avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate imaghiar

Activitate imaghiar

In urma plăngetii contravenționale pentru un proces verbal de contraventie,am o decizie judecătorească definitivă.
Ce acte trebuie sa depun,și unde,pentru recuperarea amenzii pe care am platit- o.
Am înțeles că trebuie o copie legalizată după decizia judecătorească.
Unde pot obține așa ceva?
In urma unei plângeri contravenționale,ca urmare a unui proces verbal de contraventie prin care am primit o amendă de 870 lei( am platit doar 425 lei) și suspendarea permisului pe 60 zile,instanta a hotărât înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertismentului iar referitor la suspendarea pe 60 zile,instanta constată că aceasta este o sancțiune administrativă,iar cf Decizia 5 pronunțată de ICCJ în Recurs in interiorul legii instanțele nu pot efectua o reindividualizare a sancțiunii complementare.
Poliția a făcut recurs,și instanta a respins recursul,mențină d sentința civilă pronunțată .
Ce înseamnă asta?
Pot recupera banii din amenda?
Nu mai trebuie sa m- i se rețină permisul?
Menționez că ,după ce am făcut plângerea,am recuperat permisul .

Dapix a scris:

Solutia legala este sa divorteze, si sa partajeze egal 50/50% imobilul.
La acest moment n-are alta varianta.
Traieste intr-un mediu periculos.

Bună seara,
De ce 50/50,dacă apartamentul e doar a lui fiica- mea,prin act de donație notarial??
Eu pot sa retrag dreptul la donație,cu acceptul fiicei mele.
Bună ziua!
Vă rog să îmi dați un sfat din punct de vedere legal,la următoarea problemă:
Fiica mea e casatorită,are doi baieți,unul de 14 ani și unul de 10 ani.Locuiesc intr- un apartament obținut prin act notarial de donație cu clauza de a mă întreține in caz de nevoie.
Ginerele este un om din ce in ce mai dur și periculos.Tot ce e legat de copii doar cum vrea el trebuie să accepte fiica mea.Se ceartă în continuu cu ea,o face in toate felurile,a și scuipat- o.La fiica- mea îi este foarte frica de el,o amenință incontinuu cu bataie,,( încă nu a lovit- o).O amenință că o omoară dacă divortează.Copilul cel mare este și el de multe ori agresat verbal și pe el l- a mai lovit pentru că îi ia apărarea mamei.
La fiică-mea îi e frica sa sune la 112,de fapt nici nu ar putea ,când el e foarte agresiv verbal și gata gata de bătaie.
Care ar fi o soluție,in care fiica mea sa nu mai trăiască cu aceasta frică?

Cornel Vasile a scris:

Retributia in baza carui document o primiti ?

Semnez pe Stat de plată și administratorul depune in fiecare
lună declarațiile fiscale.
Sunt președinte la o asociație de proprietari de 22 ani,unde primesc o retribuție lunară, calculată la un nr de ore pe lună,din care se rețin plățile către stat.
Se poate recalcula pensia,ținând cont de aceste venituri?
Anii de facultate și armată se iau în calcul la recalcularea pensiei,adică se primesc puncte de stabilitate?
Inițial știu că era vorba de 0,25 puncte/ an.
Perioada de pensie handicap gr.3,in care am fost angajat cu 4 ore ,se ia în calcul la punctele de stabilitate?
Am fost amendat de poliția locală pentru că nu am avut pus siglă cu nr.de apartament ,și numele pe ușă.
Este legal? Sunt obligat să am pus asa ceva pe ușa apartamentului?
Bună seara!
Am o întrebare legată de reabilitarea termică a blocului în care locuiesc.
In anul 2020 s-a finalizat reabilitarea și atunci nu am fost informați că putem cere scutire de la plata impozitului pe o anumită perioadă de timp.
Nici administratorul nu a făcut nici un demers in acest sens.
Oare acum ar fi posibil sa facem acest demers,pentru a beneficia de această scutire de impozit?
Bună ziua !
Sunt moștenitor prin contract de întreținere.Părintii au
decedat.
Acum primăria face intabulări la pământul din extravilan.
Titlul de proprietate este pe tata.
Am dat la primărie documentele notariale care atestă faptul că sunt moștenitor.
Cum se face intabularea?
Direct pe mine ,sau pe titularul titlului de proprietate ,adică pe tata.