avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Loredana40

Activitate Loredana40

Ce sanctiuni mi s-ar aplica pentru accident pe trecerea de pietoni?
Bună ziua! In data de 23 decembrie 2023 am lovit un tânăr pe trecerea de pietoni,mi-a fost suspendat permisul pe 180 de zile. Tânărul este bine,nu avut nevoie de spitalizare. Până acum nu știu dacă victima a depus plângere penală,știu doar că depus un dosar de daune de la firma de asigurări auto . Ce sancțiuni primesc eu in acest caz? Mulțumesc anticipat!
Succesiune
Bună ziua! Vreau deschid un proces de succesiune deoarece unul dintre frați nu vrea să se prezinte. El poate fi decăzut din drepturi dacă nu se prezintă nici în instanță ?
Mulțumesc anticipat!
Bună seara! Un pieton implicat într-un accident rutier care circula pe partea dreaptă a carosabilului in aceeași direcție cu cea a conducătorului auto, are parte de vină în accident ? Mulțumesc!
Mulțumesc !Asta am înțeles și eu ,dar odată ce cazul a fost clasat eu nici măcar neavând suspendat permisul iar dumneaiei mergând neregulamentar,pot fi găsit vinovat și să îi plătesc despăgubiri?

latka a scris:

Victima doreste despagubiri pe parte civila.

Bună seara!In decembrie 2020 am fost implicat într-un accident rutier cu victimă, dosarul s-a clasat fără a mi se suspenda permisul. In martie 2023 am primit o citație prin care victima mă reclama într-un dosar ,, litigii cu profesioniștii ,pretenții . Întrebarea mea este ce risc eu in acest caz ? Menționez că în timpul accidentului victima se afla pe partea carosabilă iar fiind noapte nu purta vestă reflectorizanta.
Bună ziua! Fiul meu a avut un accident rutier cu victima, el a lovit o doamna care circula pe partea carosabilă aproape de mijlocul drumului, afară ploua și era seara, din sens opus venea o mașină care i-a afectat vizibilitatea reflexia farurilor, iar când a văzut-o a frânat. A urmat toate procedurile în caz de accident cu victima, a chemat ambulanta și nu a mișcat mașina de la locul accidentului. Politia a venit au făcut măsurătorile, erau 8.80metri de frână, echilotest 0. A fost dus pentru prelevarea testelor de sânge apoi să dea declarație,nu i s-a reținut permisul de conducere dar s-a deschis dosar penal . Mașina a fost dusă la expertiză pentru sistemul de frânare de unde a reieșit că nu au fost probleme. Doamna a suferit fractură de glezna, fisură la coaste, și fisură la mână. Întrebarea mea este ce pedeapsa riscă fiul meu? Ne putem înțelege cu doamna să nu mai depună plângere? Ce se întâmplă dacă doamna depășește 60 zile de îngrijiri medicale? Menționez că poliția a spus că este culpă comună. Mulțumesc, aștept un răspuns!