avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai. Ana

Activitate Mihai. Ana

Buna ziua!
Daca eu (persoană fizică) dau apartament in chirie unei pj, plătesc mai mult impozit?
Am întrebat între timp și mi-au zis că nu afectează.

Cornel Vasile a scris:

Mai bine întrebați la AJPIS/ANPIS.

www.avocatnet.ro/articol_595...
Potrivit articolului de mai sus se înțelege că nu afectează deloc.. adică eu as depăși 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei și nu știu ce varianta e corectă.
Mulțumesc!

Mihail Croitoru a scris:

(3) Prin excepţie de la prevederile , plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului alin. (2) lit. i) nu se suspendă în
cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei
activităţi în perioada de concediu, al căror nivel net nu depăşeşte de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit
la art. 2 alin. (2).

Ați plătit lunile trecute după un index estimativ. Acum s-a făcut regularizare/citire și ați consumat mai puțin decât indexul estimat. Daca vreți să plătiți fix cat consumați, transmiteți lunar indexul prin aplicație sau telefon.
Mulțumesc pentru răspuns!

savysb a scris:

Unii agenti imobiliari sunt niste carpaci care considera ca trebuie sa primeasca bani si pentru faptul ca exista oxigen in jurul lor. Daca acelasi dezvoltator are incheiate contracte cu mai multi agenti, nu poate unul din ei sa sustina ca trebuie sa primeasca comision chiar daca nu prin el s-a facut tranzactia, motivand ca e acelasi dezvoltator. Scrie in contractul incheiat cu el ca nu aveti voie sa vizionati alte imobile cu alt agent?

Nu, nu are dreptate. Mai mult, actiunea lui intra un pic la Art. 208, punctul 2, cod penal.

gi-jane2 a scris:

cum sa aiba dreptate? nici vorba.

Buna ziua! Doresc să dau spre închiriere un apartament cu contract de închiriere cu declarare la ANAF 240 euro/luna. Pot pierde indemnizația de creștere din aceasta cauza?
Buna ziua,
Am vizionat 2 apartamente in 2 blocuri diferite făcute de același dezvoltator. Ne-am decis să cumpărăm cel de-al doilea apartament cu agentul cu care am mers a doua oară. Când a auzit primul agent a zis că ne da în judecată, că chiar daca n-am văzut cu el apartamentul, sunt de la același dezvoltator la care ne-a dus el primul, că ne-a spus că mai sunt variante dar n-am vrut sa vedem. Că vorbește cu dezvoltatorul și afla dacă cumpărăm.. m-am simțit amenințată. Acum mie mi se pare ciudat. Ar însemna să încalc clar al doilea contract cu care chiar am văzut apartamentul. Are dreptate? Daca am văzut complexul, el are dreptul să primească comisionului?

Cornel Vasile a scris:

Existenta unui c.c.m. presupune si existenta unui sindicat sau a reprezentantilor salariatilor , altfel nu se poate incheia asa ceva.

Puteti intreba la ITM daca exista sau nu incheiat c.c.m. la nivel de unitate.

Nu știu dacă exista sindicat sau reprezentați ai salariaților.. Când am întrebat de ccm mi-a confirmat ca avem dar sunt trecute date precum program de lucru, condiții de munca.

Cornel Vasile a scris:

1. În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatului.

2. Referitor la c.c.m. , exista sindicat sau reprezentanti ai salariatilor ?