Raspuns pentru Aurelian.
Depinde daca esti pers. fizica sau juridica. Daca esti pers. juridica (din intrebare imi dau seama ca nu), deja ai acest raport. Daca esti pers. fizica, cum este si cazul meu, s-ar putea sa-ti doresti sa faci acest raport de evaluare, pentru ca diferenta este foarte mare. Conf. art. 458 din leg. 227/2015, ART. 458 - Calculul impozitului pe clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice
(1) Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii care poate fi:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă.
(2) Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
(3) Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, utilizate pentru activităţi din domeniul agricol, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii impozabile a clădirii.
(4) În cazul în care valoarea clădirii nu poate fi calculată conform prevederilor alin. (1), impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform art. 457.
Eu sesizez aici un conflict, o discriminare, o speta:
la al.1 pct.a, ,,valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă'', deci ANTERIOR anului de referinta, anul de referinta fiind 2016, eu inteleg aici un raport facut PANA in 2015.
Si acum cireasa dupa tort:
la o val de 100.000 ron, daca nu ai raport, platesti 2% din val. cladirilor de rezidenta, adica 2000 lei;
daca ai raport, (si l-ai facut in 2015, eu asa inteleg articolul), platesti 0,2%, adica 200 lei.
Cred ca m-am facut inteles. Sunt in aceeasi situatie, numai ca valoarea bunului este de cateva ori mai mare....s-ar putea sa ajung in instanta...
Poate ne ajuta cineva in masura cu niste informatii mai bune...
Buna ziua, in urma decesului unuia dintre parinti, divortati in 1975, cu o casa construita in timpul scurtei casatorii, poate veni sotul supravietuitor la masa succesorala? Locuinta intabulata in cartea funciara in cota de 1/1 pe numele defunctului, ulterior divortului (fara partaj).
..bine, dar pana la urma, p-v trebuie sa fie semnat olograf, sub sanctiunea nulitatii absolute.
ce drept au ei sa emita p-v nesemnat, (sau semnat electronic!!!) si sa fie legal valabil ? dupa cum am citit in legea 445 /2001 aceasta, (semnatura),:-/ ar fi valabila numai in transmiterea de date...
art 118 :
(3) Cand dovada inlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.