avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate iozefinab

Activitate iozefinab

Bună ziua,

E obligatorie totuși aceasta declarație?
Ce se poate întâmpla dacă nu o dau?
Va mulțumesc,

raluk0207 a scris:

Nu e nicio penalizare pentru vanzator, caci nu e interesul lui. El si-a primit toti banii.
Interesul de a obtine aceasta declaratie este al cumparatorului, pentru a-si radia sarcina de la Cartea Funciara.


În cazul unei vânzări imobil în care sunt doi proprietari, mama și fiica ( moștenitoare dupa tata) impozitul către stat, reținut de notar, se calculează la valoarea integrala a imobilului sau ptr fiecare vânzătorul în parte?
Bună ziua. Dacă după decesul tatălui, copiii au renunțat la moștenire în favoarea mamei, la decesul mamei copiii pierd dreptul la moștenire pe bucata la care au renunțat?
Va multumesc
As dori sa stiu daca este posibila modificarea obiectului unui contract prin "n" acte aditionale. Concret avem un contract de achizitie pentru o aplicatie sw, iar ulterior incheiem alte numeroase aditionale prin care modificam obiectul contractului, in sensul ca achizitionam altceva, servicii, de ex, care nu au legatura cu obiectul initial, pastrand restul clauzelor. Si stipulam simplu: "se modifica obiectul contractului astfel: se achizitioneaza servïcii ..." Multumesc
Răspuns la discuția posesie teren
terenul a fost achizitionat inainte de terminarea casei (respectiv terenul a fost cumparat undeva in anii 1991-1992, nu mai stiu exact, iar casa a fost finalizata in 1996) La momentul respectiv unul dintre vecini care dorea sa avem grija si de terenul lui (aprox 3000mp) si-a dat acordul sa imprejmuim mai mult la noi, in compensare pentru ca ii curatam anual terenul fara pretentii (si asta am facut-o pana in 2008) si nu are pretentii nici in prezent. El si-a facut cadastru la terenul lui si nu a solicitat diferenta de 200 mp. E o intelegere tacita intre noi, atata tot. Celalalt vecin insa, a facut cadastrul mult mai tarziu, iar eu astazi solicitand la randul meu cadastru, am observat ca el a depasit limitele mele, practic a intrat la mine in curte. El are o portiune de teren la mine in curte, desi gardul dintre noi este facut de el si este asa de aproape 20 ani? Cum a fost posibil??
Si, da aveti dreptate, are la randul lui teren in plus, peste cei 36 mp, dar si-a permis sa depaseasca si limitele mele.
In situatia de fata eu sunt obligata sa fac cadastrul, respectand cadastrul lui si nu realitatea, asa cum este imprejmuit de aproape 20 ani.
Discuție posesie teren
Buna ziua,

Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp.
In realitate insa, suprafata totala este de 1200 mp, teren imprejmuit din anul 1992, cu acordul proprietarului, pentru diferenta de 200 mp. Ulterio,r unul dintre vecini si-a facut cadastrul la proprietate si fara acordul nostru si-a atribuit 36 mp, pe care i-a si prins in cadastrul sau, stiind ca noi aveam un plus, desi terenul nostru era imprejmuit. De acest lucru am aflat abia acum, cand la randul meu am vrut sa fac cadastrul in calitate de mostenitor.

Care este modalitatea legala de a-mi prinde in actele mele si aceasta diferenta de 200 mp? Pentru ca la cadastru am inteles ca nu se poate pune un plus decat de 10% din totalul actelor de proprietate, conform legii actuale. Cum as putea anula cadastrul vecinului facut dupa parerea mea, in mod abuziv, neexistand un proces-verbal semnat de parintii mei, pentru cei 36 mp?
Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema, va multumesc.