avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate 1234doro

Activitate 1234doro

Bună ziua .Există posibilitatea de a anula sau modifica o poliță RCA care nu și-a început valabilitatea ?
Bună ziua .As vrea să aflu cum sa calculează valoarea unei ore lucrate in situația în care:
- suma din care se deduce ora lucrată este 5000 lei.
-timpul normal de lucru este de 20 zile x 8 ore iar în luna respectiva beneficiez de concediu de odihnă 10 zile lucrătoare după care rfectuez 16 ore suplimentare.

Varianta 1 : 5000:( 20 x 8 )=31,25 lei
Varianta 2: 5000:(10 x 8 )=62,5 lei
Care din rezultatele de mai sus va fi folosit pentru calculul valorii orelor suplimentare lucrate :
5000+ (31,25 x75% x 16)
5000+(62,5 x 75% x 16 )?
Bună ziua. Am câștigat un proces cu statul și că urmare a hotărârii judecătorești beneficiez de o sumă de bani plus dobânda legală , a cărei plată se face eșalonat,pe durata a cinci ani. Aș vrea să aflu când și cum se plătește dobânda legală : la finalul celor cinci ani sau altfel ??
Dezmembrare teren Bună ziua.Sunt unul dintre proprietarii unui teren intravilan agricol.Aș dori să aflu prin ce modalitate se poate face dezmembrarea acestuia având în vedere că doar o parte din proprietari au actele de succesiune actualizate iar cei care nu le au actualizate nici nu sunt dispuși să facă acest lucru.Mentionez că terenul are cadastru.
Răspuns la discuția Renunțare drept de proprietate
In cazul in care unul dintre proprietarii terenului face acea declarație notarială ce se întâmplă cu acea suprafață de teren? Se împarte între ceilalți proprietari sau devine proprietatea statului ?
Bună ziua.Cum se poate renunța la dreptul de proprietate asupra unui teren.
Bună ziua.Sunt unul dintre proprietarii unui teren intravilan agricol.Aș dori să aflu prin ce modalitate se poate face dezmembrarea acestuia având în vedere că doar o parte din proprietari au actele de succesiune actualizate și nici nu sunt dispuși să facă acest lucru.Mentionez că terenul are cadastru.
Bună ziua. Mama și fratele ei au moștenit un teren de 1800mp intravilan ,conform certificatului de moștenitor. La măsurătoarea efectuată de către un cadastrist s-a constatat că suprafața împrejmuită era cu 250 mp mai mică.Pentru definitivarea documentației cadastrale expertul le-a spus mamei și unchiului că are nevoie de o declarație notarială prin care să renunțe la cei 250 mp . De curând am aflat că cei 250 mp lipsă s-ar putea afla in posesia vecinului care nu are cadastru încă. Cum se pot recupera cei 250 mp având în vedere că terenul rămas în urma declarației notariale a fost împărțit între mama și fratele ei.De preferat fără tribunal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles. Dar va trebui totuși să merg la un notar pentru a semna un document care să ateste împăcarea cu cu fiecare din cei doi ?? Cu al treilea,cel care mi-a plătit prejudiciul, așa am procedat
Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit o sumă de bani unei presupuse firme pentru materiale de construcții care nu mi-au fost livrate.In urma plângerii cele trei persoane care m-au înșelat au fost prinse . Unul dintre hoți m-a contactat prin avocat și prin act notarial m-am împăcat cu el după ce mi-a restituit tot prejudiciul. Ulterior și ceilalți doi hoți au declarat în fața judecătorului că vor să se se împace. Întrebarea mea este: am dreptul sa solicit de la cei doi hoți o sumă de bani având în vedere că mi-a fost restituit tot prejudiciul ?? Sub ce formă ??