Trecand pe trotuar, intr-o zona de case, nu de putine ori am fost speriata de un caine , probabil cane corso, care sare in doua labe pe poarta si bineinteles latra agresiv, fara sa fie provocat. Mentionez ca proprietarul este pe langa el si nu incearca sa-l impiedice. Efectiv mi s-a facut rau din cauza speieturii. Sunt mare iubitoare de caini, detin si eu 2 caini, dar intr-un loc mai izolat unde nu deranjeaza. Se poate face ceva impotriva persoanei ?
Buna ziua ! Mama mea a decedat de cateva luni. Recent am gasit in cutia postala 0 somatie de plata creante la Telekom , in care apare mama ca fost client, dar ca figureaza cu creante preluate de o firma de recuperare tip SRL din Cipru. De cativa ani nu mai folosea serviciul si nici nu s-a locuit la apartament. Tot de atunci a facut cerere de reziliere a contractului. Specific ca-i veneau totdeauna facturi pe zero cand seviciul era activ , fiind scutita de plata, ca urmas refugiat de razboi. Trebuie ca mostenitorii sa plateasca datoria, care nici nu stiu cum s-a realizat ?
Acum cca 22 de ani am facut planlgere la politie contra unei persoane care ne hartuia la telefonul fix in mod repetat, indiferent de zi sau ora. In urma confruntarii , persoanei in cauza i s-a dat un avertisment si amenda. Dupa un timp ne-am mutat din localitate, la o distanta de 27 km. De acum aprox. un an am observat persoana dand tarcoale prin cartierul de blocuri si ulterior in jurul blocului, pe la interfon, supreveghind ferestrele. Face asta in medie cam o data pe saptamana, din cat am observat eu. Cand ne vede, face stanga- nprejur. Am reusit s-o interpelez acum doua zile, intreband-o pe cine tot cauta si daca o pot ajuta cu informatii. A spus ca nu-i treaba mea si ca n-o pot ajuta si imediat a disparut aproape fugind. Era insotita de data asta de un tanar . Cum sa scapam de aceasta persoana pt ca ne simtim urmariti si supravegheati ? E femeie, 70 ani, o banuiesc demult de probleme psihice.
Dar daca persoane straine de bloc se tolanesc pe scarile de la intare si fac galagie , fumeaza sub geamul meu, cand au chef, chiar in ore din noapte ? Au vreun drept, din moment ce ei nu locuiesc acolo ?
Multumesc pt raspuns , dar mai concret, scarile de la intrarea in bloc se considera spatiu public sau proprietatea celor ce platesc impozit si pt. curatenie ? Ma intereseaza mult , pt. ca locuiesc la parter si am un geam la distanta de cca. un metru, depinde cat de mult se apropie persoana respectiva.
Va rog sa-mi spuneti daca persoane straine de scara blocului si chiar de bloc au dreptul sa vina sa sada sau chiar sa se intinda pe treptele de la intrarea in scara, sa vorbeasca tare, sa rada, sa fumeze, la orice ora, chiar din noapte uneori. Ce am putea face in calitate de proprietari si locatari ,sa scapam de problema asta ?