avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate Tiberiu25

Activitate Tiberiu25

Buna ziua. Am si eu aceeasi problema cu un vecin care se cunoaste cu politia. De fiecare data cand sun la politie si vine echipajul, se opreste muzica inainte. Acum echipajul ne-a amenintat pe noi ca ne da amenda daca ii mai deranjam.
Va rog, spuneti-mi cum ati depus plangerea? Ati pus si proba video sau audio? Din ce am gasit eu, in on-line pot face plangere si atasate probe doar poze.

roana99 a scris:

Update: In luna Mai dupa ce am vazut ca politia (ca de obicei) nu se grabeste sa ii dea nimic mai mult decat avertismente verbale, i-am facut cate o plangere pentru fiecare petrecere din ultimele 30 de zile. Mai exact a avut 4 petreceri pentru care i-am facut 4 plangeri pe care le am trimis on-line si care cred ca sau dus direct la IGP Giurgiu.
De acolo au fost retrimise la seful de post, care nu l-a mai putut acoperi si care ia servit 1.000 lei amenda.
Acum de cateva luni e liniste (recitalurile de muzica tiganeasca au incetat) pt. ca e plecat prin italia (la cules capsuni cred) dar urmeaza sa apara cat de curand.
Ramane sa vedem daca a inteles ceva (sau nu) din amenda primita.

Notarul are obligatia de a verifica confirmarea primirii platii de catre cumparator inainte sa dea drumul la acte!

Daca banii intra in cont a 2a zi, aceasta inseamna ca pot cere ca definitivarea sa se faca a 2a zi. Aceasta inseamna ca nu semnez in prima zi actele sau cer sa fie notat ca abea cand declar ca am primit suma integrala, acest contract intra in vigoare? Cumparatorii vor spune ca am posibilitatea sa declar ca nu i-am primit Cum sa formulez? Notarul e clar de partea cumparatorilor. A scris in contract ca apartamentul se vinde asa cum a fost la vizionare(este mobilat si utilat), dar discutia a fost sa lasam doar mobila de bucatarie si patul dormitor.

MYRA CIMPEAN a scris:

Se consemneaza in contract diferite clauze cu rol de protectie. Dupa semnare notarul trebuie sa se asigure ca plata intreaga a fost facuta. Posibil sa va cheme sa declarati ca ati primit banii, dupa ce aveti intreaga suma achitata si numai dupa aceasta etapa sa definitiveze procedura achizitionarii

Bună ziua.
Vand un apartament. Cumpărătorii au banii in banca o parte si fac transfer bancar. Restul cash. Cum se procedeaza la notar? Semnăm actele pe care scrie ca dreptul de proprietate se transfera in ziua semnarii ( e corect sa scrie asa) si apoi aștept sa imi intre banii? Cum ma asigur ca nu vor "uita" sa trimita banii? Care sunt etapele corecte?
Mulțumesc!
In acte scrie ca apartamentul nu e in litigiu, nu are alt antecontract, nu e revendicat.
Bună ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament., cu termen de finalizare a tranzactiei 2 luni, eu urmand sa imi vand actualul apartament. La nici 2 saptamani vad ca apartamentul e scos iar la vanzare de proprietar. De asemenea aflu ca apartamentul are probleme cu o infestatie de insecte si nu se poate locui acolo, deoarece toata mobila ar fi distrusa. Proprietarul stia si nu a spus, nu a facut nici dezinsectia. Vreau sa reziliez antecontractul. Cum pot face?
Răspuns la discuția Partaj credit ipotecat
Sa inteleg ca sotia va avea dreptul sa primeasca o cota parte din suma primita de mine prin donatie de la parinti?
Daca ea a avut salariul mai mare si este pusa titular de contract, are dreptul la o suma mai mare sau impartirea de face 1/2 (ma refer la partea pe care am platit-o impreuna) ?
Bună ziua. Am cumparat in urma cu 5 ani un apartament prin credit ipotecar. Avansul de 15% a fost dat de parintii mei prin donatie catre mine. Pe acte, titular este trecuta sotia, ea avand in acel moment un job la o firma mai mare, de stat. Eu sunt coplatitor. Relatia nu merge bine, avem idei de viitor complet diferite, Intre timp parintii mei doresc sa imi mai dea 5000 euro pentru a mai reduce din rata la banca. Intrebarea este: cum trebuie sa trec aceasta suma, astfel incat, daca pana la urma divortez, la partaj sa nu pierd banii parintilor. Cum sa fac a.i. la partaj suma provenita de la parinti sa nu se imparta la doi?
O prietena are 2 copii de 6 si 7 ani jumate cu probleme de autism ambii, nu vorbesc si greu ii convinge sa stea locului 2 minute la masa. Sotul e mereu violent verbal, chiar si fizic atat cu ea cat si cu copiii. Nici unul dintre parinti nu mai merge la munca(ea a lucrat dupa terminarea studiilor superioare mai multi ani pana au aparut copiii) deoarece copiii au nevoie permananta de insotitor, nu ii poate lasa singuri nici o clipa. Incearca sa ii duca la terapie insa e foarte greu. Nu are cine sa ii ajute financiar sau sa stea cu copiii astfel incat ei sa poata reancepe serviciul. Din cauza batailor repetate, ea doreste sa divorteze. Are insa nevoie de o persoana care sa o ajute cu copiii zilnic, acolo in apartament si sa mearga impreuna cu ea si cei mici la terapie. Va rog, ce solutii poate avea?