avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate cotos gratiela

Activitate cotos gratiela

nu ..nu am primit tiltu executoriu ...doar o somatie de plata in 2016 , cica , dar pe alt nr de casa pe care nu l am avut niciodata .Pot contesta in instanta daca nu am titlu executoriu sau somatie ?
a fost a sotului meu decedat in 2007..el a vandut o fara acte si nu am mai gasit o ! Primaria a trecut o la nr meu de rol ca si mostenitoare si ne cere sa platim impozitul si majorari ! sa o radiez nu pot pentru ca nu i pe numele meu , sa fac mostenire nu pot ca nu am acte ...tiltu executoriu nu mi a trimis primaria ....dar nr de rol este blocat de acest impozit care a ajuns la 30 000 ron !
pot contesta in instanta cerand stergerea debitului de la nr rol ptr o masina care nu o detin , nu e pe numele meu si sa invoc si prescriptia totodata ?
dar eu nu am titlu executoriu ! doar ce am primit un certificat fiscal la cererea mea ptr un teren si mi s a impus si aceasta datorie !
nu ..eu am fost plecata in strainatate , dar mama era cea care platea impozitele ptr mine pe terenuri . Acum la cererea mea mi s a inmanat de catre Primarie o somatie plata (copie) care cica mi s ar fi transmis in 2016 dar la un nr de domiciliu diferit de al meu ! Mama nu retine aceasta somatie dar nici eu nici mama nu avem acest nr de casa 938 A! locuim de o viata in aceasta comuna si niciodata nu am avut acest domiciliu ! Primaria spune ca plata de 2 lei in 2014 la impozit auto (mama a platit acea chitanta si oricum ea nu stia ce plateste ) ar insemna recunoasterea debitului ca si somatia din 2016 !
Răspuns la discuția impozit
o asemenea problema am si eu cu o masina pe care sotul a vandut o fara acte dar care a ramas pe numele lui la nr rol primarie ! de radiat nu pot pentru ca nu am acte , impozitul creste de 14 ani ....Doamna a intrebat cum poate radia masinile daca nu este ea proprietar si de ce sa plateasca ea impozit pe masini care nu le detine , nu i proprietara ea ? daca sotul a decedat si masinile nu exista ....cum sa platesti tu impozit pe un bun care nu l ai ? pentru ca aceasta este problema : trebuie sa platesti impozitul care se majoreaza in timp si apoi sa faci certificat de mostenitor pe acele masini (care nu le detii si nici actele lor )...eu de exemplu nu am masina si nici actele , nu pot radia caci n am masina , chiar daca platesc impozitul , nu am acte sa fac mostenirea ....cum facem ?
exista vreo posibilitate sa cerem constatarea situatiei si sa cerem prescriptia exctinctiva a acestor sume ?
prescriptia extinctiva ..cum pot contesta un impozit pentru o masina si invoca prescriptia exctinctiva ?
In anul 2010 Primaria ma anunta ca sotul decedat din 2007 are un autotractor la impozite si taxe pe numele sau ! Eu am facut certificat de mostenitor din 2008 dar nu m au anuntat despre aceasta si nici impozit nu am platit ! Mentionez ca nu am detinut autotractorul ! Am aflat ca ar fi fost vandut de sot prin 2004 si am dat in judecata persoana respectiva ,Am anuntat primaria ca sunt in litigiu pana in 2013, moment in care nu am reusit sa demonstrez legal ca acel autotractor este detinut de alta persoana !Am anuntat operatorul fiscal ca nu detin autoractorul ..Am plecat din tara in 2013 si de atunci nu am primit nici o somatie sau executare la impozitul datorat pe autoractor ! in agust 2020 am cerut certificat fiscal ptr o proprietate si mi s au inscris si sumele reprezentand impozitul si majorarile la acest autotractor ! Pot cere prescriptia exctinctiva pe acest debit sau radierea din evidentele primariei a autotractorului si a sumei datorate pe motiv ca nu detin acest autotractor , ca nu mi a apartinut , ca este pe numele sotului si eu nu pot opera radierea ? am cerut acest lucru la Consiliu Local dar mi s a trimis copia unei chitante din 2014 cu 2 lei platiti la acest debit (mama a platit impozitul pe teren si i s a scris si aceasta suma )si copia unei somatii din 2016 .Ambele sunt trimise la un numar eronat de domiciliu , eu neavand niciodata un asemenea nr de casa .
in 2007 sotul a murit si masina era pe numele lui ! atunci am descoperit ca masina a fost vanduta unui partener de afaceri fara acte care nu a mai recunoscut si nici actele nu mi le mai dat ! efectiv nu am detinut masina sau actele vreodata !m am judecat si el fiind primar zona de frontiera ..mi s au dat hotarari ambigui din care nu am putut sa ma folosesc cu nimic ! Am dus martori care au declarat ca au cumparat masina de la primar ..ca au dezmembrat o si au returnat actele si placutele primarului ..instanta mi araspuns sa merg sa radiez cu actele ce au fost predate primarului! si s au inchis toate usile !!! si impozitul creste la primarie ! si nu pot radia ca n am actele si placutele ..si nu pot face nimic !
Cum pot radia din evidentele primariei o masina si impozitul aferent , masina este pe numele sotului care a decedat in 2007 si pe care el a vandut o in 2004 fara acte ? primaria imi raspunde ca nu se poate radia si ca mi s atrimis in 2016 o somatie de plata !
ai mare grija cu Londra! acolo minorii sunt aproape vanati !mai ales acum dupa Brexit ! cu cine vei locui ? de te prinde cineva la munca la 16 ani singura ...fara parinti...te trimit la case de minori ! ce i cu voi mai copii?