Buna ziua.comunitate.Numele meu este Cristian si tatal meu a decedat in decembrie 2020.Momentan eu am fost si sunt in Spania.Nu am putut merge in Romania la inmormantarea talalui meu.....Tatal meu a trait in concubinaj cu o femeie si acum la ridicarea lui de la morga,concubina tatalui meu nu a putut sa il ingroape fara ca eu sa dau o declaratie pe propria raspundere precum eu o deleg in scris pe concubina sa se ocupe de aceasta.Apoi peste cateva zile sa imi spuna ca are nevoie de o procura ca sa scoata certificatul de deces si apoi sa depuna documentatia pentru primirea ajutorului de inmormantare.Eu am precizat ca aceste doua lucruri sa fie specificate in procura speciala facuta la Ambasada Spaniei la Madrid.Intre timp ea a ridicat suma si acum cand am cerut sa imi trimita certificatul de deces ,mi s/a spus ca nu mi/l va da deoarece ea vrea sa ramana cu el.
Intrebarile mele catre comunitate sunt urmatoarele:
Ce pot face in acest caz refuzandu/mi darea lui?Cand ajung in tara imi poate elibera starea civila altul si anuland pe al ei sau trebuie sa merg la politie? Tata are o asigurare de la locul de munca si o transa pe cinci ani de primirea unor bani esalonat in legatura cu niste sporuri.Ea tot incearca sa mearga la munca sa le spuna ca ea vrea sumele de bani ca are certificatul de deces.
Daca nu dezbat mostenire ,eu fiind singurul fiu,pot ridica depozitele tatalui meu?In cazul in care a imprumutat niste bani si are un girant la banca ,ma poate afecta?Mentionez ca tata a fost un om simplu fara proprietati.
VA MULTUMESC PENTRU CITIREA CAZULUI MEU SI ASTEPT UN RASPUNS
In 2011 am platit in fiecare luna cate 10 ron ,anul urmator 15 ron ,precizez ca aceasta taxa este pe camera .Deci unde este sediul firmei acum platesc 20 ron pe luna iar unde este spatiul comercial la un bloc mai incolo platesc pentru doua camere 40 ron.Apa (fara gaz ca nu avem ,gunoiul il platim taxe si impozite iar caldura o platim incepand cu anul trecut pe la final la sediul lor nu la asociatie) ,femeiea de serviciul ,curentul de pe casa scarii platim la asociatie ,dar pe tabel este o rubrica separata si la sediu social si la spatiu commercial cu afirmatia \" alte taxe\"
E posibil sa nu fi fost inteles bine...deci noi platim din 2011 o taxa la asociatie de redeventa si pe sediu firmei dar si unde este societatea ca punct de lucru.Este legal sau nu?
Ma scuzati rectific este o convenctie intre proprietar si societate.Cum pot recupera banii din 2011 pana in ziua de azi?Tin sa mentionez ca noi am concesionat 15m patrati dar platim lunar la taxe si impozite taxa,are vreo legatura cu asociatia de locatari aceasta ,ceea ce nu cred?Va multumesc
Buna ziua!Am aflat si eu aceste zile de la cineva ca ar fi ilegala plata de redeventa catre asociatie .Noi avem un punct de lucru intr-un bloc si sediu social in alt bloc ,dar apartinem de aceeasi asociatie.Spatiul comercial este proprietate personala si din cate stiu de la mama, ea a facut un contract intre camera de comert si ea .Noi am deschis acel magazine din ianuarie 2011 si platim din ianuarie si pe sediu social care este la o alta adresa dar si pe magazin.Din cate am inte;es sunt alte asociatii in oras la mine care nu platesc asa ceva! Intrebarea mea este ,e legal asa ceva si daca nu cum pot recupera din 2011 pana in ziua de azi acele sume si la cine sa ma adresez la Primarie ,un director ceva anume ,la ce departament.Va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Buna ziua!Azi am fost vizitat de cineva de la Serviciile Publice de catre o doamna,sa imi spuna ca trebuie sa fac contract cu acestia.Vreau sa precizez ca am deschis spatiu comercial textil acum doua saptamani.Doamna mi-a spus ca este pasibil cu amenda daca nu fac contract cu ei.Despre ce este vorba?Eu platesc gunoiul la Impozite si de ce trebuie sa platesc iar si acel contract.Mentionez ca nu am de aruncat toata ziua gunoi la magazin textil.Ce sanse sunt sa aleg o varianta buna si ieftina?Va multumesc,anticipat
Buna ziua!Am si eu o neclaritate...am in chirie intr-un apartament de doi ani o firma de imobiliare.In primul an am facut contract legal de inchiriere iar apoi pana azi nu am mai fost de acord chiriasul sa mai facem contract legal.Azi am primit un aviz pe numele destinatarului al firmei si adresa mea de domiciliu (acesta fiind alta).Asta presupun ca ar fi cu acest aviz...Intrebarea mea este in cazul unei amenzi cine plateste firma sau eu?Multumesc
Ce etape urmeaza dupa autorizatia de constructie? Va multumesc,anticipat!
Pentru moment acum mama este titulara concesiunii care o detine pe 25 de ani ,dar in cazul decesului o preia mostenitorul?Multumesc