avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Jane14

Activitate Jane14

Bună seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat....in urma procesului de tagada paternitate, de unde a rezultat ceea ce se stia : copilul nu este al sotului, mama acestuia a preluat continutul hotararii judecatoresti si la distribuit pe messenger persoanelor cunoscute.......Sotul m-a avertizat ca va face acest lucru dinainte ......ce pot face, este legal avand in vedere ca sunt date ale copilului........chiar nu exista nicio cale..........sotul si a refacut viata,are o alta relatie, vrea despagubiri de la mine......

Mulțumesc.....scuze pt erorile in folosirea acestui grup....nu am stiut exact cum sa folosesc corect aplicațiile
Bună seara!Asa cum am mai scris ma aflu in proces de divort...am plecat de 5 luni de acasa...in urma cosultarii raspunsurilor de la dvs. Am venit la apartamentul proprietate comuna ( cu sotul)......acesta nu mi a permis sa intru ....am sunat la poliție.....intrand cu poliția am observat ca schimbase si yala. In urma discutiilor cu poliția l au convins pe sot sa imi dea o cheie si sa raman in apartament. ( cu acordul sotului).....pe de alta parte , il sunase avocata lui sa le spuna polițiștilor ca nu am voie fara cerere de reintegrare in locuință ( cum am mai spus, nu imi permit banii si nici timpul). Intrebarea este: in aceste condiții ar putea soțul in perioada imediat (următoare ) sa imi mai introduca vreo actiune, din moment ce mi a dat cheie si mi a permis sa raman....?
In legatura cu agresiunea am o înregistrare facuta in timpul unei discuții cu copilul despre cateva obiecte din camera lui, obiecte care ii lipsesc, copilul si a reamintit episodul si a inceput sa povestească pas cu pas cum s a intamplat.......
Ma gândeam ca daca va fi cazul sa o folosesc, daca se acceptă

In legatura cu agresiunea fizica nu am anunțat poliția si nici nu am fost la medic, am ieșit pe scara....au iesit vecinii dar nu vor sa se fie martori......acum suntem in proces de tagada paternitate.....apoi divortul

Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

În legătură cu agresiunea fizică la care faceți referire ați mers în primele 24 40 de ore de la producerea evenimentului la inml în vederea examinării medico legale?
Vi s-a elibera certificat medicolegal?
Îl puteți folosi în procesul de divorț.
Ați demarat procesul de divorț sau urmează să îl demarați pe viitor?

Bună seara!
Ma aflu in proces de tagada paternitate, procesul de divorț urmează după cel de tagada paternitate, din cauza agresiunii fizice din partea soțului in urma cu 5 luni am plecat din apartamentul pe care il avem ( amândoi suntem proprietari).....acum s- a ivit o problemă si trebuie sa ma intorc ( in cele 5 luni am locuit la o prietenă care a fost plecată din localitate, acum aceasta se va intoarce si nu imi permit sa plătesc chirie in alta parte) va trebui să revin in apartamentul in care locuiește sotul.......i am spus acestuia despre intenția mea si a inceput sa imi caute motive si sa imi reproșeze.......menționez ca in legatura cu agresiunea fizica nu am dovezi....vecinii nu vor sa se puna martori! Pot sa ma intorc acasa??pur și simplu fara sa mai intentez vreo procedura prin avocat .....nu imi permit timpul si nici banii
Bună seara! In prima întâlnire a procesului de tagada paternitate, reclamantul fiind sotul, in care am recunoscut ca nu este copilul soțului , s-a stabilit ca cheltuielile testului sa fie suportate de catre reclamant si pârât!
Avocatul spune ca eu, paratul sa nu platesc.....deoarece eu am recunoscut si reclamantul a insistat cu acest test - la dosar existand si alte probe( un alt test si analize de infertilitate) cum sa fac??
Aveți dreptate , ceea ce voiam eu ar fi dus la aceasta conluzie........totuși nu vreau sa fie intretinatorul copilului meu......mi se întâmplă multe in același timp, (amenințări.....presiune) ...pana aici m- am lămurit ce trebuie sa fac in continuare., Va multumesc!
CHKa a scris:

Oare de ce tineti sa puneti pe capul unui om un copil care nu e al lui ? Ar fi bizar ( daca nu ar fi atat de evident ) si nu cred ca un judecator nu ar vedea scopul : e bine sa ai un intretinator pentru copilul tau , cale de vreo 20 de ani de acum incolo , de un om caruia sa-i mosteneasca averea , atunci cand va veni timpul , chiar daca nu ar avea nici un drept , etc . Dar , toate aceste beneficii le puteti obtine pentru copil de la tatal sau biologic , indiferent de imprejurarile in care a fost conceput .

Ca probe am doar un set de analize cu un diagnostic, care din definitia acestuia reiese ca înseamnă infertilitate, avocatul meu spune ca nu e o proba clara...eu nu as renunta asa usor......
Mulțumesc!
Petre MATEI a scris:

Se poate invoca exceptia, insa instanta va decide in functie de aprecierea probelor. A se vedea si C.E.D.O., Rasmussen c. Danemarcei, 28 noiembrie 1984.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul căsătoriei, dupa efectuarea unor analize din care reiesea infertilitatea soțului. Sotul a acceptat situația la vremea respectivă, neînțelegerile dintre noi m-au determinat sa deschid divort, acesta din răzbunare a facut niste teste la un laborator fara stirea mea din care reise ceea ce se stia, ca nu este copilul lui si in baza acelor teste a înaintat acțiunea de tagada paternitate! Au trecut 5 ani de la nașterea copilului, ma pot opune acestei acțiuni in baza articolului care spune ca actiunea se prescrie dupa 3 ani de la nașterea copilului??
El nu recunoaște ca a știut, el susține ca a aflat din testul prelevat de el acum 6 luni, pe alta parte si eu am dovada infertilitatii....ce pot face in această situație?