avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate avcalueanu

Activitate avcalueanu

Buna seara, daca este vorba de o defectiune care nu poate fi remediata, puteti solicita:
1. inlocuirea autovehiculului cu un produs nou si nefolosit, in temeiul dispozitiilor art. 10, raportat la art. 11 din Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si la art. 17 din Codul consumului, ca urmare a faptului ca v-a fost vandut un produs necorespunzator calitativ, neconform, incalcandu-se astfel dispozitiile art. 8 si art. 9 din Codul consumului aprobat prin Legea nr. 296/2004 si art. 5 si art. 9 din Legea nr. 449/2003;
2. rezolutiunea Contractului, repunerea partilor in situatia anterioara vanzarii si, pe cale de consecinta, obligarea vanzatorului la returnarea contravalorii autovehiculului, a accesoriilor achizitionate si a tuturor cheltuielilor pe care le-ati efectuat in vederea inscrierii masinii in circulatie precum si la plata de daune interese, in conditiile dispozitiilor art. 13 din Legea nr. 449/2003.
Va putem sprijini in acest demers.
Buna ziua, in primul rand ar trebui sa apelati la un cadastrist care sa identifice pe o schita pozitionarea si supraprafata care a fost ocupata de catre alti proprietari. Ulterior, puteti promova o actiune in revendicare. Va pot ajuta in acest demers, inclusiv cu recomandarea unui cadastrist.
Buna seara, puteti si personal sa depuneti o cerere la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru a afla aceasta informatie, dar puteti apela si la un notar care sa efectueze aceste demersuri.
Buna ziua, trebuie sa va prezentati la un notar si sa solicitati dezbaterea mostenirii de pe urma tatalui Dvs. Participanti la procedura succesorala notariala veti fi Dvs si mama Dvs. (in situatia in care tatal Dvs nu a fost casatorit ulterior si nu a mai avut copii cu cea de a doua sotie). Succesiunea se va imparti in urmatorul mod: mama Dvs va avea 1/2 din apartament, in virtutea faptului ca apartamentul este bun dobandit in timpul casatoriei plus 1/4 din jumatatea care i s-ar fi cuvenit tatalui Dvs. defunct. Cu alte cuvinte, masa succesorala de pe urma tatalui Dvs este de 1/2 din apartament, din care Dvs vi se cuvine o cota de 3/4 iar mamei o cota de 1/4.
In situatia in care va aflati si in conditiile in care veti declansa procesura succesoriala notariala sau prin intermediul instantei de judecata, nu se poate pune problema evacuarii Dvs din apartament.
In momentul in care se vor stabili "loturile" (cat vi se cuvine Dvs si cat mamei), se vor lua in calcul si imbunatatirile pe care le-ati efectuat, in masura in care le puteti dovedi cu acte.
Buna ziua, care este motivul pentru care platiti impozit pe acest teren daca nici nu stiti unde se situeaza (si, evident, nu il folositi) si nici nu aveti acte pe el?
In situatia in care il foloseati (stapaneati) timp de 30 de ani, puteati, cu respectarea unor anumite conditii prevazute de lege, sa il uzucapati (sa dobanditi proprietatea terenului prin posedarea neintrerupta pentru perioada anterior aratata).
Buna ziua, in primul rand, cum poate sa dovedeasca prietenul Dvs ca ati cheltuit banii impreuna? Poate dovedi faptul ca afi efectuat anumite achizitii exact din acei bani imprumutati? Prietenul Dvs. ar trebui sa dovedeasca faptul ca pentru Bunurile pretins achizitionate de Dvs din banii imprumutati au fost efectuate viramente din contul creditat cu imprumutul in contul unui anumit furnizor iar bunul achizitionat a ramas al Dvs. Chiar si in aceasta situatie, bunul primit de catre Dvs. putea fi un cadou/dar manual din partea prietenului. In concluzie, probarea achititionarii de catre Dvs a unor buniri din banii imprumutati de la banca va cade in sarcina prietenului Dvs.
Buna ziua, trebuie sa formulati o plangere penala impotriva persoanei careia i-ati dat banii si sa depuneti toate probele pe care le aveti in sprijinul celor afirmate. Veti fi audiat si Dvs., martorii precum si suspectul. In situatia in care se mai afla si alte persoane in situatia Dvs, ar fi intr-adevar util sa porniti un demers comun. Va pot oferi sprijinul biroului nostru de avocatura in aceasta speta.
Adresati o cerere Asociatiei de Proprietari (presedintelui acestuia) in cuprinsul careia ii prezentati situatia privitoare la instalarea apometrelor si ii solicitati sprijinul in rezolvarea acesteia. Conform legii, Asociatia este reprezentantul proprietarilor in relatiile cu tertii; Dvs. nu aveti un raport juridic direct cu TECHEM.
Puteti adresa o solicitare Cenzorului Asociatiei in acest sens. Oricum, potrivit dispozitiilor Legii nr. 196/2018, aveti dreptul, in calitate de proprietar, sa solicitati, printr-o cerere scrisa, consultarea oricarui document al Asociatiei (contracte, facturi, extrase de cont, chitante, liste de intretinere etc..).
Partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei se poate face oricand. Avand in vedere faptul ca terenul si casa au fost dobandire in timpul casatoriei, acestea sunt bunuri comune, cu exceptia unor anumite situatii, expres reglementate de lege; una dintre situatiile cele mai intalnite cand bunul, desi a fost dobandit in timpul casatoriei, este totusi un bun propriu, este aceea in care dobanditorul care apare pe acte (in speta, tatal Dvs.) a platiti pretul contractului din bani proprii (sau din banii obtinuti din valorificarea unui bun propriu).
In situatia in care terenul si casa constituie bunuri comune, tatal Dvs nu poate instraina fara consimtamantul mamei.