avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate ilknur_sem

Activitate ilknur_sem

Demisie forțată
Bună Ziua. Sunt angajata de două luni la o firmă. Contractul este pe perioadă nedeterminată iar eu mă aflu în perioada de proba de trei luni. Când m-am angajat mi s-a comunicat ce sarcini de serviciu am. De asemenea în CV-ul meu este trecută atât experiența profesională cât și studiile finalizate. In urma cu doua zile mi s-a comunicat faptul că aceasta este ultima mea săptămâna aici, motiv pentru care mă forțează să îmi dau demisia. Motivul pentru care mă obligă să îmi dau demisia Este acela că angajează încă o persoana care sa facă ce fac eu, o persoana care are studii de contabilitate, și nu ne pot plăti pe amândouă. In aceste două luni m-am ocupat de toate sarcinile date, emitere facturi, urmărire plăti, verificare extrase de cont, etc. Vreau să știu cum procedez in acest caz. Nu am dovezi scrise, doar ce mi s-a comunicat verbal. Dacă refuz sa îmi dau demisia, ce pot face in continuare?
Demisie forțată
Bună Ziua. Va rog sa îmi spuneți cum pot contesta demisia forțată.
Asupra unui bun se poate pune sechestru din partea mai multor executori ?
As dori sa stiu de cate ori se mai poate prelungi din an in an acest contract, avand in vedere faptul ca in codul muncii, articolul 82, stipuleaza clar ca nu este voie sa se faca acest lucru peste o,perioada de 36 luni. Contractul meu a fost prelungit de 3 ori pana acum, incepand cu data de 27.08.2018, cate 12 luni. Este legal sa il prelungeasca inca de 2 ori cate 12 luni?

Cornel Vasile a scris:

Detaliați nelămurirea dvs.

Răspuns la discuția Divort cu copil minor la notar
Multumesc pentru raspuns.

Antoanela Geaman a scris:

Termenul poate fi și mai lung de o luna, în funcție de cum este acesta dat notarului.fix la termen trebuie sa va prezentați și veți semna conventia de divort care este o convenție ce conține și custodia, dr.de vizitare etc. ,pensia alimentara.in general ea este negociata de cele mai multe ori prin avocati pt a se evita ulterioare neplăceri.copilul va fi audiat de notar dacă are peste 10 ani

Răspuns la discuția Divort cu copil minor la notar
Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Dar notarul da o hartie la mana prin care specifica termenul de finalizare a divortului propriu-zis? Sau totul depinde de ancheta sociala?
Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul unui divort cu copii minori la notar. Dupa ce s-a depus dosarul la notar, ce perioada trece pana se acorda divortul? Notarul da un document prin care se specifica timpul pana la finalizare? Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Legat de concediul medical, l-am trimis azi pe mail, urmand sa duc originalul la intoarcerea la munca.
Buna ziua,
Va deranjez cu o problema.
Directorul institutiei pentru care lucrez a postat un anunt pentru postul pe care eu il detin, si anume de secretara. (Eu lucrez pe acest post de anul trecut de pe data de 27.08.2018, iat contractul s-a prelungit pana la data de 31.08.2020. )Mentionez faptul ca eu ma aflu in prezent in concediu medical pentru o perioada de 5 zile lucratoare, si anume de pe 30.09.2019 pana vineri 04.10.2019.
L-am anuntat pe dl director duminica ca in ziua de luni 30.09.2019 voi sta acasa cu baiatul meu pentru ca este bolnav si il voi duce la medic iar dansul nu mi-a raspuns la mesajul trimis pe whatsapp. Luni, cand am mers la medic cu baiatul meu, s-a constatat ca are bronsita astmatiforma si ca trebuie sa stea acasa 7 zile. In momentul cand am mers la medic, eram si eu ft racita si am intrebat medicul cum ma prezint din punct de vedere medical. Medicul mi-a spus ca este o viroza si ca recomanda sa stau si eu acasa, in concediu medical. Mi-a spus ca imi poate da concediu pentru ziua respectiva, 30.09.2019, dar ca trebuie sa merg si a doua zi pentru a imi da in continuare pana la data de 4.10.2019, ceea ce am si facut..
Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!