avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate dobosancamelia25

Activitate dobosancamelia25

Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Am primit urmatoarea, de la judecatoria, pe raza a carui judet am primit amenda, anul trecut:

"Stimată doamnă/Stimate domn,

In legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus, în calitate de Petent--Reclamant, vă comunicăm că în termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicări, sub sancţiunea anulării cereri, aveţi de îndeplinit obligaţiile de mai jos:
B. Obligaţia de a indica următoarele: numele și prenumele, denumirea pâratului; domiciliul sau reședinta ori sediul părților; Depuneţi documentele solicitate și înscrisurile doveditoare într-un exemplar pentru instanţă și câte un exemplar pentru fiecare parte, cf. art. 150 NCPC
In situaţia in care o parte din obligaţi le-aţi îndeplinit până la data primirii prezentei, vă, rugăm sa indepliniți si celelalte obligaţii ce v-au fost puse in vedere până la termenul precizat."

Oare sub ce forma/tipizat ar trebui livrate aceste informatii? Se refera la cererea de chemare in judecata sau este vreun model anume?

Multumesc!
Buna ziua!

Am primit de la judecatorie pe raza judetului unde am fost sanctionata cu o amenda, pe nedrept, o adresa, unde imi sunt solicitate niste documente (inscris privind pe cine dau in judecata, desi am depus acest document, in fine) si voiam sa stiu daca pot trimite acel act si prin posta, cu confirmare de primire, avand in vedere ca eu sunt din alt judet.

Multumesc!

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc mult!

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Da, desigur. Faceti un inscris in care sa mentionati numarul de dosar in formatul de la judecatorie xxx/jjj/an unde x este un numar, jjj este indicativul judecatoriei, iar anul ar trebuie sa fie 2023 si scrieti acolo toate datele, inclusiv faptul ca ningea si cum doriti sa dovediti aceasta stare de fapt.

Da, vad ca intradevar a fost abrogat acel punct. Va mulțumesc mult pentru raspuns!

latka a scris:

Politia e obligată oricum sa prezinte la dosarul cauzei și oricum trebuie sa cereți, dovada tehnică, înregistrarea acelei depășiri de limită de viteza. Nu e neapărat o problemă meteorologica, poate fi și o alta cauza. Dacă poliția nu prezintă astfel de dovada aveți șanse sa se anuleze PV de contravenție.

Nu mai exista articole de la pct. 4 , a fost abrogat.



dobosancamelia25 a scris:


Dosarul este in stadiul de fond si voiam sa stiu cat sunt stocate imaginile radar si daca as avea sanse sa castig procesul.
Multumesc!



Va multumesc frumos! Am depus contestatie la judecatorie, in momentul in care s-a intamplat fapta (anul trecut), insa abia acum (mai exact, de ieri), s-a schimbat statusul dosarului meu, conform portal just. Este posibil sa adaug aceste informatii la dosar?
Buna ziua!

Cat sunt stocate imaginile/video inregistrate de radar, pentru depasirea vitezei legale?

Context: am fost surprinsa de radar ca as fi avut o viteza de 120 km (conditii meteo nefavorabile, ninsoare, gheata pe jos), desi in bordul masinii nu aveam mai mult de 70 km/h. Politia, cand m-a prins, nu mi-a aratat imaginile si chiar acestia au afirmat ca si lor li se pare mult/nu prea aveam cum sa am aceasta viteza.

Dosarul este in stadiul de fond si voiam sa stiu cat sunt stocate imaginile radar si daca as avea sanse sa castig procesul.

Multumesc!
Răspuns la discuția Plata amenda viteza
Va mulțumesc mult!
Buna ziua!

Am depus o contestatie pentru anularea unui proces verbal (amenda pentru viteza) si daca as avea castig de cauza, as putea recupera amenda platita? Sau e mai bine sa nu plătesc amenda si sa astept finalizarea procesului?

Mulțumesc!
Buna ziua! Daca semnez un contract de prestari servicii, cu un PFA, sunt obligat sa le cer un extras de cont/Lista IBAN-uri, cand voi face plata? Mentionez ca ar fi vorba de un parteneriat intre un SRL si PFA. Mulțumesc!