avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Sandokan2115

Activitate Sandokan2115

Bună seara tuturor.
Am și eu o nelămurire dacă se poate asa ceva. Deci soția mea lucrează la "Petru" și în timp ce ea era libera, acasă.. Au anumite controale și s-au găsit nereguli etc și s-au dat amenzi pe care directorul,/patronul dorește sa le oprească din salariile angajaților și de la cei care erau de tura și la cei care liberi.
Se poate asa ceva? Adică cel puțin pana acum, eu nu am auzit sa dea Protecția Consumatorului amenda la o instituție, firma etc și sa plătească angajatul pentru ca toate neregulile erau din cauza "patronajul".
Cum este pana la urma? Va mulțumesc.
Buna ziua. Am achizitionat o masina(la urgenta, pentru serviciu) de la o persoana care inca nu o avea inregistrata la finante pe numele lui, avea doar actul de cumparare vanzare stampilat tot dintre el si fostul proprietar + actele masinii.
Intrebarea mea este, in cazul acesta cum pot sa o inmatriculez/sa o inregistrez la finante pe numele meu? Act cumparare vanzare parafat si stampilat intre mine si de la cine am luat masina sau de la ex ex proprietar? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Dar mai am 2 nelamuriri:
1. Ar fi mai indicat prima oara sa platesc amenda si pe urma sa fac contestatia?
2. Am inteles ca se poate face o contestatie si in scris trimis prin posta cu timbrele aferente + Trimis ca o recomandata? Sau trebuie neaparat sa ma deplasez la judecatorie si sa inaintez aici toate hartiile necesare.
Multumesc inca odata.

latka a scris:

Daca puteti face dovada in instanta asupra transmiterii dreptului de proprietate, aveti sanse 100% de a cistiga, daca nu ,sunteti bun de plata . In instanta se poate invoca decizia 4/2018 a ICCJ :
" în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun."

Buna seara tuturor.
Am primit o amenda de rovinieta pe numele meu, masina fiind vanduta dar nu finalizate actele 100%.
As dori sa stiu daca am vreo sansa sa fac o contestare "castigatoare".
Ca dovada am contractul de vanzare cumparare cu datele exacte, am o adeverinta(de la locul de munca cu stampila si semnatura director) ca pe data cand s-a dat amenda la rovinieta eu eram in localitate la munca si nu la volan.
P. S: Nedumerirea mea este ca am citit pe site-ul celor de la CNAIR SA ca cel bun de plata este proprietarul care estte trecut in carte/talon

Va multumesc si o seara buna in continuare.
Chiar nu ma asteptam sa se ajunga pana aici, data fiind situatia..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

O sa fiți audiat ca martor și veți identifica cumpărătorul dacă politia va considera necesar acest lucru.
Eu asa cred ca se va proceda deoarece se vor face cercetări pentru a se afla dacă autorul accidentului rutier avea sau nu permis de conducere.
Era bine sa.fi mers la.avocat mai înainte de a vinde mașina și ati fi evitat toate acestea.

Buna seara. Deocamdata nu sunt acuzat de nimic, am cerut doar niste pasi de urmat in situatia de fata, pentru radiere.. Dat fiind si problema cu individul fugind de la locul accidentului cu autovehiculul care la ora actuala este inca pe numele meu.

Antoanela Geaman a scris:

Nu aveți niciun martor ca ati vândut masina? De ce sunteți acuzat mai exact?

Buna ziua / Hristot a inviat.

Am o mare problema in care sper sa ma puteti sfatui cum sa procedez sa o scot la un capat.

Am avut o masina pe care am vandut o, contract CV etc dar fiscalul nu am putut sa il ofer pe loc ci dupa 1-2 saptamani. Ei de atunci nu reusesc sa iau legatura cu cumparatorul,(facebook, whatsapp, apel.. Nimic),am doar 2 copii dupa carte, nu mai am CV nu stiu ce am facut cu el

Aici intervine marea problema. Masina a fost implicata intr un accident din alt oras din Romania(banuiesc ca a revandut o, chiar nu stiu) si a fugit de la locul accidentului (pagubitul m-a gasit in baza de date la Politie de la ei si a facut dovada ca nu eram eu la volan) . Am luat legatura cu pagubitul si i-am explicat situatia si am discutat cu el pe tema asta.

Cum reusesc sa o radiez daca nu stiu pe unde a ajuns cumparatorul/autoturismul?

Am fiscal la ea cu 0 datorii, 2 copii dupa certificat carte etc.. Si cam atat.

Un sfat, niste pasi de urmat ar fi perfect.

Va multumesc si o zi buna in continuare.
De la casa de pensie, acel extras nu are nici o valoare? Acolo arata ptr fiecare an luna in parte zilele mele lucratoare si cotizate de angajator.

Cornel Vasile a scris:

Dovada vechimii in munca se face :
- pana la 01.01.2011,
cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime daca nu s-a intocmit carnet da munca sau s-a pierdut;

- dupa 01.01.2011, cu adeverinte de vechime eliberate de catre angajatori, iar in cazul in care nu mai exista eliberate de lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei fostului angajator.

Buna ziua si Hristos a Inviat.
Am si eu o nelamurire/problema. Deci, trebuie sa fac dovada a vechimii in munca pentru a ma incadra corespunzator la zilele de concediu care mi se cuvin.
Acum intervine marea problema, nu am nici adeverinta de la fostii angajatori, multi dintre ei sunt desfintati si etc. Am primit de la casa de pensii un extras de 7 pagini cu toata cotizatia mea (pe an, luna, cate zile lucratoare au fost muncite de mine in luna respectiva), se poate folosi cei de la personal de asa ceva? ITM - ul a spus ca nu pot sa imi elibereze vreo adeverinta cu vechimea mea(ca nu vor etc).
Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Si daca mi se ofera acele detalii, ce as putea face cu ele? Multumesc.

savysb a scris:

Suma reprezinta datoria + cheltuieli de executare silita. Dar cheltuielile alea sunt mult prea mari raportate la suma datorata. Sunt aproape 300%, trebuie sa mergeti la BEJ-ul care v-a infiintat poprirea, sa vi se dea o copie a dosarului.