avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate juventus2020

Activitate juventus2020

Nerespectarea procedurii de catre politist poate duce la anularea unei amenzi?

Concret, am primit o amenda foarte mare (7000 lei) pentru ca beat fiind am injurat politistii chemati de un vecin.
Atat de beat eram ca printre injuraturi am facut si un gest obscen aratanu-le ce am in chiloti.
Pentru asta mi-au facut si dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.
Am contestat amenda si urmeaza sa am termen.
Pot invoca nerespectarea procedurii? Politistii nu mi-au adus la cunostinta ca sunt filmat cu bodycam, nu s-au prezentat, nu mi-au cerut sa ma legitimez. Ei ma provocau si imi spuneau "sa ies la poarta daca sunt barbat sa nu mai injur din curte ca un fatalau". Iar in momentul cand am iesit putin din curte, un alt politist ascuns dupa gard m-a trantit la pamant si m-au incatusat.
Deci intrebarile mele sunt:
1. E posibil ca pentru aceasi fapta sa primesc si amenda contraventionala de 7000 de lei, si sa mi se intocmeasca si dosar penal?
2. Faptul ca ei nu au respectat procedura, ma poate ajuta sa cer anularea acelei amenzi?

Multumesc!

am contactat anspdcp si mi s-a sugerat sa ma adresez instantei de judecata, dearece vecinul e persoana privata, nu e firma, etc..
ma gandesc sa incep cu o reclamatie la politie prin care sa cer sa se constate in mod oficial faptul ca acest vecin are 4 camere care imi filmeaza curtea , ca sa am eu o dovada la mana cu care sa merg in instanta. caci altfel el le poate oricand demonta si nega ca mi-ar fi filmat vreodata curtea. iar eu vreau sa cer daune pentru ca ani de zile mi-a filmat curtea.
asadar cum credeti ca ar trebui sa procedez?
Va multumesc mult pentru sfat!
Doresc sa contest o amenda si as vrea sa stiu daca ar trebui sa o platesc intai , pentru a beneficia de acea "reducere", ca in cazul in care nu voi avea castig de cauza sa nu sfarsesc prin a plati intreaga suma. Iar daca am castig de cauza sa cer restituirea sumei. Ce parere aveti?
eu cand am contestat o amenda pt tulubarea linistii, un martor a fost adus in mod obligatoriu.
as dori sa fac acelasi lucru cuiva, vreau sa fie adus obligatoriu la tribunal
ce fel de proes ar trebui sa-i intentez?
doresc sa dau in judecata pe cineva si vreau ca macar sa am satisfactia ca-l plimb pe la tribunal chiar daca nu voi avea castig de cauza, de aceea intrebam care sunt situatiile cand prezenta partii citate este absolut obligatorie
Care sunt procesele ce impun prezenta obligatorie?
As dori sa stiu ce tip de proces necesita prezenta obligatorie, la modul ca daca esti citat si nu te prezinti primesti amenda sau mandat de aducere, etc...
O sa contactez anspdcp. Multumesc pentru sfat!
Am un vecin care are 4 camere video orientate spre mine.
Intentionez sa-i fac plangere ca sa si le pozitioneze corect intrucat nu suntem in relatii bune.
Insa ma intreb daca as putea cumva sa-i cer daune pentru cei 3 ani in care mi-a filmat curtea fara acordul meu?
Ca sa fiu putin mai clar, sunt interesat sa-mi fac o firma ca unic asociat, tot eu voi fi administrator.

Formularea utilizata de mine este intra-adevar confuza, dar asa este trecut pe tipizatul de la notariate.

"De asemenea, declar că nu am antecedente penale."

[ link extern ]

Tocmai aceasta formulare confuza incerc eu s-o clarific.