatea celui care a condus,
Art. 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
..........................
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliției rutiere, a identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus;
[ link extern ]

Buna ziua,am și eu o intrebare
Recent am primit acasă o notificare de Aviz de Instiintare prin poștă!Cum nu poate fii decat de la Poliția Rutiera automat ma duce cu gândul la faptul ca am fost surprins de radar pe A2 cu o viteză de 190-200km/h
M-ar interesa să știu cum se procedează in condițiile în care nu ridic recomandata la poștă din dorința de a mai beneficia de permis măcar de sărbători!
Care sunt următorii pași dupa intoarcerea recomandatei, banuiesc ca boi primii Instiintarea direct acasă ...
De asemenea banuiesc că va trebuii sa declar cine a condus autoturismul.. ce se întâmplă dacă nu raspund cererii?
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua
Se dă următoarea situație
Im 2017 am incheiat o relație de 9 ani cu fosta iubită/ concubina
In urma relației a rezultat un copil acum în vârstă de 11 ani fără câteva săptămâni
În urma despărțirii cum am realizat un act de mediere (ulterior aprobat de instanță cu hot judecătorească) in care s-a stabilit ca minorul va ramane la mine(tatăl) (custodie comună cu domiciliul laime) iar "mama" se va angaja la a il lua la domiciliul ei un wekkend la fiecare 2 săptămâni, și la plata unei pensii de intretinere in quantum de 500 lei lunar!
Timp de cateva luni aceasta a respectat programul de vizită si a luat minorul la ea in wekendurile stabilite! Dupa cca 2 luni în care aceasta a incercat sa mă facă să mă impac cu dansa folosindu-se de dreptul de vizită cât si de minor pt a facilita împăcarea fără succes aceasta a renunțat să își mai viziteze copilul,să își dea interesul in vreun fel sau in a achita pensia de intretinere(mentionez ca si in lunile in care a achitat , achita doar jumatate din suma lunara respectiv 250 lei)aceasta avand un loc de muncă stabil in toata această perioadă!incepand cu anul 2018 aceasta a renuntat complet la plata pensiei cât si la vizita copilului, nu l-a mai luat pe acesta la domiciliu ei din anul 2018!nu l a mai vizitat si nu a mai achitat pensia de intretinere! Relatia acestora rezumandu se la a îi trimite un mesaj pe whatsup ( ce faci) odata la o lună-două!
Anul trecut am decis să pornesc o executare silită pt recuperarea pensiei de intretinere din urmă ...! I s a pus o propire pe salariu de 420 lei reprezentand doar 1/3 din salariu( desi citisem ca in cazul pensiei de intretinere propirea trebuie sa fie de 1/2 din salariu!
Aceasta propire fiind instaurata pt perioada 2018-2020 momentul instaurării propirii!
Mentionez ca in acest timp aceasta nu a achitat si pensia la zii pt perioada actuală, propirea fiind pe suma stransa din urmă iar in acest moment platind doar din urma s-au mai acumulat cca 10.000 lei pt.perioada 2020 -prezent!
Faptul care mă macină pe mine este acela că nu are o relatie cu copilul ei și nu este implicata in nici un fel.in viața acestuia... minorul este in clasa a 4-a iar de la despartire aceasta nu s a interesat nici macar odata la scoala de situatia acestuia si ma indoiesc ca stie măcar in ce clasa este! Foarte rar il contacteaza chiar si de zilele de nastere sau ocaziile speciale..desi în hotarea judecatoreasca este stipulat ca zilele de nastere sa le organizam.impreuna,sa participe la cresterea si educatia minorului!
Mentionez ca atât eu si minorul cat si "mama" acestuia locuim.in Bucuresti și este gorba doar de rea voința din partea acesteia!
Exista vreo modalitate prin care pot lua măsuri? Nu doresc sa-i fac rau acesteia ci doar să o fac sa fie ceva mai activa in viața avestuia deoarece este foarte greu pt el!
Vă multumesc

Buna ziua,am si eu o nelamurire in legatura cu un spatiu care apartine primariei/fondului imobiliar!
Este vorba despre o camera si o pivinita din actually casa in care locuiesc aparținând tot primariei! Cand eram copil in urma divorțului parintilor casa a fost împărțită in două camera respectiva si pivinita fiindu-i date tatalui meu in urma partajului! Acesta a decedat in 2003, cu un an inainte însă acesta a ajutat o familie de romi care își pierduseră casa lasandu-i sa locuiască in pivinita respectiva care a gost transformată intr o mini garsoniera!cand tatal meu au murit acestia au pus stăpânire pe intreg spatiul abuziv ,deși unii au reusit sa isi faca adresa aici cu ajutorului tatalui!
In urma acestei ocupari abuzive au fost enorm de multe probleme,intreaga curte a ramas fara apă, aceasta fiind deconectata de catre Apa Nova deoarece se acumulase o datorie de 30.000 lei ,ceasul de citire a apei cat si toți robineții se aflau in pivinita respectiva iar acestia nu au permis accesul celor de la Apa Nova pt citire sau intervenții, iar in acelasi timp nu au achitat deloc apa consumata on decurs de peste 10 ani !
Anul acesta cei de la primarie/icral (nu stiu esact denumirea actuala) au venit si i-au evacuat pe aceștia deoarece nu platisere nici macar odata chiria si stateau abuziv...au schimbat yala si de atunci camera si beciul respectiv stau goale!
As dorii să stiu daca am dreptul de a cere preluarea acestui spațiu avand in vedere ca tatal meu a locuit acolo,daca da unde trebuie sa ma adresez si ce demersuri trebuiesc facute
Mulțumesc anticipat
3700 lei din care 1000 lei cheltuielile de executare

gi-jane2 a scris:

ce suma datorati ?

Nu am nici un alt act decat scrisoarea primita astăzi de la ei
Acolo se stipulează ca este pt un contract provident din 2011

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeti urgent la avocat cu toate actele ca sa vada exact despre ce este vorba.
Ar putea sa va ajute o contestatie la executare.

Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident
Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare!
Nu exista nici un fel de termen de prescriere sau ceva ? Împrumutul la provident a fost făcut in 2011 iar proprirea a venit acum de la o firma de creanțe
Buna ziua
Va deranjez si eu o.intrebare
Am contestat refuzul sectiei cazier judiciar de a contata reabilitarea de drept in instanță, si am castigat, comunicarea hotărâri a venit pe 26 cu termen de contestatie pt procuror de 10 zile! Se mentioneaza scoaterea din evidenta a cazierul(reabilitarea) la data ramanerii definitive,adica dupa cele 10 zile care dacă nu ma insel termenul ar fi maine 5.11.2020
Intrebarea mea este,trebuie sa merg la arhiva sa scot o copie cu mentiunea ramasa definitivă pe care sa o duc apoi la sectia cazier pt efectuarea modificarilor
Sau instanță comunica automat hotarerea catre ei cand ramane definitivă?
Mulțumesc
Buna ziua
Revin si eu cu câteva întrebări, in urma respingerii cererii de reabilitare de drept de către directia cazier judiciar am atacat soluția in instanță unde a fost constatată reabilitarea de drept ca fiind infaptuita, s a dispus "
Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni pe hotărârile anterior menționate la rămânerea definitivă a prezentei!cu drept de contestatie in 10 zile!
Eu am primit astăzi 26.10 comunicarea,bănuiesc că si secția cariere a cărui decize a fost contestata cat si pt procuror s a comunicat tot astăzi
Întrebările mele sunt:
1- Cand se calculează ca fiind îndeplinit termenul de 10 zile la care rămâne definitivă?sam citit ca ziua comunicării si a rămânerii nu se calculează...
2-Odata rămasă definitivă, va trebui sa merg la arhivă sa fac o cerere pentru eliberarea unei copii cu mențiunea "rămasă definitivă prin neatacare"?? Sau se face ștergerea mențiunilor automat după cele 10 zile?
Cei de la cazier mi au spus ca trebuie sa merg din nou personal si sa fac o nouă cerere la care sa atașez copia rămasă definitivă...
3-ma aflu in situatia in care aproape mi-a expirat scoala de șoferi si nu am putut susține examenul datorita mențiunilor din cazier la codul rutier...desi reabilitarea de drept trebuia sa surdină de anul trecut când s a încheiat termenul de încercare....
Exista vreo modalitate de a grabii cumva procedura pt a a obține ștergerea mențiunilor mai repede?
Va mulțumesc anticipat
Mulțumesc frumos!
O intrebare as mai avea,aveți idee dacă dupa curgerea termenului de 10 zile trebuie sa mai obțin o hotărâre cu mențiunea rămasă definitiva prin neapelare" sau se efectuează de la sine dupa termenul de 10 zile ?

Av. Liviu Voinea a scris:

"Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni pe hotărârile anterior men?ionate, la rămânerea definitivă a prezentei."

Aveti rabdare sa fie comunicata,apoi sa treaca termenul de 10 zile...