avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate asnat

Activitate asnat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De Voicilas, cică are relații prin tribunal. Faza este că de când au venit ei majoritatea vecinilor avem reclamații la politie ba că e muzica tare, ba că latră câinele, ba că drumul a fost udat cu apa și își murdărește rotile.

Acum de exemplu și a luat copiii și nevasta a scos un casetofon mare și a pus rock sa meargă incontinuu pe balcon care este la aprox un 1 m de curtea mea. El a plecat de acasă. Poftim ce sa ii fac? Muzica merge incontinuu fara sa fie el acasa. Am și video pe telefon. Mi am dat seama că lângă mine s a mutat un vecin din iad cum zic americanii.

Gi Jane 2 eu personal sunt pacifist, nu îmi place să îi răspund cu aceași monedă. E probabil bolnav psihic. Nu știu cum de nu i a venit cineva de hac. Ieri și alaltăieri alerga cu mașina câinii maidanezi sa ii omoare. Mi a zis că vrea să ii omoare și să mi-i arunce în curte. E normal așa ceva în tara asta?

Ok. Pot depozita ceva gen bolovani, scânduri in fața curții?
Buna. Vecinul își parchează mașină în fața curții mele pe drum privat.

Problema e că are și el spatiu in fata dar că să mă enerveze își parchează mașină în fața curții cu toate că și el are spatiu in fata curții și parcare și unde a parcat din răzbunare este mai departe de casa lui. Insist: numai din răzbunare.

Eu am mai multe mașini și că fiecare vecini ne parcam mașină în fața curții. Este drum privat de 7 m latime care deservește doar casele de pe o singura latura.

Eu am venit de la serviciu și când am văzut mașină în fața curții i am ridicat ștergătoarele. A zis că îmi face dosar la poliție pentru distrugere.

Dacă el are curte, are spatiu ca mine in fața curții că să își parcheze mașina, nu este normal că el și aibă mașină în fața proprietății lui și eu să am mașină în fața proprietății mele cum fac toți vecinii?

Nu stiu. Pe proces verbal scrie dosar penal numar/litera sau numar/2023. Nu imi apare in nici un fel cu toate ca dupa numar mai sunt inca aprox. 1000 de dosare.

adriandimitriu a scris:

dosarele sunt deja in instanta?

Buna ziua. Mama mea are 2 dosare penale care nu le gasesc pe site urile official. Le-am cautat si dupa nume si dupa numar. Nu exista.

Este un termen limita cand ajung pe site?
Daca pe proces verbal lipsesc 2 semnaturi din 5 dar si semnatura criminalistului, mai are valuare juridica?

Unde putem face reclamatie impotriva unui judecator avand in vedere faptul ca reclamantul are relatii cu aceasta si este si vecin cu noi?
Buna ziua. Va intreb in legatura cu un mandat de cercetare pentru lipsire de libertate.

Locuim pe o proprietate care include o casa si anexa gospodareasca si de cativa ani am devenit vecini cu niste tineri, vecina fiind avocat de profesie.

Si-au facut casa in felul urmator: la 1 m distanta balconul si 2 m casa cu ferestre fara sa sa respecte limitele legale, le-am dat si curent, au intrat si pe terenul privat cu curent provizoriu fara aprobare. Am zis ca le facem un bine.

Brusc dupa ce s-au conectat la curent au inceput sa faca reclamatie pe unde au apucat, ne-au amenintat ca ne rezolva ei, ca au relatii si ne lasa fara casa. Motivul este urmatorul: am o sora care a fost accidentata pe trecerea de pietoni acum 20 ani. De atunci necesita supraveghere non stop, este incoerenta, vorbeste mult, mai si tipa, sta in anexa gospodareasca cu mama ei non stop. A fost internata la psihiatrie, nu s-a rezolvat nimic.

Vecinii au inceput sa faca reclamatii. Ca si paranteza doamna vecina avocat este putin ciudata, suna la 112 cand vecinii asculta muzica in curte, a vrut sa aduca hingherii sa stranga cainii vecinilor etc. A facut reclamatii la politie, nu s-a rezolvat, a facut reclamatie la primarie si au inceput problemele.

Diversi politisti cu angajati din primarie intrau peste noi in casa fara nici un document legal. Crezand ca sunt de buna credinta i-am lasat. I-am lasat pentru ca nu avem nimic de ascuns.

Azi ne-am trezit cu politisti, cu angajati de la primarie peste noi in curte cu un mandat de cercetare pentru lipsire de libertate in anexa gospodareasca unde locuieste mama cu sora. Au zis ca avem 2 ore sa sun un avocat. Am sunat si ne-au cerut unul 2500 de ron, altul 1000 ron in conditiile in care mama are putin peste 1000 ron pensie dupa 30 de ani de munca in spital. In 20 de ani de la accident nu a beneficiat deloc de ajutor din partea statului.

Ulterior (aprox. 1 ora) una din doamne au chemat mascatii ( SIAS mi-a zis avocatul) cu pistoalele, scuturi si arme de asalt si au venit in fuga spre noi. Nu imi venea sa cred ce se intampla. Ulterior o parte din grup au intrat in anexa gospodareasca si au luat-o cu forta pe sora mea si au bagat-o intr-o duba galbena care nu era ambulanta oficiala. Si au inceput sa cotrobaie prin anexa cu criminalisti faceau poze, masurau.

Apoi au intrat si in casa care nu era prevazuta in mandat si au intrat in camerele mele si ale sotiei, au gasit sticle de apa minerala din Borsec si au facut poze pe motiv ca sunt suspiciuni de nu stiu ce substante interzise, au facut poza la menta care a pus-o mama la uscat, otetul de mere al sotiei l-au luat la controlat, au facut poze la usturoi si mac pe motiv ca ar fi nu stiu ce substante. M-au intrebat pana si de lucrurile intime de ale sotie care erau sub pat. Mentionez ca eu stau cu sotia in jumatate de etaj, fratele meu sta in cealalta jumatate. Mandatul era pe anexa, scria negru pe alb, in anexa sta doar mama cu sora mea permanent.

Au ajuns la camerele fratelui meu doctor din casa care si le tine inchise. Au zis sa deschid. Fratele meu era la serviciu, nu am avut cheie si au zis ca sparge usa. Le-am zis sa o sparga dar daca nu gasesc nimic sa repare usa. Au spus ca o vor sparge. Brusc dupa ce nu au putut sa deschida pentru ca nu aveam acces nici unul din casa au plecat.

Nu mi-a venit sa cred ce vad si am sunat la 112 sa ii intreb ce sa fac din moment ce nu stiam unde este dusa sora cu forta intr-o masina de culoare galbena. Am specificat la 112 ca nu am nici o urgenta. Operatorul m-a transferat la politie si politia mi-a zis ca fac cercetari si ma suna ei. M-au sunat si mi-au zis ca a fost o actiune a politiei.

Ulterior am fost sunat de pe un numar necunoscut de la cineva de la sectia rurala care m-a luat la intrebari de ce indraznesc sa ma leg de colegii lor din politie. M-a intrebat cum este cu femeia tinuta legata la noi si am zis ca nu am inteles intrebarea. Mi s-a parut ca radea in fundal cu niste colegi apoi mi-au zis ca daca mai sun la 112 primesc amenda.

Mama a fost presata sa semneze o declaratie falsa inconjurata de mascati si politisti. M-am simtit ca in Vestul Salbatic. Parca a fost o actiune terorista. In 20 de ani nu am avut nici o reclamatie de la politie ca sunt probleme in casa.

Nu inteleg niste lucruri:

- de ce s-a facut perchezitie si pe alta casa cand in mandatul este pe anexa?
- de ce au venit luptatorii Sias cu arme de asalt, scuturi, pistoale cand curtea era plina de politisti? Avocatul a zis ca era nevoie ca sa o tina pe sora mea care este aproape ca o leguma. Cum poate o fata de 40 de kg sa se bata cu aproape 15 politisiti de era nevoie de trupele speciale cu arme?
- vecinii am inteles ca au relatii la avocati, tribunal. Sunt sigur ca au folosit relatiile ca sa preseze politia sa vina peste noi. Pot face plangere la DNA sa se verifice daca s-a respectat cadrul legal?

Este strigator la cer sa trimiti mascati inarmati cu scuturi, arme de asalt si pistoale peste o mama pensionara si fiica ei care catareste 40 de kg.

Multumesc.
Am cumparat o masina fara contract. Pot circula cu ea fara sa am probleme? La sf.anului mi s a stricat masina si am cumparat in graba o masina inmatriculata in BT eu fiind din Iasi. Proprietarul a fost de acord. Eu nu doresc sa o trec pe numele meu, masina fiind veche si cred ca o tin maxim 2 ani. Am toate actele la ea, mai putin contractul de vanzare cumparare.

Daca ma opreste politia pot avea probleme?
Poate cineva sa imi dea un sfat, din punct de vedere juridic macar?
Revin cu o intrebare. Pot face o asociatie cu vecinii mei, sa solicitam delimitarea caii de acces avand in vedere faptul ca fiecare are cota lui in fata proprietatii? Ma gandesc ca eu si vecinii sa punem un gard astfel sa se vada clar ca nu se poate vinde parcele vis a vis de noi utilizand ca si cale de acces drumul privat.
Buna seara. Poate cineva sa cumpere o parcela plus parte din drum privat si abuzand de acest drept sa isi atribuie acces de pe tot drumul privat dar partea opusa?

Am sa va spun situatia in care sunt. Domnul C a parcelat un teren si l-a vandut astfel: fiecare parcela era cumparata doar impreuna cu cota indiviza din drumul privat. Eu am cumparat acum cativa ani o parcela plus 254 de mp care reprezinta cale de acces. Vis a vis de mine domnul T are un teren ingust si lung lipit de drumul privat pe toata lungimea acestuia. Terenul este ingust ,unii zic 11 m altii 15, cert este ca are deschidere doar la doua drumuri publice. Domnul T si domnul C nu au ajuns la o intelegere astfel incat sa fie drumul privat mai spre mijloc si astfel sa se faca parcele de amandoua parti a drumului. Acum domnul T vrea sa cumpere o parcela de la domnul C si astel sa fie riveran pe acest drum. Cu dreptul de riveran vrea sa isi acorde acces la tot terenul de vis a vis ca sa il parceleze si astfel sa poata vinde pe parcele.

Este posibil asa ceva avand in vedere ca am cumparat drumul din fata mea si ma trezesc ca vine domnul T si vinde parcele in fata mea cu acces de pe drumul meu?

Am vorbit cu un notar si mi-a zis ca este posibil, adica sa isi atribuie cale de acces 1m pentru parcela cumparata doar pentru a deveni riveran, apoi cu restul suprafetei care ii ramane, sa isi atribuie acces pe toata lungimea drumului dar pe partea opusa astfel sa poata fi acees pe terenul lui ingust sau pe viitoarele parcele , Este logic asa ceva? Asta inseamna ca imi da si mie dreptul sa imi atribui calea de acces in fata portii lui, daca isi cumpara o parcela. Este corect. Nu este logic ca terenul care are destinatie cale de acces este doar in fata proprietatii? Adica cand am cumparat parcela si am cumparat si drumul nu este logic ca am cumparat drumul din fata mea? Ca nu imi foloseste drumul de la vecinul.

Legal daca va cumpara o parcela ca sa fie riveran , nu este logic ca accesul va fi doar in fata proprietatii lui?
Domnul Ionut nu ati inteles. Domnul G si baiatul cu boala locuiesc in casa cumparata exclusiv de domnul G prin credit. Cei doi soti au propus sa cumpere o proprietate impreuna dar domnul G dorea casa doar din banii doamnei A dar pe numele lui. Motivele probabil erau 15 ani de relatie, plus un copil. Domnul G nu a investit in casa nationalizata, a facut datorii si credite care au ramas pe spatele doamnei A.

Gi-jane2 copilul cu boala este minor, baiatul S este major
Centru a insistat ca doamna A sa vina sa IL scoata, pe baiat dar acesta a refuzat deoarece este un pericol pentru familie si societate, domnul G poate si pentru razbunare, l a scos, Daca nu intervenea domnul G , baiatul era si acum inchis undeva. Centru nu putea sa IL elibereze decat sub semnatura doamnei A. Era decizie de la tribunal.

Intrebarea ramane, se poate pune sechestru, confisca etc casa in constructie a doamnei A si sotului ei? Se poate ajunge atat de departe?