avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters61888

Activitate ContSters61888

Am o nelamurire in privinta celor doua texte. Mi se pare , la prima vedere, ca ar fi contradictorii.
Extras din Regulament :"Art. 22. - Se interzice candidatilor ca, pe timpul desfasurarii probelor de examen, sa comunice intre ei sau sa detina asupra lor orice surse de informare si mijloace de comunicare, de orice fel, cu exceptia celor specific autorizate de comisia de examen, sub sanctiunea eliminarii din examen pentru frauda." Sa fie oare vorba despre permisiunea de a avea asupra noastra coduri neadnotate si necomentate?
Se considera frauda:
"- detinerea de tiparituri sau alte inscrisuri continand surse de informare privind materia de examen, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate in timpul examenului;"
M-am apucat de invatat pentru examen si as vrea sa stiu daca trebuie sa tocesc toate articolele din coduri. Mi se pare o munca titanica daca asa ar trebui.!!
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Cearta a avut loc la usa apartamentului meu si a fost generata de fetita mea si baiatul dumneaei. Vecinii sunt martori doar pentru ce au auzit. Singura mea arma este certificatul medico-legal si vecinii care au auzit ca ne-am certat. Eu mi-as dori doar sa nu mai aiba nicodata curaj sa vina la usa altcuiva cu intentia de a intra in casa respectivei persoane. Nu doresc sa fiu parte civila in procesul penal decat cu contravaloarea cheltuielilor de judecata si cea a certificatului medico-legal. Ar fi suficient si o amenda minima stabilita de instanta pentru curajul dumneaei. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic, insa cred ca nu va ma avea indrazneala sa mai vorbeasca urat cu nimeni si nici sa loveasca.

Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara!
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
- in urma unei discuitii mai aprinse o persoana a tras de usa apartamentului si mi -a prins degetele. Exista certificat medico-legal cu 5-6 zile ingrijiri medicale si vecini care au auzit cearta. Ce sanse am sa obtin o hotarare favorabila daca nu exista martori care sa ateste ca lovirea s-a produs in acest context si de catre persoana vinovata?
Va multumesc!
Răspuns la discuția cariera juridica in strainatate
Buna dimineata!
Terminand facultatea de Drept in Romania as dori sa stiu in ce conditii am sansa sa profesez ca avocat in Marea Britanie. Sunt convisa ca trebuie sa cunosc limba engleza cat si termenii juridici. Este necesar si un atestat lingvistic pe langa cunostearea legislatiei britanice?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde!

Răspuns la discuția abuz de incredere sau nu?
Va multumesc!
Buna seara!
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma sfatui cum sa procedez in urmatoarea situatie:
- m-am mutat impreuna cu familia in casa prietenei mele, la rugamintea sa, ca sa pot sa am grija de fratele acesteia pentru urmatoarele motive :
1. ea a plecat impreuna cu fiul sau minor din tara pentru a munci in Italia si se ridica problema cine va putea avea grija de fratele sau intrucat nici o ruda nu dorea sa isi asume o asemenea responsabilitate
2. chiar daca aceasta persoana bolnava este apta de munca si de a-si purta de grija nu se poate avea incredere in cuvantul ce si-l da. Acesta are 26 de ani este epileptic cu retard mintal(medicii au spus ca poate sa munceasca cu jumatate de norma).
Prietena mea a plecat din tara lasand neachitate facturi la furnizorul de electricitate, gaze naturale, internet si telefonie, comisioane la amanet care se ridica la 1850 lei in acest moment. Intelegerea noastra initiala(inainte de a pleca ea din tara) a fost aceasta: eu sa platesc toate facturile sale(in acel moment fiind vorba doar de 450 lei), desi ea avea cu ce sa le achite, tot eu sa ridic drepturile banesti ale fratelui sau(in valoare lunara de 621 lei- pentru care nu am procura) si sa ii asigur acestuia tot ceea ce inseamna trai decent, bani de buzunar, reincarcare cartela pre-pay, tigari, etc si tratament. In schimb ea urma ca peste 4 luni sa il aduca si pe fratele sau in Italia, iar eu cu familia(sotul si cei doi copii ai nostri) sa ramanem la ea in apartament avand obligatia fireasca de a fi cu toate cheltuielile la zi.
In urma cu 2 zile ma anunta prietena mea ca trebuie sa ma mut din apartament si sa predau cheile pana la sfarsitul acestei saptamani pentru ca doreste sa isi aduca fratele in Italia si ca imi va da diferenta de bani dupa ce eu achit la intretinere pe luna in curs(ceea ce este imposibil pentru ca nu stiu cat trebuie sa platesc) si sa aduc facturile la zi(cea ce iarasi nu se poate pentru ca nu s-au emis facturile inca). Nu mi se pare corect ca nu si-a respectat cuvantul dat, iar noi nu dispunem in prezent bani pentru chirie si a plati transportul mobilei si restul lucrurilor noastre si nici de suficient timp pentru a ne gasi un apartament decent.
Cum o pot constrange, fara sa incalc legea, sa imi achite suma ce mi-o datoreaza(am toate chitantele) tinand cont de faptul ca ea nu vine in tara(si dupa cate observ eu nici nu cred ca ar avea vreo intentie sa imi inapoieze banii) si nu reusim deloc sa ne intelegem?

Va multumesc!!
Va multumesc pentru raspunsuri!
Persoana plecata in strainatate amagita ca i se va face cim dupa o proba de lucru trecuta cu bine si totusi nici formele legale privind incadrarea in munca nu s-au realizat si nici retributia baneasca pentru munca prestata nu s-a efectuat. Este vorba despre trafic de persoane ? Cum dovedim exploatarea fortei de munca pentru existenta infractiunii de trafic de persoane? Care sunt pasii legali pentru solutionarea problemei juridice? Care sunt institutiile competente sa solutioneze cauza atunci cand este implicat si un cetatean strain ?

Va multumesc !
Legea 514 prevede ca definitivatul il poti da dupa o perioada de doi ani de stagiatura in functia de consilier juridic. Pentru stagiatura de 2 ani trebuie sa fii inscris in UCCJ. Pentru inscrierea in UCCJ trebuie sa existe un cim. Acum as dori sa stiu daca se mentine perioada de stagiatura de 2 ani si la sfarsitul acesteia se va sustine definitivatul in conditiile in care cim este cu timp partial, respectiv 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana?
Sau mai pe scurt : in cazul cim cu timp partial se modifica perioada de stagiu de 2 ani pentru ca la finalul acesteia sa se poata sustine examenul de definitivat?

Va multumesc!