avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Alelena

Activitate Alelena

Sau măcar valoarea amenzii se poate recupera intr-un fel?
Buna ziua,

Daca in urma rezultatul de sange pentru stabilirea valorii alcolemiei acesta este 0 ,dar perioada de suspendare a permisului de 90 de zile a trecut ce se poate face in aceasta situatie?
In urma rezultatul care a venit cu o foarte mare intarziere suspendarea am efectuat-o pe nedrept,se poate face o contestație în instanță,deoarece nu mi se pare ceva corect si drept ca in urma rezultatului care este 0 am ispasit si o perioadă de suspendare destul de lungă.
Multumesc,
Alcool la volan
Buna ziua,in seara zilei de 07.10.2023 am fost oprită in trafic și testată cu aparatul etilotesc ,acesta indicând o valoare de 0.05 ,am solicitat ulterior probe biologice ,ținând cont că acele 15 zile de dovada au trecut eu cum mă pot interesa de rezultatul acestor analize și ce șanse ar fi cq acelea să iasă cu o valoare 0.precizez că eu am băut undeva la 50-100 ml/vin amestecat cu cola la ora 21:00 ,după care la ora 23:29 am fost oprită in trafic,la ora 23:58 mi s a prelevat prima probă iar a doua la 00:58
Mulțumesc
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat .
Ce as putea face in situati aceasta in conditiile in care eu nu am beneficiat de nicio marire salariala ,si am ramas tot cu acelasi salariu ?
Lucrez in sectorul privat
Buna ziua,

In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din partea angajatorului de care eu nu am beneficiat fiind în cic.
In momentul reîntoarcerii nu am beneficiat de aceste majorări ,m am întors pe același salariu că la intrarea în cic,aducandu-mi argumentul că nu pot beneficia de majorările care au avut loc deoarece am avut contractul suspendat și nu îmi pot face aceleași majorări că la ceilalți angajați .
Doresc să știu dacă este legal acest lucru și ce pot face in această situație.
Mulțumesc ,
Bună ziua,am o nelămurire în privința deducerii personale pentru copii aflați în întreținere.
In momentul de fata salariul brut în cartea de munca îl am 3231 ron ,am depus solicitare pentru deducere personala însă angajatorul mereu cauta scuze pentru a acorda aceasta deducere,fie invoca motivul ca am avut bonus obținut și automat a crescut salariul brut,dar pe cartea de munca este specificat 3231 ron
Întrebarea este următoarea,bonusurile care le am pe lângă baza afectează intr-un fel aceasta deducere? Automat cu bonus dar care nu este luna de luna depășește suma de 3231 ron ,în acest caz ma mai încadrez la deducere? Specific ca am 3 copii minori în intretinere

Mulțumesc,
Buna ziua
Am și eu o întrebare referitoare la următoarea situație
În urma unei contestații referitoare la întrarea unor persoane imigrante în remorca autocamionului amenda mea a fost redusa de la 6000 £ la 200£ iar amenda formei de la 15000£ la 7000 £ ,întrebarea fiind urmatoare,patronul are dreptul sa îmi oprească banii și pentru amenda care este luata pe firmă?
Buna ziua!
În luna iunie la întrarea în Anglia mi-au fost gasite în remorca autocamionului 10 persoane clandestine, nu știam de existenta acestora mi ales ca la urcarea pe feribot am fost controlat în portul calais si totul părea în regula .
Eu am primit o amenda de 6000£, iar firma 9000£, dupa o discuție cu patronul acesta a decis ca sa îmi oprească lunar din salariu suma de 500£ pana la achitarea întregii sume (a mea și a firmei) eu am făcut contestație privind amenda ,intreb dacă este normal ca eu,angajat al companiei sa suport și menta mea în cazul în care nu se da curs contestației si cea a firmei.
P.s :mi au mai oprit și suma de 600£ deoarece mi -a angajat el avoct,eu nesolicitand asta,deoarece eu mi-am făcut contestatia la amenda singur.
Ma puteți ajuta cu un eventual răspuns cum as putea proceda în aceast situație.
Multumesc
Citez,în acest timp mi a spus ca poate conduce în afara teritoriul României, iar la sfârșitul perioadei adica pe 12.04.2021 sa vina cu acea declarație notariala precum ca nu a condus pe teritoriul României.