Tutorele este cel care poate solicita instanței înlocuirea sa, în funcție de situație, iar nu terțele persoane care doresc să preia această sarcină. Dacă există motive temeinice (vârsta înaintată, boală, infirmitate, mutare domiciliu, etc.), tutorele poate cere înlocuirea sa înainte de împlinirea termenului de 3 ani, în caz contrar trebuind să aștepte până la această dată.
Pot,doar că există riscul să vina acasă la mine,iar eu la mine nu am cum sa o primesc,având un copil de 8 ani,care a fost terorizat de ea acum 6 ani. Nu se poate sta cu ea in casă. Are nevoie permanent de asistență
Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:
Da, trebuie sa cereti judecatoriei sa schimbe tutorele aratand si de ce nu va mai puteti ocupa de tutela surorii.
Pot,doar că există riscul să vina acasă la mine,iar eu la mine nu am cum sa o primesc,având un copil de 8 ani,care a fost terorizat de ea acum 6 ani. Nu se poate sta cu ea in casă. Are nevoie permanent de asistență
Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:
Da, trebuie sa cereti judecatoriei sa schimbe tutorele aratand si de ce nu va mai puteti ocupa de tutela surorii.
S-a schimbat legea si nu mai exista punerea sub interdictie acum sunt alte masuri de protectie. Asteptati sa fiti citata la judecatorie.
Copilul este pe primul loc, daca doreste sa-si ingrijeasca parintele.
Daca copilul refuza, se vor gasi alte solutii legale de ingrijire a persoanei aflate in nevoie.
S-a schimbat legea si nu mai exista punerea sub interdictie acum sunt alte masuri de protectie. Asteptati sa fiti citata la judecatorie.