avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate KIuliana

Activitate KIuliana

Buna ziua, copilul meu de 25 de ani a lucrat un an partime la Kaufland si de 3 ani lucreaza si plateste taxe in Anglia. Prietena lui a terminat facultatea in Anglia si in prezent lucreaza si plateste taxe tot acolo. As dori sa va intreb daca copiii au obligatii fiscale si in Romania avand in vedere ca nu sunt asigurati la sanatate (platesc mereu investigatiile pe care le fac in concediu) sau la alte contributii. Multumesc
Și dacă reușim să dăm de ea, pe cine poate ea sa împuternicească in numele ei? Va mulțumesc
Buna ziua, suntem 4 surori din care una este plecata in Italia si a rupt orice legatura cu familia. Tatal meu a decedat in mai 2014 si in acest an am vrea (cele 3 surori) sa facem succesiunea pentru a putea vinde casa sa o aducem pe mama langa noi (parintii locuiesc la 650km). Va rog mult ma puteti sfatui ce demersuri legale am de facut? Am incercat sa vb cu notarul din localitatea unde locuiesc parintii mei, dar nu a stat deloc de vorba cu noi, mi.a inmanat o hartie cu 9 pozitii de acte necesare si atat. Ma ingrijoreaza faptul sa sora noastra din Italia nu ia legatura cu noi si nu stiu daca exista o posibilitate legala prin care noi celelalte sa putem face actele punandu-i si partea ei deoparte pentru a nu isca discutii inutile. Scuze ca nu am stiut rezuma problema mai pe scurt, va rog sa ma sfatuiti ce putem face pentru a o aduce pe mama langa noi. Va multumesc
Buna ziua, va rog mult daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema, tatal meu este pensionat de la mina, din Valea Jiului, a lucrat 20 de ani subteran si diferenta pana la stagiul complet de cotizare la suprafata. A sperat ca va primi pensia marita in feb. 2011, ca urmare a legii 263/2010 dar, a primit cu 20 lei mai putin. De la casa de pensii i s-a raspuns ca el nu face obiectul acelei legi. Este real?
Va multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua, ma puteti ajuta cu un sfat va rog mult. Bunicii mei paterni sunt decedati (bunica in 1990 si bunicu in 1995), nu s-a facut succesiune si in casa lor locuiesc 3 frati de ai tatalui meu. Cred ca fara acte legale. Cum ar putea tatal meu sa intre in dreptul mostenirii dupa parinti. Bunicii mei au avut 6 copii din care mai traiesc 4. Casa se afla in Braila si verii mei au inceput sa isi tot construiasca in curte cate o camera, legate de casa veche. Putem face ceva ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Mare rugaminte
Va multumesc mult. Acum stiu cum se pune problema legal. Sora mea este de acord sa propunem parintilor acel contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Va multumesc inca odata.
Răspuns la discuția Mare rugaminte
Va multumesc. Am sa discut cu parintii mei. Nu am ce discuta cu fratii, fiecare dintre ei si-au crescut copiii in curtea parintilor si acum nu le da nici un semn. Dar spun la toata lumea cat de neajutorati sunt ei. Cum s-ar spune, au profitat cat s-a putut si acum nu pot pune umarul pt. ca "au probleme". Nu-mi doresc sa beneficieze cei doi frati datorita atitudinii pe care o au, dar nici nu vreau totul pentru noi ceilalti doi. Imi doresc mult sa aiba nepotii, poate. Eu am o fata, sora mea care ajuta si ea nu e casatorita iar cei doii frati care nu le pasa au fiecare 2 copii si 3 copii.
Discuție Mare rugaminte
Buna ziua, am dori si eu va vor mult sa imi da-ti cateva sfaturi. Parintii mei au o casa la tara cu 3 camere si o curte marisoara. Noi suntem 4 frati. Dintre toti doar 2 dintre noi avem grija de parinti. As dori daca se poate si exista vreun temei legal, ca "averea" parintilor mei sa poata fi lasata nepotilor si nu direct copiilor. Exista o astfel de posibilitate. Nu as dori sa aiba fratii mei beneficii deoarece nu le pasa deloc de parinti, dar nici nu vrea sa fie privati nepotii de dreptul lor din parte bunicilor. Va rog mult de tot sa imi spuneti daca exista vreo cale legala in acest sens si ce pot face.
Va multumuesc mult
Discuție Rugaminte
Buna ziua, problema mea este urmatoarea: sotul meu va pleca din tara sa lucreze in UE si avem un copil de aproape 14 ani (implineste 14 in 28 oct.), ce trebuie sa fac pentru a putea iesi cu copilul din tara in vizita la el. Trebuie sa imi cedeze partea lui de custodie asupra copilului? va rog mult de tot sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc.
Sotul meu a lucrat la mina 16 ani, 100% subteran. Ar dori sa plece sa lucreye in UE. La ce varsta se poate pensiona. Va multumesc. Mentionez ca mai are lucrati 8 ani in conditii normale.