1. Este legal ca o asociatie de proprietari sa functioneze fara cenzor din anul 2018? 2. Daca in cadrul adunarii generale din anul 2023 nu s-a ales un cenzor, se poate declara nulitatea Adunarii Generale si a Comitetului Executiv ales?
Procedura pentru Adunare Generala reconvocata si apoi anulata.
Doresc sa stiu care este procedura in cazul unei Adunarii Generale reconvocate, dar pe care am fost nevoiti sa o anualm datorita intrarii in scenariul rosu. Se poate stabili direct noua data a AG reconvocate, sau trebuie sa reluam tot procesul de la zero? De la data AG reconvocate si anulatea au trecut mai mult de 15 zile.
Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei pentru ca nu a incercat sa recupereze restantele la intretinere? Avem peste 20 000 de lei de recuperat, dar presedintele nu a facut niciun demers in acest sens.
In legatura cu restante la plata intretinerii la bloc, conform legii nr. 196/2018 Art. 33 punctul 9, debite mai vechi de 3 luni si care depasesc valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, se pot inscrie in cartea funciara la cererea administratorului sau a presedintelui asociatiei de proprietari. 1.Se pot trece si majorarile pentru aceste debite in cartea funciara? 2. Care este procedura pentru inscriere in cartea funciara?. 3. Care este sanciunea daca presedintele sau administratorul nu initiaza inscrierea debitelor in cartea funciara?
Nu se poate convoca adunarea generala din motiv de pandemie. Nu putem asigura distantarea intre participanti, majoritatea sunt in varsta si cu probleme de sanatate , iar afara este foarte frig si oricum nici in aer liber nu avem conditii. Doream sa stiu daca exista o procedura de demitere pe motiv de incompetenta si abuz pana la adunarea generala (am primit amenzi de la primarie din cauza presedintelui incompetent) si numirea unui presedinte interimar pana cand vom putea avea adunarea generala. Multumesc
Procedura pentru demiterea presedintelui asociatiei de proprietari - Am dori sa stim in ce conditii se poate demite un presedinte incompetent, care a semnat contracte fara acordul membrilor comitetului executiv (printre altele). Nu putem convoca adunarea generala din motive de pandemie de coronavirus. Exista o alta modalitate de demitere a sa si de numire a unui presedinte interimar pana cand vom putea convoca adunarea generala?
Contractul nu este incheiat la notar, deci banuiesc ca este sub semnatura privata. Are parafa societatii care a inchiriat apartamentul meu si semnatura reprezentantului (directorul societatii). Este recomandabil sa inregistrez acest contract la ANAF, retrocativ (desi nu mai este obligatorie inregistrarea la ANAF), avand in vedere ca este un contract pe 4 ani, care expira in 2024? Cum se demareaza o actiune in instanta? E nevoie sa reziliez contractul, sau atata timp cat chiriasul nu a cerut acest lucru, pot sa mentin contractul? Multumesc.
Buna ziua, care este procedura de recuperare a chiriei neplatite de chiras? Am am semnat un contract de inchiriere dar de 3 luni chiriasul (o companie) nu mi-a mai platit nici chiria si nici cheltuielile de intretinere. Contractul nu este inregistrat la ANAF pt ca nu mai era necesara aceasta operatiune, dar platesc la ANAF impozit pe veniturile provenite din aceasta chirie. Contractul este semnat pe 4 ani, expira in 2024. Daca nu reziliez acest contract, si nici chiriasul nu cere rezilierea (pana acum nu a facut-o, dar spune mereu ca va plati in curand cand va primi la randul sau fonduri), pot sa cer daune si pentru nerespectarea contractului care expira doar in 2024? Multumesc.
Buna ziua,
Chiriasul meu care este titular de contract ne-a trimis un mesaj pe whatsup informand ca se desparte de sotie si ca el pleaca din tara. In urma discutiilor telefonice a fost de acord sa reziliem contractul de inchiriere si sa elibereze apartamentul pana pe 30 noiembrie. I-am trimis notificarea de reziliere care i-a fost livrata personal, in mana, prin care era informat ca trebuie sa elibereze apartamentul pana pe 30 noiembrie. Apoi am inchiriat apartamenul altei persoane incepand cu data de 1 decembrie 2020. Acum insa, chiriasul impreuna cu sotia si copilul afirma ca ei nu au unde sa se duca, nici nu vor sa plece si nici sa plateasca. Ce putem face in acest caz, avand in vedere ca noul chirias trebuie sa preia apartamentul la 1 decembrie 2020?
Buna ziua, am un chirias (persoana juridica, spatiul inchiriat fiind folosit ca birou) care nu a mai platit chiria de 3 luni si mi-a dat un bilet la ordin fara acoperire (banca mi l-a resturnat azi). Doresc sa stiu daca am dreptul sa schimb butucul la yala ca sa nu mai intre in apartament pana nu plateste chiria.