avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai/2061

Activitate Mihai/2061

Am reclamat in instanta firma de arhivare pentru ca desi a gasit contractul meu de munca si o decizie a angajatorului privind faptul că meseria mea se încadrează în grupa a doua de munca nu mi a eliberat adeverința privind grupa a doua de munca pe motiv că nu a găsit o decizie a angajatorului cu nominalizarea mea.Sunt in faza ca instanta mi-a cerut să precizez daca formulez actiune in constatare cf art 35 cod privind constatarea dreptului meu la grupa a doua de munca sau actiune in realizare"obligatie de a face,"respectiv obligarea societății de arhivare privind eliberarea unei adeverințe pentru grupa a doua de munca.Rog o parere ce ar trebui raspuns.
Se poate anula proces verbal de contraventie circulatie pe motiv ca sanctiunea a fost inscrisa gresit(fapta art.107 alin.1 RAOUG 195/2002,sanctiunea art. 101 alin. 1 pct 18 in loc de art. 101 alin. 1 pct 16 OUG 195/2002) sau se socoteste simpla eroare materiala?
Se va respinge argumentul petentului privind aplic. prev. art. 17 din OG 2/2001,fapta fiind descrisa in mod adecvat,permitand instantei sa efectueze un control asupra legalitatii celor retinute.
Faptul ca s-a retinut in sarcina sa incalcarea obligatiei prev. de art. 107 alin. 1 din Reg. de apl. al OUG 195/2002 si sanctionata de art. 101 alin.1 pct .18 din OUG nr. 195/2002 -in loc sa se indice pct. 16 nu este suficienta pentru anularea actului.
Este cazul unei simple erori materiale comise de agentul constatator, instanta nefiind plasata intr-o imposibilitate obiectiva de a determina fapta care i se imputa petentului iar nici acesta nu se afla intr-o imposibilitate obiectiva de a formula aparari"
Vreau sa atac sentinta, daca aveti vreo idee,..
"Se va respinge argumentul petentului privind aplic. prev. art.17 din OG 2/2001,fapta fiind descrisa in mod adecvat,permitand instantei sa efectueze un control asupra legalitatii celor retinute.
Faptul ca s-a retinut in sarcina sa incalcarea obligatiei prev. de art. 107 din Reg. de apl. al OUG 195/2002 si sanctionata de art. 101 alin.1 pct .18 din OUG nr. 195/2002 -in loc sa se indice pct. 16 nu este suficienta pentru anularea actului.
Este cazul unei simple erori materiale comise de agentul constatator, instanta nefiind plasata intr-o imposibilitate obiectiva de a determina fapta care i se imputa petentului iar nici acesta nu se afla intr-o imposibilitate obiectiva de a formula aparari"
Vreau sa atac sentinta, daca aveti vreo idee,..
"
Buna seara,

.Asa cum am precizat am mai colaborat sporadic in trecut cu respectiva firma tot fara contract sau comanda dar nu au sarit calul ca acum.Nu inteleg ce trebuia sa accept! Sa vina sa imi presteze serviciul?
Asta evident ca am acceptat.. Trebuiau sa vada de ce nu mai pot accesa sistemul de supraveghere tot de ei instalat dar care nu mai era in garantie-ceva de setari.
Deci, daca au trimis factura pe email si nu o platesc pana nu corecteaza devizul ce risc?
Precizez ca nu am acceptat niciun pret pentru ca nu mi l-au spus.Au trimis doi oameni in loc de unul cat era normal cum s-a mai intamplat in trecut si pe motivul asta au umflat mult manopera.
Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea problema ; o firma mi-a emis o factura de prestari servicii intretinere . Prestarea s-a facut in urma unei discutii telefonice in care am expus problema dar nu am convenit vreun pret,nu am dat vreo comanda si nu am semnat vreun contract.Au venit, au prestat serviciile in doua etape si mi-au trimis devizul si factura via email.Am constatat ca devizul/factura sunt umflate ca pret pe ora manopera si ca numar de ore (cand au venit a doua oara 2 insi au facut cama aceeasi treaba ca un ins prima oara).De exemplu doi insi au prestat cca 1,5 ore dar pe deviz apar 3 ore.Motivatia verbala a patronului: pai timpii de transport,benzina samd.Precizez ca manopera pe ora inscrisa este mare 15 euro/ora fara TVA si consider ca nu se justifica sa platesc si timpii de transport,benzina etc.Precizez ca singura comunicare scrisa a mea cu ei a fost faptul ca le am dat pe whatsapp datele firmei.Mai precizez ca am mai colaborat sporadic in trecut cu respectiva firma tot fara contract sau comanda dar nu au sarit calul ca acum.Nu am semnat de primire factura.Daca au trimis factura pe email si nu o platesc pana nu corecteaza devizul ce risc?
Buna seara,
Vreau sa aduc inainte de primul termen din 26.11.2020 la o ACȚIUNE CIVILĂ DE CONSTATARE o argumentatie noua in speta in care sunt reclamant solicitand recunoasterea grupei de munca in care am dat in judecata firma de arhivare,care a facut intampinare,am facut raspuns la intampinare. As vrea sa mai arat si un alt fir logic/o noua argumentatie si sa completez temeiul de drept.Obiectul ramane acelasi, eliberarea unei adeverinte grupa 100%.Conform art. 204 alin. 1 C. proc. Civ trebuie sa fac o cerere modificatoare ( nu pot prezenta oral noua argumentatie suplimentara in fata judecatorului, eventual citind de pe o foaie, care ar fi cam o pagina).As vrea sa renunt la proba cu expertiza pe care am cerut-o in actiunea deja depusa intrucat cred ca este redundanta.De asemenea as vrea sa mai depun niste copii dupa alte documente.
Vreau sa fac o noua cerere, care nu ar mai cuprinde toate motivele din actiunea initiala, pentru ca ar fi inutil si s-ar aduna prea multe pagini, nu pentru ca ar contraveni argumentatiei initiale.Trebuie sa mentionez motivul completarii actiunii(ca m-am mai gandit la alte motive) ?Aveti un model de cerere de completare a ACȚIUNII CIVILE DE CONSTATARE ? Cum se intituleaza ? Pot depune cererea de modificare prin e-mail la TMB si fac ei o copie si o dau paratului?Multumesc anticipat.
Multumes cpentru raspuns.
In raspunsul precedent ati spus ca expertul poate constata doar ce documente exista si sa certifice acest fapt, ca nu cauta in arhiva ci solicita documentele necesare, daca exista in arhiva.Problema este daca expertul are suficienta inspiratie si rabdare sa ceara adeverinte/documente si pentru alte persoane care au lucrat in conditii similare si au ocupat functii similare cu a mea pentru a trage o concluzie asupra procentului.Ati spus ca expertul poate constata doar ce documente exista si sa certifice acest fapt.Pai atunci care ar mai fi rolul expertului, ca daca firma de arhivare avea tabel nominal cu numele meu imi elibera adeverinta conform legii. Ca firma de arhivare asta a motivat , ca ma incadrez in grupa a doua dar nu poate stabili procentul deoarece nu a gasit tabel nominal cu numele meu.Or asta ar trebui sa faca expertul in opinia mea, sa concluzioneze asupra procentului! Altfel expertiza lui nu are rost, imi si el banii degeaba ca firma de arhivare, care mi-a luat banii dar nu mi-a dat adeverinta conform legii!
Ati spus ca declaratia de martor poate fi avuta in vedere de instanta de judecata daca este sustinuta si de documente. Martorul la care m-am gandit a fost seful meu o vreme. Problema este ca locuieste in alt oras iar declaratia notariala se pare ca nu are o valoare hotaratoare! Cu pontajul nu stiu ce ati vrut sa spuneti: daca martorul este cel care a semnat pontajul din arhiva sau daca imi va semna acum pontajul de atunci? In ambele variante nu stiu daca este relevanta doar proba cu semnarea pontajului. Cred ca argumentarea martorului privind conditiile de lucru in regim de 100% din timp ar putea avea un efect daca se face in fata instantei!
Deci, concluzionand, in acest moment eu cred ca am 70% grupa a doua pentru cei trei ani lucrati, deci 3 ani x 70%=2,1 ani vechime suplimentara. Intrebarea care ma framanta acum este cat merita efortul cu adusul martorului din alt oras la proces pentru restul de 0,9 luni cat as mai obtine daca expertul si martorul au pareri favorabile iar judecatorul este de acord!
Inca o data, multumesc frumos pentru timpul acordat spetei mele!
Multumesc frumos pentru promptitudinea raspunsului!
Angajatorul nu a menționat în carnetul de muncă grupa a doua și nici nu am putut obține o adeverință de la fostul angajator deoarece acesta nu mai există, iar deținătorul de arhivă motivează faptul că nu are documentele necesare pentru certificarea unei asemenea situații.Firma de arhivare mi-a transmis un "Certificat" in care s-a precizat faptul că subsemnatul am fost angajat în perioada 05.08.1986-07.08.1989 în meseria de inginer, s-au facut mențiuni referitor la Decizia nr. 24/1991 modificata și completată prin Decizia nr. 75/1995 ale angajatorului, care conform HG 1223/1990 au aprobat lista meseriilor din activitatea de construcții-montaj ce se încadrează în grupa a II-a cu cel putin 70 % din programul de lucru, la faptul că meseria de inginer figurează în listă și s-a precizat de catre firma de arhivare că nu dețin tabel nominal privind încadrarea personalului în grupe superioare de muncă, iar în deciziile menționate nu este specificat procentajul de încadrare în grupa a II-a pentru fiecare meserie în parte. Referitor la „Certificatul” eliberat, nu este un document eliberat cu respectarea prevederilor legale prin care se atestă perioada de activitate desfasurată în grupa superioară de muncă, întrucât nu are număr și dată, nu rezultă perioada de activitate desfașurată în grupa superioară de muncă, cu indicarea datei de începere și de încetare a acesteia și nu precizează procentul lucrat în grupa a II-a de muncă.
În ceea ce privește apărările pe fondul cauzei invocate de pârâtă prin întampinare, aceasta mentioneaza ca detine doar deciziile mai sus mentionate in care se precizeaza meseriile ce se incadreaza pentru a beneficia de grupa in procent de 70-100%...fara a se preciza procentul in dreptul fiecarei meserii si ca nu pot elibera adeverinta de grupa pentru ca, chiar daca subsemnatul se incadreaza in una din meseriile prevazute in cele doua decizii, nu poate preciza procentul.
Pârâta încuviințeaza proba expertizei pentru a-i se preciza procentul din intervalul 70-100% !
Mi-ati spus ca declaratia notariala a martorului nu are valoare in instanta si ca oricum martorul trebuia declarat in cererea initiala.In cererea initiala am precizat ca probe actele depuse la dosar precum și orice alte probe a caror necesitate va reieși pe parcursul judecării cauzei și expertiza de specialitate.
Poate ca expertul va constate din deciziile mai sus mentionate grupa a doua pentru subsemnatul! Orice om normal stie ca pe santier nu poti sta cu muncitorii 70% din timp si sa ii lasi singuri 30% din timp nesupravegheati!
Tinand cont si de ce mi-ati spus, ma intreb daca mai are rost sa ma agit sa ma duc in localitatea unde este martorul , sa merg la notar cu el sau daca are rost sa incerc sa il conving sa vina ca martor la proces el fiind din alta localitate!?
In caz extrem, mai este si varianta sa dau in judecata si Casa de Pensii (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - ÎCCJ , Decizia nr. 2/2016)!?

Buna ziua,
firma unde am facut stagiatura in 1986-1989,s-a desfiintat. Firma de arhivare care a preluat arhiva mi-a eliberat un certificat pentru grupa a II-a de munca ambiguu.Am dat in judecata firma de arhivare si am ceut expertiza.
Intrebarea este daca la primul termen vin cu o declaratie notariala a unui fost sef de brigada respectiv fost director al unui grup de santiere unde subsemnatul am lucrat care sa confirme ca subsemnatul cat am lucrat in subordinea lui am lucrat in grupa a doua este suficient, adaugat la expertiza sau respectivul trebuie obligatoriu sa se prezinte in instanta ca martor sa depuna marturie (nu este din Bucuresti unde am procesul)?
Multumesc